Conducerea Lufthansa cere piloţilor să revină la masa negocierilor

A.O.
Internaţional / 27 noiembrie 2016

 Conducerea Lufthansa cere piloţilor să revină la masa negocierilor

Actualizare 12:45 Lufthansa a anulat astăzi 35 de curse

Lufthansa a anulat duminică 35 de curse, din cauza grevei piloţilor desfăşurată de miercuri până sâmbătă, relatează agenţia Reuters, citată de News.ro.

În acest fel, numărul zborurilor anulate de Lufthansa a ajuns la aproape 2.800, fiind afectaţi peste 350.000 de pasageri.

(M.I.)

-------

Actualizare 11:28

Sindicatul piloţilor de la Lufthansa ar trebui să reia negocierile cu conducerea companiei, pentru a ajunge la un compromis într-o dispută de durată privind salariile, în loc să recurgă la greve repetate, a declarat un membru în consiliul de administraţie de la Lufthansa pentru un săptămânal german, transmite Reuters.

"Trebuie să vorbim" a declarat Bettina Volkens, responsabil pentru resurse umane în consiliul de administraţie de la Lufthansa, pentru săptămânalul Bild am Sonntag.

"Sper că sindicatul VC îşi va modifica abordarea. Această situaţie nu poate fi rezolvată prin greve" a adăugat Bettina Volkens.

De asemenea, Bettina Volkens a afirmat că aceste greve a afectat sute de mii de pasageri.

"Valul de greve declanşat de VC a afectat deja sute de mii de pasageri. Este complet inadecvat din cauză că o solicitare privind majorarea salariului cu peste 20% este unică atât pentru Lufthansa cât şi în cadrul industriei" a apreciat Bettina Volkens, conform sursei citate.

(M.I.)

--------

Piloţii de la Lufthansa vor suspenda greva

Sindicatul piloţilor de la Lufthansa a respins, vineri seară, cea mai recentă ofertă de salarizare a companiei germane, dar a fost de acord să nu prelungească greva dincolo de ziua de sâmbăta, transmit agenţiile DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Lufthansa anunţase anterior că a făcut o nouă ofertă pentru a încerca să deblocheze negocierile salariale cu piloţii, care sunt în grevă de miercuri. Deja compania a anulat 2.755 de zboruri, fiind afectaţi aproximativ 345.000 de pasageri, iar rezervările sunt în declin.

Sindicatul piloţilor, Vereinigung Cockpit (VC), ameninţase cu extinderea acţiunii de protest dincolo de ziua de sâmbătă, sporind temerile în rândul investitorilor, din cauza costului ridicat pentru compania şi al impactului asupra economiei germane.

Acelaşi sindicat, însă, a anunţat vineri seară că va înceta greva sâmbătă, deşi nu a exclus noi acţiuni de protest în viitor.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014. Sindicatul solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloţi din Germania, începând din 2012.

Conducerea Lufthansa a oferit, vineri, o creştere a salariilor cu 4,4%, în două tranşe, precum şi o plată excepţională egală cu salariul pe 1,8 luni.

De asemenea compania germană s-a oferit să creeze 1.000 de locuri de muncă pentru piloţii începători şi până la 600 de poziţii pentru pregătirea piloţilor, în următorii cinci ani.

Piloţii de la Lufthansa sunt plătiţi peste standardele din industria aviaţiei. Un pilot al companiei germane beneficiază de un câştig mediu înainte de taxe 180.000 de euro (190.000 de dolari) pe an, deşi pentru un căpitan cel mai ridicat nivel de salarizare înainte de taxe este 22.000 de euro pe lună.

Din cauza grevei, Lufthansa a fost nevoită să anuleze sâmbătă 137 de curse aeriene, din care 88 de zboruri intercontinentale, fiind afectaţi astfel 30.000 de pasageri. Totodată, vor fi afectate şi unele zboruri pe distanţe scurte şi medii.

Conform estimărilor Lufthansa, greva costă compania germană aproximativ zece milioane de euro pe zi. Lufthansa a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu vor fi afectate.

Vineri, acţiunile Lufthansa au scăzut semnificativ la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta, titlurile au înregistrat un declin de 14%.

Lufthansa a transportat, anul trecut, 107, 7 milioane de pasageri, în creştere cu 1,6% faţă de 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb