PRESA ELVEŢIANĂ: Scandalul spionajului de la Credit Suisse se amplifică. Banca, suspectată că ar fi urmărit mai mulţi angajaţi

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2020

Scandalul spionajului de la Credit Suisse se amplifică. Banca, suspectată că ar fi urmărit mai mulţi angajaţi

Credit Suisse Group AG este suspectat că ar fi spionat şi alţi angajaţi în afară de fostul şef Iqbal Khan şi de fostul şef de resurse umane, a relatat ziarul elveţian SonntagsZeitung, citând persoane familiarizate cu problema şi o anchetă a activităţilor băncii de către Autoritatea de Supraveghere a Pieţei Financiare din Elveţia (FINMA), potrivit Bloomberg.

Banca elveţiană a spionat un fost angajat din SUA, precum şi un fost membru al personalului din Asia, iar FINMA este la curent cu presupusele activităţi, a relatat ziarul, citând oamenii şi un raport bancar intern. Angajaţii care ar fi fost spionaţi nu erau membri ai conducerii superioare, a raportat SonntagsZeitung, conform sursei citate.

Supraveghetorul bancar elveţian a anunţat, la începutul acestei luni, că a lansat proceduri de executare împotriva Credit Suisse în scandalul legat de presupusul spionaj al băncii împotriva lui Khan, care s-a alăturat băncii rivale UBS Group AG. Ulterior, a reieşit că fostul şef al resurselor umane, Peter Goerke, a fost şi el monitorizat.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a declarat duminică pentru Bloomberg că banca nu a putut să comenteze această chestiune din cauza anchetei în curs a FINMA. Purtătorul de cuvânt a citat o declaraţie anterioară potrivit căreia ar coopera pe deplin cu Finma şi că "observarea angajaţilor nu face parte din cultura Credit Suisse".

Un purtător de cuvânt al FINMA a refuzat să comenteze, invocând procedurile în curs.

Ziarul elveţian SonntagsZeitung a raportat că unul dintre angajaţii presupuşi spionaţi de Credit Suisse ameninţase alţi angajaţi şi, prin urmare, a fost monitorizat. Celălalt caz ar putea implica doi foşti muncitori americani care au avut o relaţie şi ar putea fi împărtăşit informaţii bancare cu părţi externe, a spus SonntagsZeitung, citând persoanele.

Scandalul spionaţului lui Iqbal Khan a afectat reputaţia băncii, a condus la demiterea CEO-ului Tidjane Thiam după o luptă de putere şi a zguduit lumea, de obicei liniştită, a băncilor elveţiene.

O anchetă internă comandată de bancă la momentul respectiv a concluzionat că Thiam nu ştia despre spionaj şi că responsabilul cu operaţiunile era Pierre-Olivier Bouee, care a fost concediat la sfârşitul anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb