Ziua Partenerilor la Codlea: Lansarea Consiliului Consultativ al Mediului de Afaceri - un pas important pentru dialogul dintre administraţie şi mediul de business

A.F.
Comunicate de presă / 14 octombrie

Andreea Negru, preşedintele PEFA (drapta), Mihai Paul Cîmpeanu, primarul Municipiul Codlea şi Alina Paul, preşedintele PIMM Braşov

Andreea Negru, preşedintele PEFA (drapta), Mihai Paul Cîmpeanu, primarul Municipiul Codlea şi Alina Paul, preşedintele PIMM Braşov

Primăria Municipiului Codlea, în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Braşov (PIMM Braşov) şi Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA, a organizat -Ziua Partenerilor- un eveniment esenţial pentru consolidarea relaţiilor dintre administraţia locală şi mediul de afaceri, având ca scop principal facilitarea dialogului şi a parteneriatelor strategice pentru dezvoltarea economică locală.

În cadrul evenimentului, Florin Jianu, reprezentantul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a lansat o propunere inovatoare: crearea Consiliului Consultativ al Mediului de Afaceri, iniţiativă care îşi propune să ofere o platformă de dialog permanent între primărie şi reprezentanţii mediului de afaceri local, pentru a identifica soluţii comune la provocările economice şi pentru a susţine dezvoltarea comunităţii.

Propunerea a fost imediat îmbrăţişată de Mihai Paul Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea, care a subliniat importanţa implicării mediului de afaceri în procesele de luare a deciziilor locale: "Prin Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri, vom putea crea o legătură directă între primărie şi antreprenori, astfel încât deciziile pe care le luăm să fie în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţii de business. Este o iniţiativă care va aduce beneficii atât pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, cât şi pentru crearea unui mediu de afaceri prosper."

La rândul său, preşedinta PIMM Braşov, Alina Paul, a declarat :" Prin această platformă, vor fi abordate subiecte precum reglementările locale, facilităţile oferite investitorilor, programele de susţinere a IMM-urilor şi alte iniţiative care vor contribui la creşterea economică şi socială a municipiului. Primăria Codlea va avea un partener de încredere la nivelul PIMM Braşov".

La eveniment a fost prezent şi senatorul Marius Dunca, care a vorbit despre importanţa parteneriatul public -privat: "Conştientizam nevoia parteneriatului dintre stat şi mediul de afaceri. Dacă ne dorim o economie puternică aceşti doi factori trebuie să lucreze împreună, iar măsurile autorităţilor centrale şi locale trebuiesc luate pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, facilitând astfel dezvoltarea economică durabilă".

In calitate de partener strategic al evenimentului, preşedinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri PEFA, Andreea Negru, a susţinut: "Prin acest demers am dorit să aducem împreună mediul de afaceri şi autorităţile publice centrale şi locale pentru a identifica soluţii la problemele cu care mediul de afaceri se confruntă. Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri este un exemplu care trebuie multiplicat la nivel naţional întrucât reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economică sustenabilă".

La rândul său, prefectul Judeţului Braşov, Cătălin Vasii, a prezentat oportunităţile oferite de Codlea ca potenţial centru de afaceri şi a reafirmat angajamentul de a sprijini dezvoltarea regională şi de a crea un mediu de prietenos de afaceri prin colaborare şi dialog deschis.

Evenimentul a reunit numeroşi antreprenori locali, reprezentanţi ai IMM-urilor, autorităţi locale şi specialişti în dezvoltare economică, oferind un cadru propice pentru discuţii constructive şi schimb de idei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb