Cea mai gravă criză a continentului de la cel de-al doilea război mondial

Miscellanea / 29 martie 2020

 Cea mai gravă criză a continentului de la cel de-al doilea război mondial

Oglinda caleidoscopica a evolutiilor sociale, politice si economice in lume este prezentata,astazi, in Herald Scotland Online, care relateaza eforturile politicienilor Italiei si Spaniei sa obtina solidaritatea tarilor Uniunii Europene.

Seful medical din Scoţia avertizează ca restricţiile de mişcare ar putea dura până în iunie, dar agresivitatea pandemiei pare sa o transforme in "cea mai gravă criză a continentului de la cel de-al doilea război mondial", asa cum o numeste prima fraza a articolului din Herald Scotland Online, prezentat mai in continuare.

BURSA

Spania şi Italia solicită ajutor UE pentru coronavirus

Spania şi Italia au cerut mai mult ajutor european împotriva infecţiilor cu coronavirus care continuă să crească pe fondul celei mai grave crize a continentului de la cel de-al doilea război mondial.

În SUA, autorităţile au cerut milioanelor de persoane din zona lovită din New York să înceteze deplasarile.

De la Milano, la Madrid, la Michigan, medicii fac alegeri dificile asupra pacienţilor care trebuie salvaţi cu maşinile de respiraţie limitate pe care le au.

Numărul de decese confirmat la nivel mondial a depăşit 30.000 şi au apărut noi epicentre de virus în oraşe cheie din SUA, precum Detroit, New Orleans şi Chicago.

Nici America rurală nu a fost imună, întrucât focarele de virus izbucnesc în oraşele din Midwestern şi în paradisurile de schi Rocky Mountain.

Doar Spania şi Italia contribuie la mai mult de jumătate din numărul mortilor lumii şi înregistrează în prezent peste 800 de decese pe zi.

Experţii spun, totuşi, că numărul de virusaţi din întreaga lume este serios subreprezentat din cauza testelor limitate şi a deciziilor politice cu privire la ce persoane sunt numărate.

"Europa trebuie să demonstreze că este capabilă să răspundă la acest apel istoric", a declarat premierul italian Giuseppe Conte.

Criza "implică toate sistemele economice şi sociale ale statelor membre", a spus el.

"Voi lupta până la ultima picătură de transpiraţie, până la ultimul gram de energie, pentru a obţine un răspuns european puternic, viguros şi coeziv."

Parizienii sunt amendaţi dacă încearcă să părăsească oraşul, iar sud-africanii nu pot nici măcar să-şi plimbe câinele sau să cumpere alcool.

În Italia, sicriele se acumulează, în ciuda a trei săptămâni de îngrădire strictă şi au loc înmormântări cu un singur membru al familiei.

Guvernul spaniol a interzis duminică toate lucrările neesenţiale, deoarece a atins un alt record zilnic de 838 de morţi. Numărul oficial al ţării este de aproape 6.000.

Şeful de urgenţă din Spania şi-a exprimat speranţa că "focarul se stabilizează şi poate atinge apogeul în anumite zone".

Dar criza afectează economia mondiala şi preseaza imens asupra sistemelor naţionale de asistenţă medicală.

Primul ministru spaniol Pedro Sanchez a cerut un răspuns mai energic din partea UE.

"Este cel mai dificil moment pentru UE de la fondare şi trebuie să fie pregătit pentru a răspunde provocării", a spus dl Sanchez.

Spania, Italia, Franţa şi alţi şase membri ai UE au cerut Uniunii să împartă povara datoriilor europene, prin emisiune de coronabonds, pentru a ajuta la lupta impotriva virusului.

Dar ideea a întâmpinat rezistenţă din partea altor membri, conduşi de Germania şi Olanda.

Ţările europene au rezistat, de asemenea, la împărţirea măştilor sau a altor echipamente medicale cu vecinii, de teamă că, de asemenea, vor avea nevoie de ele în cantităţi în curând.

Multe ţări au apelat la China, unde focarul se uşurează, zburând în avioane de marfă pentru a obţine măşti şi alte echipamente medicale de protecţie.

Infecţiile la nivel mondial au depăşit nota 660.000, potrivit unui număr al Universităţii Johns Hopkins.

Statele Unite conduc lumea cu peste 120.000 de cazuri raportate, dar alte cinci ţări au un număr mai mare de decese - Italia, Spania, China, Iran şi Franţa.

Italia are peste 10.000 de morţi, cei mai multi dintre toate ţarile.

Egiptul şi-a închis plajele, deoarece cazurile din Orientul Mijlociu au depăşit 50.000.

Polonia are în vedere amânarea alegerilor prezidenţiale din 10 mai, iar premierul rus Mikhail Mishustin a ordonat închiderea graniţelor ţării sale luni.

Vietnam a redus zborurile interne ale companiilor aeriene şi restaurantele închise.

Herald Scotland Online

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In loc sa piarda vremea cu un test total, total, nerelevant in Bucuresesti, autoritatile romane ar trebui sa testeze, mai bine, in rural.. unde s-au intors tot felul de muncitori la negru din Italia, Germania, Anglia, Spania, etc... Acolo e bataia pestelui.. focarul de molima...

    1. Ai incurcat articolul, comentariul nu e la asta.

    Daca ne prinde cel mai mare cutremur din ultimii 50 de ani, închiși ca popândăii în blocurile lu Ceașcă, să vedeți atunci crima umanitară de proporții.

    1. Blocurile sunt facute de dezvoltatorii post decembristi pe ersoana fizica inmormantarea in caz de cutremur e asigurata in pret

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb