Producţia de lapte a crescut în România, în 2020, cu 1,2%, la 46,697 milioane hectolitri, faţă de 2019, în timp ce producţia de ouă a scăzut cu 2,4%, la 5.428 milioane bucăţi, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), conform News.ro.
Datele INS arată: "Greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a scăzut în anul 2020 faţă de anul 2019 la toate speciile de animale şi păsări. Producţia de lapte a crescut în anul 2020 faţă de anul 2019, iar producţiile de lână şi de ouă au scăzut. În anul 2020 comparativ cu anul 2019 s-au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consuma scăzut cu 4,7% la ovine şi caprine, cu 4,2% la păsări, 4,1% la porcine şi cu 3,4% la bovine; producţia totală de lapte a fost cu 1,2% mai mare; producţia de lână a scăzut cu 3,2%; producţia de ouă a scăzut cu 2,4%".
În anul 2020 comparativ cu anul 2019, în structura producţiei de carne nu au intervenit modificări semnificative.
Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2020 a fost de 40.049.000 hectolitri, cu 463.000 hectolitri (+1,2%) peste nivelul anului precedent. S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+5,9%), Centru (+5,5%), Nord-Vest (+3,5%), Nord-Est (+2,3%), Vest (+1,6%) şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare: Sud-Est (-5,4%), Sud-Vest Oltenia (-3,7%), Sud-Muntenia (-2,6%).