Zilele Teatrului pentru Copii la OCC

Media-Advertising / 17 martie 2023

Zilele Teatrului pentru Copii la OCC

Pe 20 martie este Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii, eveniment care la Opera Comică se transformă în Zilele Teatrului pentru Copii, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, în weekend-ul 17-19 martie 2023, publicul OCC este invitat în Sala Mare la cinci reprezentaţii de gală ale baletului "Pinocchio", un spectacol emoţionant şi apreciat de copii şi părinţi deopotrivă. În Salonul Mozart are loc spectacolul "Aventurile lui Peer Gynt", iar în Sala UnderGrant se joacă cea mai recentă premieră din repertoriu, musicalul "Heidi". Biletele la toate reprezentaţiile sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

"Ziua de 20 martie este o zi însemnată în calendarul oamenilor de ştiinţă, al artiştilor, al tuturor fiinţelor de pe pământ. Căci ea marchează Echinocţiul de Primăvară, Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii, precum şi Ziua Internaţională a Fericirii. Aşa că având cel puţin trei motive de sărbătoare, am alocat tot atâtea zile pentru a petrece la Opera Comică pentru Copii împreună cu publicul nostru drag. Vă aşteptăm cu inima deschisă şi cu o cupă de şampanie (bineînţeles, pentru copii!) la reprezentaţiile de gală ale baletului Pinocchio, o poveste nemuritoare, cu un mesaj la fel de actual şi în zilele noastre.", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Potrivit sursei citate, un balet fermecător, semnat de un coregraf de renume, Mihai Babuşka, "Pinocchio" ne vorbeşte tuturor despre legătura magică dintre părinte şi copil, despre adevărul care învinge. Pe cât ar fi de poznaş şi mincinos, pe atât de drag ne este Pinocchio! În spectacolul nostru, păpuşa de lemn cioplită de meşterul Geppetto prinde viaţă şi, cu talent, ne povesteşte în paşi de dans toate ghiduşiile şi aventurile prin care trece.

În perioada 25 martie - 2 aprilie, Opera Comică pentru Copii organizează, în premieră, un adevărat Festival al Cărţilor pentru Copii. Vor avea loc mai multe evenimente culturale menite să încurajeze lectura în rândul celor mici şi conştientizarea rolului lecturii, precum lansarea sediului Librăriei OCC, maratoane de lectură din partea Echipei OCC, schimb de cărţi, donare de cărţi şi lecturi în spaţii neconvenţionale.

Printre autorii contemporani care vor lansa titluri noi la Librăria OCC sau vor organiza ateliere de lectură pe baza volumelor deja disponibile se numără Alexandra Rusu ("Cartea năsoaselor"), Ioana Nicolaie ("Aventurile lui Arik" şi "Arik şi mercenarii"), Bianca Opriş ("Roua şi Pădurea Fermecată"), Carmen Tiderle ("Trecere pentru pitoni"), Cristina Andone ("Ziua lui Dar Motanul" şi "Cartea Bunătăţii") şi Lavinia Branişte ("Rostogol iluzionist"), subliniază sursa citată.

Evenimentul se va extinde şi în afara porţilor OCC, prin ateliere de creaţie având ca tematică lectura pentru copii şi desfăşurate în şcoli şi grădiniţe, precum şi cu momente de lectură susţinute de artiştii OCC în spaţii neconvenţionale, puse la dispoziţie de partenerii instituţiei.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate - operă, balet, musical, concerte-lecţie, operetă, teatru muzical - cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară şi de iarnă, Atelierele "Micul Artist", ,,Magazinul OCC", Tururile "În Spatele Cortinei", ,,Petreceri de ziua de naştere", ,,Escape Room", "Aventura Parc", "Abonamente" sau "Voluntariat".

Partenerul media exclusiv al evenimentului "Săptămâna Cărţilor Deschise" este RFI (Radio France Internationale). Pentru informaţii de presă, vă rugăm să contactaţi Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45, se menţionează în comunicat.

Ziarul BURSA este partener media al Operei Comice pentru Copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb