BVB Aprecieri pe linie pentru indicii bursei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 mai 2019

Aprecieri pe linie pentru indicii bursei

Rulajul scade la numai 25 milioane de lei

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în teritoriul pozitiv, într-o zi în care rulajul s-a ridicat la doar 25,48 milioane de lei, sub cel din şedinţa anterioară când au fost schimbate acţiuni de 45 milioane lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost realizat niciun transfer.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, asemănătoare cu cea din principalele burse europene, care au avut un parcurs în general pozitiv, în cadrul şedinţei de tranzacţionare de miercuri. Indicele BET a câştigat 0,47% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,2% pentru BET-NG şi 0,65% pentru BET-FI. Valoa-rea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 5,35 milioane de euro, sub media zilnică de 8,74 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Zentiva (SCD), cu +14,92% (în creştere faţă de noul preţ de referinţă de 2,95 lei), pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Conpet (COTE) a avut cea mai bună evoluţie, +1,8%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat peste media ultimelor şase luni.

Acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au înregistrat cea mai mare scădere de astăzi (n.r. ieri), de -5,15%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL), -1,86%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat cu mult sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,3795 lei, în creştere cu 0,93%, pe fondul unui rulaj de 7,38 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), al căror preţ de închidere din şedinţa de ieri a fost de 11,2 lei/titlu, cu 0,72% peste cel din ziua anterioară, valoarea tranzacţionată însumând 3,83 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 1,05%, până la 0,96 lei, pe fondul unei valori transferate de 3,8 milioane de lei.

Tilurile Banca Transilvania (TLV) au încheiat ziua bursieră la 2,105 lei, în creştere cu 0,24%, în condiţiile unui rulaj de 2,67 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni ale bursei noastre, s-a apreciat cu 0,52%, în timp ce indicele BET--BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a cunos-cut un avans de 0,33%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Zentiva" (SCD): +14,92%

2. "TMK - Artrom" (ART): +7,53%

3. "Condmag" (COMI): +7,14%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +4,37%

5. "Biofarm" (BIO): +3,17%

--------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -5,15%

2. "Electromagneticalight4" (ELMA): -3,86%

3. "Electrica" (EL): -1,86%

4. "BRK Financial Group" (BRK): -1,65%

5. "Sphera Franchise Group" (SFG): -1,58%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb