Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a participat astăzi, în regim de videoconferinţă, la o întrevedere cu reprezentanţii Grupului Băncii Mondiale, respectiv dna Gallina A. Vincelette, director pentru Uniunea Europeană, dna Tatiana Proskuryakova, director de ţară pentru România şi Ungaria, dl Ari Naim, manager regional IFC şi dna Olga Sclovscaia, şeful departamentului Europa şi Asia Centrală MIGA, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.
"Banca Mondială este un partener important pentru România, atât din perspectiva impactului proiectelor finanţate în cadrul reformelor sectoriale, cât şi a avantajului oferit de expertiza şi experienţa Băncii în aceste domenii. Apreciez eforturile şi mobilizarea echipei Băncii şi susţin continuarea demersurilor pentru contractarea împrumuturilor aflate în diferite stadii de pregătire, având în vedere importanţa obiectivelor urmărite în cadrul acestor proiecte. Mă refer în special la semnarea, în prima parte a acestui an, a finanţărilor de 100 de milioane de euro pentru susţinerea proiectului «Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile» şi 150 de milioane de euro pentru construirea a două centre în cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Mureş şi a Spitalului Grigore Alexandrescu, din Bucureşti" a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.
În cadrul aceleiaşi întrevederi, ministrul Finanţelor a subliniat interesul părţii române pentru utilizarea resurselor financiare ale Grupului Băncii Mondiale în scopul optimizării şi asigurării complementarităţii surselor de finanţare a necesităţilor bugetare. Paleta largă a instrumentelor oferite de Bancă, precum şi specificitatea acestora permite accesul la operaţiuni care susţin acoperirea nevoilor financiare, contribuind în acelaşi timp la ducerea la îndeplinire a măsurilor asumate prin reformele sectoriale.
Reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au exprimat disponibilitatea de a continua sprijinul acordat autorităţilor române în implementarea proiectelor prioritare, încurajându-se astfel continuarea dialogului pentru identificarea ariilor de intervenţie comune şi a modalităţilor optime de colaborare în acest sens.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.03.2021, 18:00)
La puscarie
2. Niste Hoti
(mesaj trimis de gogu în data de 30.03.2021, 07:40)
FMI si BM niste pradatori, iar noi din 90 avem si pana in prezent tot facem acorduri cu acesti paradatori. Asa este cand te conduc taradatorii.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.03.2021, 15:06)
Adica se va scumpii exponential Educatia si Sanatatea!
Cand atasezi "credit" la asemenea servicii sa te astepti sa creasca pe trend, exponential, yieldurile de recuperare profituri (atat pentru creditor cat si pentru "investitor").
Vorbim de "incluziune" sociala dar tot mai mult se observa, cand vorbim de educatie si sanatate de calitate, o indepartare constanta a unor grupe / grupari sociale ca parte procentuala destul de apasatoare in economie.
Sa nu ne mire, daca in 10-15 ani, copii nostri vor incepe sa faca "credite" doar pentru a face o "scoala /facultate" (se fac si acum... ma refer ca pondere de apasare in piata... gen USA acum).
Romania trebuie sa aibe grija cum o tot joaca in EXTAZ cu etc Accesari de CREDITE si FONDURI!
Si piata interna are resurse de dezvoltare daca este lasata sa se liberalizeze!
Cu credit sau fara sunt necesare progresele constante in educatie si sanatate.
Cum dacem sa marim rata de recuperare reala in piata la etc forme de investitii si sa scadem simultan povare creditelor fara a face salturi exagerate in costuri nominale cu serviciile aferente.
Doar Sanatatea, in Romania, a accelerat destul de Exagerat in costuri Nominale, in timp ce veniturile nu au cunoscut asemenea acceleratii (este o Delta intre cele doua pe trend).
"identificarea ariilor de intervenţie comune" - trebuie doar sa analizeze mai bine Piramida Populatiei si sa coreleze si cu datele in timp real din piata (nasteri, decese, casatorii, pensionari, etc).
semnat comenturi "cretine"