Autoritatea de Supraveghere Financiară demarează Caravana PAD 2024

R.S.
Miscellanea / 3 octombrie

 Autoritatea de Supraveghere Financiară demarează Caravana PAD 2024

Caravana PAD, demers de informare şi de conştientizare a importanţei asigurării obligatorii a locuinţei, derulat anual de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a debutat astăzi cu o întâlnire găzduită de Consiliul Judeţean Ilfov, în cadrul căreia au fost abordate rolul şi utilitatea asigurării obligatorii a locuinţei împotriva dezastrelor naturale (PAD) - cutremur, alunecare de teren şi inundaţie, dar şi necesitatea cunoaşterii beneficiilor acestui tip de poliţă, conform unui comunicat transmis redacţiei.

La întâlnire au participat domnul Gabriel-Ioan Avrămescu, Prim-vicepreşedinte ASF, domnul Sorin Mititelu, Vicepreşedinte ASF şi coordonator al sectorului asigurări-reasigurări, domnul Vincenţiu Voicu, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, doamna Olivia Ciobanu-Oprescu, Administratorul Public al Judeţului Ilfov, doamna Nicoleta Radu, Director General PAID, domnul Irinel Dinu, Director al Departamentului Daune PAID şi domnul Adrian Marin, membru în boardul UNSAR. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriilor de pe raza Judeţului Ilfov, ai asociaţiilor de proprietari şi ai altor autorităţi publice.

ASF, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) desfăşoară în lunile octombrie şi noiembrie 2024 cea de-a VIII-a ediţie a Caravanei PAD, se menţionează în comunicat.

"Marcăm astăzi începutul unei noi ediţii a Caravanei PAD, un demers de informare şi de educaţie pe care îl derulăm de şapte ani. Trebuie să spunem fără echivoc că un grad ridicat de cuprindere a asigurării obligatorii a locuinţelor contribuie la stabilitatea economică a comunităţilor. Spun asta pentru că, atunci când cetăţenii sunt protejaţi din punct de vedere financiar, efectele pecuniare ale calamităţilor sunt în bună măsură mai mici, iar comunităţile au posibilitatea astfel să se refacă mai rapid", a declarat domnul Gabriel Avrămescu, Prim-vicepreşedintele ASF.

Caravana PAD va parcurge în următoarele două luni trasee cu opriri în diferite reşedinţe de judeţ, printre care Iaşi, Oradea, Cluj-Napoca. Pe parcursul întâlnirilor organizate în marile oraşe din ţară, reprezentanţii ASF, alături de specialişti ai PAID şi UNSAR, vor interacţiona direct cu participanţii, prezentându-le mecanismul de funcţionare a asigurării PAD, riscurile pe care aceasta le acoperă, care sunt excluderile, ce trebuie făcut în cazul unei daune etc.

"Este important să asigurăm atât stabilitatea financiară a sistemului de asigurări, cât şi protecţia cetăţenilor atunci când aceştia se confruntă cu riscurile generate de schimbările climatice. Nu putem evita aceste evenimente nedorite, dar putem administra efectele riscului, prin acele instrumente care ne ajută să ieşim din aceste situaţii speciale, pentru a asigura protejarea la nivel individual, dar şi la nivelul unor comunităţi întregi", a declarat domnul Sorin Mititelu, Vicepreşedintele ASF.

Pentru creşterea gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuinţe, vor fi demarate o serie de discuţii în vederea încheierii de parteneriate cu furnizorii de utilităţi pentru intermedierea acestui tip de asigurări, concomitent cu simplificarea procedurilor de autorizare a agenţilor de vânzare a poliţelor PAD.

Având în vedere faptul că, în prezent, aproximativ 2,3 milioane de locuinţe (23,7% din total) sunt asigurate, în baza asigurării PAD, împotriva dezastrelor naturale, există o nevoie acută de informare cu privire la responsabilităţile care îi revin fiecărui proprietar de locuinţă, dar şi cu privire la beneficiile pe care asigurarea obligatorie PAD le poate aduce acestora, potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb