ZIARUL BURSA

01 octombrie
Ediţia din 01.10.2024
"Urmărim protejarea investitorilor şi facilitarea accesului la capital pentru companii"

"Urmărim protejarea investitorilor şi facilitarea accesului la capital pentru companii"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 octombrie

(Interviu cu Maria-Gabriela Horga, Vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare) 

"Primăriile care au proiecte de dezvoltare vor putea emite obligaţiuni cu prospect de emisiune adresat tuturor investitorilor"

"Vizăm reducerea semnificativă a perioadei de timp necesare pentru atragerea de capital/înregistrarea unui eveniment corporativ în cazul societăţilor listate"

"Am accelerat eforturile pentru a pune în practică prevederile din Strategia pentru dezvoltarea pieţei de capital 2023-2026"

Peste vizita preşedintelui Ucrainei în SUA s-a suprapus apariţia ultimului număr al revistei The Economist, unde se arată că războiul nu merge deloc bine, iar "Ucraina şi aliaţii săi trebuie să schimbe cursul". (Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky)

Pisica lui Schrödinger s-a rătăcit în Ucraina

Călin RecheaInternaţional / 1 octombrie

Călin Rechea

Preşedintele Zelensky a plecat în America pentru a-i prezenta preşedintelui Biden "planul victoriei" în războiul contra Rusiei. În drumul către Washington şi New York au fost opriri pentru vizitarea unor fabrici de armament, prilej de implicare în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

O campanie neserioasă

Cătălin AvramescuEditorial / 1 octombrie

Cătălin Avramescu

Nu ştiu despre dumneavoastră, dar pe mine m-a luat somnul. Iată care e problema. Avem în curând alegeri prezidenţiale şi parlamentare. S-ar spune că dezbaterea electorală este în toi. Însă nu sunt singurul care observă că se petrece ceva anormal.

Comerţul cu China la răscruce: vot decisiv al Consiliului UE asupra tarifării vehiculelor electrice

Comerţul cu China la răscruce: vot decisiv al Consiliului UE asupra tarifării vehiculelor electrice

George MarinescuInternaţional / 1 octombrie

Disputa comercială dintre Uniunea Europeană şi China în privinţa vehiculelor electrice (EV) a ajuns într-un punct critic: reprezentanţii statelor membre urmează să voteze vineri, 4 octombrie, în Consiliul UE, asupra impunerii unor taxe definitive asupra importurilor de vehicule electrice produse în cea mai mare ţară asiatică, potrivit site-urilor Euractiv.com şi g7.hu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Şcolile vor fi închise acolo unde situaţia o impune

Şcolile vor fi închise acolo unde situaţia o impune

O.D.Miscellanea / 1 octombrie

Ministerul Educaţiei încearcă să se adapteze, din mers, la realitatea din teren. Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune, a afirmat ministrul Educaţiei Ligia Deca în contextul avertizărilor...

Despre îngrijorarea principală legată de Vassilios Skouris (foto), un înaltoficial al FIFA, care îndeplineşte simultan două funcţii, un expert în dreptulUE, citat anonim din cauza sensibilităţii subiectului, a declarat: "Este similarcu un avocat care lucrează pentru Google sau Microsoft, fiind implicat înacelaşi timp şi în comisia de selecţie a judecătorilor care ar putea decidecazuri ce implică astfel de companii". (Sursă foto: www.law-school.de)

Conflict de interese pe "axa" FIFA - CJUE

O.D.Miscellanea / 1 octombrie

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) are parte, în mod constant, de controverse legate de conducătorii săi. Vassilios Skouris, un înalt oficial al FIFA, jurist grec, îndeplineşte simultan două funcţii care ridică întrebări legate de posibile...

Macro Newsletter 01 Octombrie 2024

Macro Newsletter 01 Octombrie 2024

Macroeconomie / 1 octombrie

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală în august 2024, până la 3%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după o creştere de 0,7% în luna anterioară.

Indicii BVB au închis în scădere

BVB Indicii BVB au închis în scădere

Sabin S. BrandiburuPiaţa de Capital / 1 octombrie

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis scădere, ieri, cu excepţia indicelui BET-FI, care a înregistrat o creştere de 0,60%. Indicele BET, ce grupează cele mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la bursa noastră, a scăzut cu 0,39% la...

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo