BĂSESCU:  "Nu am luat încă o decizie privind candidatura mea la Primăria Capitalei"

Adina Lateş
Politică / 8 februarie 2016

Preşedintele Mişcării Populare (MP), Traian Băsescu, a declarat duminică, la B1 Tv, că nu a luat încă o decizie în privinţa unei candidaturi la funcţia de primar general al Capitalei, întrucât se gândeşte că ar putea exista o contradicţie cu faptul că promovează MP ca pe un partid nou.

"Nu există încă o decizie luată în acest sens. Nici a mea, nici a partidului (...)Vă pot spune unde este cea mai mare reţinere pe care eu o am. Discutăm de crearea unui partid nou. Cu oameni mai noi, nu neapărat născuţi acum, chiar dacă au unii 60 de ani, (...). Sigur că va participa la alegeri, dar e prima dată când e în politică, adică nişte feţe mai noi, chiar dacă nu cu experienţă zero - că politica înseamnă şi experienţă de viaţă, nu numai tinereţe. Deci, în condiţiile în care vorbim de un partid nou, mă întreb cât de contradictorie ar fi prezenţa într-o competiţie electorală", a declarat Traian Băsescu întrebat dacă va candida la funcţia de primar general al Capitalei.

Preşedintele MP a reamintit că a fost edil-şef al Bucureştiului şi a spus că marea problemă a Capitalei este împărţirea bugetului în şapte.

"Cangrena Bucureştiului o reprezintă cele şapte bugete pe care le are Capitala, un buget al Primăriei Capitalei şi alte şase la sectoare. (...) Marea problemă a Capitalei este o ticăloşie făcută de Adrian Năstase, neînţelegând că un oraş este mai important decât bătălia cu mine, când a dat o ordonanţă de urgenţă prin care bugetul Primăriei Capitalei se disipa în şapte bugete. (...) În condiţiile în care Capitala are de asigurat serviciile vitale ale Bucureştiului - încălzire, apă, transport, repararea magistralelor rutiere principale, spitalele - (...)să muţi la Sectoare 50% din bugetul Primăriei Capitalei este o crimă. Primarii de sector, sigur, de asta au bani de panseluţe", a afirmat Băsescu.

Conform preşedintelui MP, aceste bugete ar trebui unificate la Consiliul General al Capitalei, el a menţionat că acesta a fost unul dintre obiectivele sale ca preşedinte.

"Vă pot spune că a fost unul din obiectivele mele şi când eram preşedinte şi nu am reuşit din cauza a doi primari de sector pe care-i avea PDL-ul, îi avea pe Negoiţă (Liviu Negoiţă - n.r.) la 3 şi pe Poteraş la 6. S-a opus şi Emil (Boc - n.r.), a fost mai slab decât trebuia să fie. În mod normal, bugetele de sectoare trebuie date de Consiliul General. Consiliul General spune: din atribuţiunile mele ca şi primărie mare a Capitalei am de făcut de asta, iar voi - care aveţi şi voi de făcut parcuri de sector, părculeţe, aveţi de îngrijit curtea şcolii, aveţi de făcut asta - ai buget atât, votat de Consiliul General, (...) iar restul trebuie concentrat pe ce e de făcut în Bucureşti", a declarat Băsescu, dând ca exemplu faptul că în Bucureşti este nevoie de zeci de pasaje subterane şi parcări, investiţii care necesită fonduri importante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb