Fermierii se pot adapta la schimbările climatice prin trecerea la practici sustenabile


Companii / 24 septembrie

 Fermierii se pot adapta la schimbările climatice prin trecerea la practici sustenabile

Pierderea biodiversităţii reprezintă o ameninţare tot mai mare pentru agricultură, slăbind capacitatea sectorului de a face faţă schimbărilor climatice care afectează productivitatea şi rezilienţa fermelor. Pentru a combate acest fenomen, fermierii pot apela la metode durabile, precum reducerea sau eliminarea lucrărilor solului, care ajută la menţinerea sănătăţii solului şi la susţinerea ecosistemelor diverse.

Una dintre cele mai eficiente strategii pentru promovarea sustenabilităţii agricole şi reducerea pierderii biodiversităţii, conform unor studii recente1,2, este adoptarea sistemelor minime sau fără arături ale solului. Aceste metode agricole presupun reducerea perturbării solului, ceea ce ajută la conservarea structurii naturale a ecosistemului, având beneficii atât asupra productivităţii culturilor, cât şi asupra biodiversităţii. Practicile convenţionale precum arătura, deşi utilizate frecvent pentru pregătirea câmpurilor în vederea plantării, pot duce la eroziunea solului, pierderea materiei organice şi distrugerea habitatelor pentru multe organisme benefice. Această pierdere a biodiversităţii solului afectează direct productivitatea, făcând mai dificil pentru fermieri să menţină sisteme agricole sănătoase şi reziliente.

Sistemele minime de lucrare a solului, pe de altă parte, au demonstrat1,2,3 că îmbunătăţesc sănătatea solului prin reţinerea umidităţii, reducerea eroziunii şi promovarea sechestrării carbonului. Aceste practici creează un mediu favorabil pentru organisme benefice din sol, ajutând totodată la retenţia resurselor de apă în sol, care joacă un rol crucial în ciclul nutrienţilor şi fertilitatea solului. La rândul lor, această retenţie crescută a umidităţii şi sănătatea solului îmbunătăţesc rezilienţa culturilor, permiţându-le să reziste mai bine presiunilor cauzate de schimbările climatice, dăunători şi boli.

Pentru a maximiza şi mai mult beneficiile sistemelor de lucrări minime, fermierii români pot integra hibrizii de înaltă performanţă care să completeze aceste practici. De exemplu, Corteva Agriscience, compania internaţională de cercetare şi dezvoltare în agricultură, a dezvoltat hibrizii Optimum® AQUAmax®, special concepuţi să prospere în condiţii de resurse limitate de apă. Aceşti hibrizi sunt proiectaţi pentru toleranţă la secetă, fiind o alegere ideală pentru a fi folosiţi împreună cu sistemele de minim lucrări, valorificând expertiza ştiinţifică a companiei pentru a dezvolta soluţii cuprinzătoare pentru fermieri.

Pentru sezonul de primăvară următor, fermierii pot alege hibrizii Optimum® AQUAmax® de la Corteva, cum ar fi hibrizii de porumb P9889 şi P9757, care şi-au demonstrat capacitatea de a exploata eficient apa disponibilă în sol, oferind producţii remarcabile chiar şi în condiţii persistente de secetă, cu productivitate constantă şi fiabilitate pe termen lung. Într-o perioadă în care schimbările climatice devin tot mai evidente, alegerea acestor hibrizi de către fermieri reprezintă o mişcare strategică esenţială pentru a asigura o producţie agricolă sustenabilă şi sigură în viitor.

Cosmin Iancu, fermier la SC PICMAR PROD, explică cum a ales să gestioneze producţia agricolă într-un mod durabil: "Temperaturile extrem de ridicate şi seceta persistentă din ultimii ani au devenit o preocupare constantă pentru fermierii din România. Este esenţial să adaptăm proactiv practicile agricole pentru a face faţă acestor provocări. Din experienţa mea de fermier, trecerea la un sistem de lucrări minime şi utilizarea hibrizilor Optimum® AQUAmax® mi-a demonstrat că pot obţine în continuare producţii bune, chiar şi în condiţii extreme de secetă. Acum mă simt pregătit pentru anul care vine, care se anunţă plin de provocări."

În cele din urmă, viitorul agriculturii va depinde de fermierii care pot ajusta tehnicile lor şi pot utiliza soluţii noi pentru a se adapta la condiţiile actuale. Viteza cu care aceste schimbări sunt asimilate accelerează dezvoltarea sustenabilă în managementul strategic al fermei. Prin urmare, Corteva Agriscience este angajată să sprijine fermierii cu soluţii care facilitează accesul acestora la o productivitate crescută, chiar şi în scenarii meteorologice extreme, prin consultanţa oferită de reprezentanţii echipei de vânzări a companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb