ZIARUL BURSA

07 iunie 2021
Ediţia din 15.08.2024

VIDEO Energia greblează economia

Mihai GongoroiMacroeconomie / 7 iunie 2021

Preţurile pe piaţa electricităţii - în continuă creştere Experţi: România se află într-o criză de generare de energie 

Ţara noastră a devenit importator net de energie electrică în 2019, iar tendinţa multianuală a preţului energiei pare să fie ascendentă, în lipsa investiţiilor în unităţi noi de generare. Primele patru luni din acest an au adus noi creşteri pentru preţul energiei electrice, iar, deşi luna mai era aşteptată să aducă o scădere, aceasta a fost una destul de mică comparativ cu preţul din aprilie.

Giganţii din tehnologie şi paradisurile fiscale vizate de acordul istoric G7

Adelina ToaderInternaţional / 7 iunie 2021

Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări mari şi bogate au ajuns sâmbătă la un acord important pentru a scoate mai mulţi bani din companiile multinaţionale precum Amazon şi Google şi pentru a reduce stimulentele lor de a transfera profiturile în paradisuri offshore cu impozite reduse, transmite Reuters. Sute de miliarde de dolari ar putea curge în buzunarele guvernelor golite de pandemia COVID-19 după ce Grupul celor Şapte (G7) economii avansate au convenit să susţină o rată minimă a impozitului pe profit global de cel puţin 15%, potrivit sursei citate.

Preţul petrolului, la cel mai ridicat nivel post-pandemie

ANALIŞTII ANTICIPEAZĂ CONSOLIDAREA CERERII Preţul petrolului, la cel mai ridicat nivel post-pandemie

V.R.Materii Prime / 7 iunie 2021

Cotaţia ţiţeiului Brent a trecut de 72 de dolari barilul la finele săptămânii trecute Preţul petrolului - văzut la 80 de dolari barilul, în această vară 

Redeschiderea treptată a economiei lumii a generat, deja, o creştere cu aproximativ 40% a cotaţiilor petroliere de la începutul anului până în prezent, dar cererea din ce în ce mai mare de combustibili, îndeosebi pe piaţa din SUA, atât din partea persoanelor fizice, cât şi a companiilor de transport de marfă, respectiv a operatorilor de transport aerian, ar putea stimula preţurile în continuare, spun analiştii.

Arena Naţională, procente în schimbare

EURO 2020 Arena Naţională, procente în schimbare

O.D.Sport / 7 iunie 2021

Autorităţile autohtone nu sunt dispuse să rişte foarte mult în ceea ce priveşte Campionatul European, aşa că prezenţa spectatorilor în tribune rămâne la minimul acceptat de UEFA, doar la partida din optimi procentele vor fi dublate.

Istoria ne ajunge din urmă

Cristian PîrvulescuEditorial / 7 iunie 2021

Cristian Pîrvulescu

Chiar dacă refuzăm să acceptăm ororile trecutului nostru colectiv şi oricât am încerca să ocolim adevărurile neplăcute, Istoria tot ne ajunge din urmă. Iar atunci, fie suntem într-adevăr puternici, reconciliindu-ne cu trecutul, fie, din contră, ascunzându-ne în spatele raţiunii de stat sau a interesului naţional vom continua să falsificăm istoria, sperând că astfel vom rămâne "puri". Aşa încep operaţiile de purificare, atât ale istoriei, cât şi a populaţiei.

City Insurance a intrat temporar sub administrarea Fondul de Garantare a Asiguraţilor

A.I.Piaţa de Capital / 7 iunie 2021

Actualizare - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susţine că City Insurance i-ar fi raportat încă din 2017 că deţine disponibilităţi băneşti la o societate bancară, sume necesare susţinerii activităţii şi îndeplinirii cerinţelor legale, dar că în luna aprilie din acest an a aflat că între această bancă şi societatea de asigurare nu ar fi existat raporturi contractuale, iar contul nu ar fi existat.

Consumul a continuat să crească, în luna aprilie

Consumul a continuat să crească, în luna aprilie

M.G.Macroeconomie / 7 iunie 2021

Volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul, barometrul pentru consumul privat (principala componentă a PIB), a crescut în aprilie cu un ritm lunar în decelerare de 1,2% după avansul de 2,3% din martie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Singura componentă care a înregistrat scădere în aprilie este volumul vânzărilor de carburanţi.

Star Residence Invest îşi va majora capitalul cu 19,2 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 7 iunie 2021

Operaţiunea va include drepturi de preferinţă ce vor fi tranzacţionate la BVB  

Acţionarii Star Residence Invest (REIT) au aprobat, în adunarea de la finele săptămânii trecute, majorarea capitalului social al companiei cu 19,22 milioane lei, prin emisiunea a 96,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,2 lei/titlu, se arată într-un raport al societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sportul alb, mânjit din nou

BANI NEGRI Sportul alb, mânjit din nou

Octavian DanSport / 7 iunie 2021

Mizeriile din tenisul profesionist au ieşit, din nou, la suprafaţă, dar ce e notabil cu adevărat este faptul că o jucătoare a fost arestată în timpul unui turneu important. Sportul alb a fost, din nou, mânjit, iar de această dată, fiind vorba de Roland Garros impactul este mult mai mare.

Pomul lăudat, autorităţile nu confirmă nimic

FENOMENUL OZN Pomul lăudat, autorităţile nu confirmă nimic

O.D.Miscellanea / 7 iunie 2021

În ultimul deceniu, la începutul fiecărui an se anunţa că autorităţile americane vor confirma public, cu dovezi, existenţa unor civilizaţii extraterestre. În ultimele două luni discuţiile s-au intensificat, iar fragmente dintr-un raport au fost publicate săptămâna trecută în presa americană. Sacul pregătit pentru pomul lăudat a rămas în continuare gol de conţinut, iar explicaţiile sunt mai mult "terestre" decât "extraterestre".

Legea privind reţelele 5G aşteaptă votul plenului Senatului

SĂPTĂMÂNĂ DECISIVĂ ÎN DOMENIUL COMUNICAŢIILOR Legea privind reţelele 5G aşteaptă votul plenului Senatului

I.Ghe.Politică / 7 iunie 2021

Biroul Permanent al Senatului ar urma să decidă, astăzi, dacă proiectul de lege privind reţelele 5G va fi dezbătut şi votat în şedinţele de plen din din această săptămână. Proiectul a primit, vineri, aviz favorabil, cu amendamente din partea comisiei juridică, comisiei economică, comisiei de apărare şi comisiei de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, care s-au reunit în şedinţă comună şi au dezbătut iniţiativa legislativă a Guvernului, care a trecut de Camera Deputaţilor, în forma dorită de Executiv.

Traian Petric

OPINII Eficienţa în Centrele de Date, coloana vertebrală a companiilor online

TRAIAN PETRIC, DIRECTOR DE VÂNZĂRI PE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA, APC BY SCHNEIDER ELECTRICCompanii / 7 iunie 2021

Cererea la nivel global pentru Centre de Date a crescut considerabil în ultima vreme, un raport Gartner estimând că utilizatorii finali vor cheltui pentru infrastructură în Centrele de Date cam 200 miliarde dolari în 2021, o creştere de 6% faţă de 2020.

Sursa foto: Agerpres

CURTEA DE APEL BUCUREŞTI: Clasările din dosarul 10 august, bazate pe urmărire penală incompletă

George MarinescuPolitică / 7 iunie 2021

În motivarea deciziei de redeschidere a anchetei, CAB arată că procurorul de caz din cadrul DIICOT nu a audiat părţile vătămate, nu a efectuat expertiză criminalistică şi nu a observat că reprezentanţii Jandarmeriei ar fi falsificat înscrisuri oficiale cu privire la problema căştilor neinscripţionate 

Majoritatea soluţiilor de clasare adoptate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sunt bazate pe o urmarire penală incompletă, se afirmă în motivarea hotărârea Curţii de Apel Bucureşti (CAB), cu privire la redeschiderea dosarului 10 august şi trimiterea acestuia la Parchetul Militar, care a fost publicată în urmă cu două zile. Ancheta a fost redeschisă la solicitarea uneia dintre victime, Ioan Crăciuneanu, care a contestat în termenul legal ordonanţa de clasare din emisă anul trecut în luna iunie de DIICOT.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Bursele europene, la nivel record

Bursele europene, la nivel record

A.V.Internaţional / 7 iunie 2021

Bursele din Europa au crescut, vineri, până la un nivel maxim record, investitorii considerând că datele recente privind evoluţia pieţei muncii din SUA nu vor permite înăsprirea politicii monetare.

London Stock Exchange

MACRO NEWSLETTER 7 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 7 iunie 2021

Macroeconomie / 7 iunie 2021

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în luna mai 2021, cu 559 de mii, după o creştere cu 278 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare creştere...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo