OPINII Eficienţa în Centrele de Date, coloana vertebrală a companiilor online

TRAIAN PETRIC, DIRECTOR DE VÂNZĂRI PE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA, APC BY SCHNEIDER ELECTRIC
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 iunie 2021

Traian Petric

Traian Petric

Cererea la nivel global pentru Centre de Date a crescut considerabil în ultima vreme, un raport Gartner estimând că utilizatorii finali vor cheltui pentru infrastructură în Centrele de Date cam 200 miliarde dolari în 2021, o creştere de 6% faţă de 2020.

Pentru a valorifica cererea în creş­tere de pe piaţă, dar şi pentru a se dezvolta în condiţii sustenabile şi sigure, operatorii de Centre de Date şi de Cloud, ca şi furnizorii de Centre de Colocare, trebuie să găsească soluţii noi, repede. Orice probleme sau întreruperi în furnizarea serviciilor din Centrele de Date pot avea impact negativ major asupra clienţilor care acum îşi des­făşoară o tot mai mare parte din activitate în regim online şi trebuie să func­ţioneze fără întreruperi.

Un aspect asupra căruia ne putem opri la Schneider Electric sunt UPS-urile, sursele de putere neintreruptibile. Criteriile după care ne orientăm atunci când lansăm noi produse sau le aducem pe pieţele noastre sunt legate de eficienţă, sustenabilitate, adaptabilitate, fiabilitate şi, nu în ultimul rând, siguranţă.

Pentru operatorii de Centre de Date, căutăm să furnizăm echipamente care să asigure o fiabilitate ridicată, eficienţă cât mai bună, funcţionare fără întreruperi, dar şi o amprentă la sol cât mai redusă. Relocarea unui Centru de Date sau extinderea e o chestiune complicată şi aduce costuri suplimentare. Din acest motiv, fiecare metru pătrat trebuie folosit cât mai eficient cu putinţă.

Sustenabilitatea nu mai este un simplu atribut din categoria "nice to have". Pentru mulţi dintre operatorii de Centre de Date, a devenit un punct de diferenţiere în faţa clienţilor şi o parte importantă a cerinţelor aces­tora pentru că, direct sau indirect, sustenabilitatea are impact asupra tuturor.

În această idee, un UPS eficient trebuie să asigure un consum redus de energie, în timp ce protejează aplicaţiile clientului. Bateriile Lithium-Ion sunt, de asemenea, preferate pentru un UPS, dat fiind faptul că au o durată de viaţă de 2-3 ori mai lungă decât cea a bateriilor VRLA.

Eficienţa utilizării spaţiului într-un Centru de Date este, de asemenea, un aspect extrem de important. Când trebuie să te extinzi ca să faci faţă cerinţelor în creştere şi să valorifici oportunităţile pe care piaţa ţi le oferă pentru o perioadă - poate - limitată de timp, trebuie să jonglezi cu toate elementele pe care le ai la dis­poziţie şi să faci alegeri inteligente. Printre ele - utilizarea unor UPS-uri compacte, dar high density, care nu te obligă la compromisuri atunci când creşte nivelul de activitate şi care au un cost total de utilizare rezonabil.

Pentru acest gen de situaţii există UPS-uri cu design modular şi platforme scalabile, care permit operatorilor de Centre de Date să-şi dimensioneze şi redimensioneze UPS-urile, pentru a răspunde cerinţelor care evoluează constant. Capacitatea de a adăuga ulterior module de putere sau module de baterii susţine dezvoltarea într-un mod simplu şi practic.

Nu în ultimul rând, 2020 ne-a învăţat cât este de important să poţi monitoriza şi ges­tiona orice situaţie de la dis­tanţă. Soluţiile conectabile, pe care le aveam disponibile în portofoliu de mai mulţi ani, şi-au găsit acum utilitatea foarte clar - oferind operatorilor de Centre de Date vizibilitate asupra întregului sistem şi capacitate de intervenţie de la distanţă.

Cu regimul hibrid de lucru, care a devenit o perspectivă tot mai clară şi cu restricţiile fluctuante, pe măsură ce învăţăm tot mai mult cum să gestionăm pandemia, Centrele de Date vor continua să aibă un rol extrem de important în următorii ani. Totul este ca dezvoltarea lor să se facă pe nişte baze sănătoase şi eficiente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb