OMS pune "frână" isteriei vaccinării cât mai rapide

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 septembrie 2020

OMS pune "frână" isteriei vaccinării cât mai rapide

Febra obţinerii unui antidot pentru coronavirus, cât mai rapid, a cuprins întreaga lume, mai ales că în SUA se vorbeşte deja de primele vaccinări în luna octombrie, iar Rusia a aprobat deja un vaccin. Optimismul exagerat este temperat de la cel mai înalt nivel.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu se aşteaptă ca vaccinarea în masă împotriva maladiei COVID-19 să devină posibilă înainte de jumătatea anului 2021, a anunţat Margaret Harri, purtătoare de cuvânt a organizaţiei, subliniind importanţa verificărilor riguroase care sunt necesare pentru a demonstra eficienţa şi siguranţa vaccinurilor. Niciunul dintre vaccinurile potenţiale aflate în etape avansate ale studiilor clinice nu a demonstrat până acum "un semnal clar" care să ateste o eficienţă de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS, a declarat purtătoarea de cuvânt. "Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor", a declarat Margaret Harris într-o conferinţă de presă organizată la Geneva. "Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece trebuie să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur", a adăugat ea, referindu-se la o fază a cercetărilor medicale în cadrul căreia sunt realizate studii clinice de amploare. Margaret Harris nu a făcut nicio referire la un anumit vaccin potenţial. Toate datele furnizate de aceste studii trebuie să fie împărtăşite şi comparate, a adăugat ea: "Mulţi oameni au fost vaccinaţi, însă noi nu ştim dacă vaccinul funcţionează... în acest moment nu avem un semnal clar care să ateste că vaccinul administrat deţine cu adevărat nivelurile cerute de siguranţă şi de eficienţă".

Rusia a aprobat un vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 în august, după o testare a acestuia pe oameni ce a durat mai puţin de două luni, fapt care i-a determinat pe mai mulţi experţi occidentali să pună sub semnul întrebării eficienţa şi siguranţa vaccinului rusesc. Oficiali americani din domeniul sănătăţii publice şi reprezentanţi ai companiei Pfizer Inc. au anunţat săptămâna trecută că un vaccin dezvoltat de acest grup farmaceutic ar putea fi disponibil pentru a fi distribuit cel mai devreme spre sfârşitul lunii octombrie. Acea perioadă devansează cu doar câteva zile data la care vor avea loc alegerile prezidenţiale americane, programate pentru 3 noiembrie, pentru care dezbaterile legate de pandemia de COVID-19 vor juca cel mai probabil un rol major. OMS şi GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization) au lansat un plan de vaccinare globală, denumit COVAX, al cărui obiectiv este acela de a ajuta guvernele lumii să cumpere şi să distribuie vaccinuri într-o manieră echitabilă. Programul vizează mai întâi imunizarea persoanelor din categoriile de mare risc din fiecare ţară, precum angajaţii din domeniul medical. COVAX intenţionează să procure şi să furnizeze 2 miliarde de doze de vaccinuri aprobate până la sfârşitul anului 2021, însă anumite ţări care şi-au asigurat deja propriile stocuri prin intermediul unor contracte bilaterale, inclusiv Statele Unite, au anunţat că nu se vor alătura acestei iniţiative.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cine nu invata din istorie, risca sa o repete.

    O tendinta clara in aceasta era a COVID este aceea de a pune accent pe eficacitate cu pretul ignorarii sigurantei. Vorbim despre dezinfectare in scoli, dar nu si despre aerisire, stropim cu clor pe strazi sau din elicoptere, dar nu ne punem problema ca acelasi clor a fost primul gaz de lupta folosit in razboi (1915). 

    Aceeasi abordare mioapa este evidenta si in cazul vaccinului anti-Covid. Sa-l facem cat mai repede, speram si eficient, dar despre siguranta prea putin ne pasa. Pana si Bill Gates afirma recent ca eventualele probleme de siguranta se vor rezolva in iteratii urmatoare ale vaccinului. De parca ar face un upgrade la Windows si mai rezolva niste probleme. 

    Pentru cei care vor sa inteleaga ce fel de probleme poate cauza un vaccin scos pe piata cu scurtcircuitarea etapelor de testare si validare, e suficient sa caute pe web conceptul de 'antibody dependent enhancement' 

    Istoria ne arata ca o vaccinare in masa a populatiei cu astfel de vaccinuri incomplet validate poate avea consecinte dezastruoase.

    OMS nu are cum să mergă înainte cu frânele trase. Parcă s-ar împotrivi unei soluționări mai rapide a problemei pandemiei actuale. OMS pare că numai așteaptă semnale ca alții, fără participarea lor , a OMS , să soluționeze problema. Ei nu văd că lumea vrea și, trebuie să mergă înainte ?

    1. Ori ai citit si n-ai inteles sau n-ai citit si comentezi in necunostinta de cauza.

      Vaccinul COVID va fi oricum dezvoltat si pus pe piata mult mai rapid decat dureaza in mod normal acest proces de cercetare-dezvoltare. OMS avertizeaza doar asupra faptului ca viteza de lucru este excesiva si implicit, erorile potentiale sunt multe. 

      Ca sa intelegi cat de nesigur ar putea fi acest vaccin, tine cont ca firmele producatoare au clauze contractuale de imunitate in caz ca recipientii vaccinului vor manifesta efecte secundare. 

      Daca tu sau cineva drag tie va pati ceva ca urmare a acestui vaccin, nu poti ataca in justitie firma producatoare. Acest fapt nu e conspiratie, ci informatie public disponibila pe internet. 

      Pentru ilustrare, vezi articolul Reuters din 30.07.2020: 

      'AstraZeneca to be exempt fr om coronavirus vaccine liability claims in most countries'

      Pricepi acum despre ce este vorba? 

      Ai înțeles corect - OMS nu dorește ca vaccinul sa fie inventat de oricine ci de cine trebuie - corporațiile FIAREI mondiale

    aceasta cu frana este o abureala de genul , atunci cand eram inchisi in case si orasele erau goale , strazile erau goale si magazinele de orice erau goale , in schimb erau afise peste tot sa nu se buluceasca lumea .sa crezi , in primul rand ca l-ai apucat pe Dzeu de picior , daca ai facut rost de acest vaccin( inutil , intrucat virusul are mutatii si nu mai seamana cu cel initial , adica e ca si cum te-ai trata de inima cu pastile de stomac ) doar de la firme afiliate big pharma gates soros .

    E clar că stăpânii lu Rafila vor sa ne spună ei când sa ne însănătoșim și cu ce mijloace, sa nu cumva să iasă vreunul din rand sa dea jos prematur masca de pe figura înainte ca guvernul mondial sa fie pregătit să preia frâiele puterii.

    E limpede că acesta uriașă făcătură mondială va fi întreținută forțat minim 3 ani din rațiuni politice simple - un popor unic mondial cu mac a pe figura e mult mai ușor de gestionat decât mai multe popoare libere și suverane cu sentiment de identitate națională. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb