Banca Mondială susţine integrarea economică a refugiaţilor pentru a le combate sărăcia

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 17 decembrie 2015

Banca Mondială a sugerat miercuri - într-un raport consacrat situaţiei din Orientul Mijlociu - să se încurajeze integrarea economică a refugiaţilor în zonele în care trăiesc pentru a lupta astfel împotriva sărăciei lor, anunţă AFP.

"Cei circa 1,7 milion de sirieni înregistraţi în Iordania şi Liban trăiesc în condiţii precare în pofida generozităţii guvernelor acestor ţări primitoare', indică Banca Mondială în raportul intitulat 'Bunăstarea refugiaţilor sirieni: învăţăturile Libanului şi Iordaniei", potrivit AFP.

"Aproape nouă refugiaţi sirieni din zece care trăiesc în Iordania sunt fie săraci, fie pe punctul de a deveni astfel în viitorul apropiat', adaugă Banca Mondială. 'Aproape jumătate dintre refugiaţi sunt copii şi majoritatea sunt femei." Ei locuiesc mai mult în adăposturi improvizate decât în tabere pentru refugiaţi propriu zise.

Raportul sugerează extinderea "asistenţei pentru includerea economică, care ar trebui astfel să devină o parte importantă a creşterii şi a strategiei dezvoltării pentru zonele de primire a refugiaţilor".

"Trebuie să se încerce transformarea crizei într-o oportunitate a dezvoltării", a comentat în cursul unei teleconferinţe Shanta Devarajan, economist şef al Băncii Mondiale pentru zona Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

"Banca Mondială lucrează cu guvernele Regatului Unit şi Iordaniei pentru a institui la faţa locului zone speciale cu întreprinderi în Iordania, unde refugiaţii sirieni şi iordanienii ar putea lucra împreună", a adăugat Devarajan.

La sfârşitul anului 2014, lumea înregistra aproape 59,5 milioane de persoane deplasate cu forţa, dintre care 19,5 milioane erau refugiaţi, 38,2 milioane - persoane deplasate în interiorul frontierelor propriei ţări şi 1,6 milion - solicitanţi de azil, a amintit Banca Mondială, citând cifre ale Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, notează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb