DNA:  Şefi din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi Calafat, reţinuţi pentru luare de mită

Adina Lateş
Anticorupţie / 13 noiembrie 2015

Procurorii DNA Craiova au dispus reţinerea lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, şi a lui Costel Simion, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru fapte de corupţie, printre care şi luare de mită, informează un comunicat remis redacţiei.

Ionuţ Damian este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, iar Costel Simion de instigare la abuz în serviciu, luare şi dare de mită şi cumpărare de influenţă.

În dosar, a fost reţinut şi Ovidiu Cotoi, agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită.

Cei trei sunt prezentaţi vineri Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit comunicatului citat, în toamna acestui an, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuţ Damian să-şi îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut.

"În urma efectuării «cercetării» respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancţiune simbolică, deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie, pentru a 'recompensa' activitatea desfăşurată de şeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare inculpatului Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Cotoi să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord", se spune în comunicat.

DNA precizează că, în acel scop, au fost remişi trei peşti şi o sticlă de whisky 0,7 l.

Pe de altă parte, susţin procurorii, Costel Simion i-a promis şi oferit lui Ionuţ Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul-şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi posibil şi alte aspecte privind propria carieră.

Sursa citată menţionează că, joi, în autoturismul de serviciu aparţinând lui Costel Simion au fost găsite de procurorii anticorupţie bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiaşi zile, lui Ionuţ Damian, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform înţelegerii verbale dintre cei doi.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb