Zitec lansează modulul Formulare electronice în aplicaţia "Regista"

A.M.
Companii / 9 aprilie 2020

Alexandru Lăpuşan

Alexandru Lăpuşan

Zitec anunţă lansarea modulului Formulare electronice în cadrul aplicaţiei "Regista", în contextul în care prin OUG 38/2020, toate autorităţile şi instituţiile publice trebuie să pună la dispoziţia cetăţenilor portaluri online în vederea primirii documentelor electronice, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, noul modul permite completarea şi trimiterea online a cererilor necesare pentru eliberarea de certificate, autorizaţii şi alte documente emise de instituţiile publice.

"Modulul Formulare electronice este necesar şi eficient mai ales în această perioadă în care statul solicită instituţiilor publice o rezolvare electronică a solicitărilor din partea cetăţenilor. Conform articolului 6 din Ordonanţa de Urgenţă 38/2020, intrată în vigoare începând cu data de 7 aprilie 2020, autorităţile şi instituţiile publice sunt obligate să pună la dispoziţia cetăţenilor portaluri online pentru primirea documentelor electronice. Pentru a sprijini procesul de digitalizare, Zitec a anunţat de curând că oferă instituţiilor publice trei luni de licenţă gratuită pentru aplicaţiile de Managementul documentelor şi e-Guvernare Regista. Sute de primării care folosesc deja portalul e-Guvernare vor avea acces implicit la modulul Formulare electronice şi devin automat conforme cu noua legislaţie. Astfel, cetăţenii care doresc eliberarea unor documente de interes precum certificatul de atestare fiscală, adeverinţa de rol agricol sau certificatul de evaluare pentru obţinerea asistenţei sociale, le pot solicita accesând modulul Formulare electronice pus la dispoziţie de autoritatea respectivă. După ce completează formularul aferent documentului solicitat, aplicantul va primi pe e-mail confirmarea trimiterii cu succes a cererii şi un document în format PDF cu modelul completat cu datele sale. De asemenea, după ce funcţionarul rezolvă cererea, documentul emis se trimite automat pe e-mailul solicitantului.", arată comunicatul.

Sursa citată precizează că, de cealaltă parte, funcţionarii publici beneficiază de o simplificare a activităţii, toate cererile fiind organizate în cadrul aplicaţiei. Astfel, aceştia pot căuta şi filtra mai uşor solicitările pentru a ajunge rapid la informaţiile de interes. Totodată, toate cererile primite intră automat în fluxul de Registratură pentru a fi procesate de către departamentul abilitat, în funcţie de procedurile interne ale fiecărei instituţii.

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec, a declarat: "Odată cu adoptarea noii OUG oferim instituţiilor publice o soluţie uşor de implementat şi eficientă în menţinerea comunicării cu cetăţenii, prin care devin conforme cu noua legislaţie. Este un pas firesc în demersul de transformare digitală a activităţilor din administraţia publică. Astfel, Regista face posibilă digitalizarea instituţiilor publice şi la nivelul comunelor şi oraşelor mici prin soluţii similare cu cele pe care doar câteva primării mari din România, cu investiţii majore prin fondurile Uniunii Europene, le oferă cetăţenilor săi. Prin lansarea noului modul pentru formulare electronice, cetăţenii pot solicita mult mai uşor eliberarea online a documentelor necesare. Un alt avantaj pe care l-am avut în vedere este optimizarea portalului e-Guvernare din cadrul Regista pentru dispozitive mobile, mai ales în contextul în care marea majoritate a soluţiilor de administraţie locală suferă la acest capitol. Cetăţenii au de acum posibilitatea să completeze cereri şi să le trimită către Primării, uşor, rapid şi de oriunde, chiar şi de pe telefon".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb