IOHANNIS:  "Este nevoie ca Armata să beneficieze de o bună pregătire de luptă şi de dotări corespunzătoare"

Adina Lateş
Politică / 28 ianuarie 2016

Armata trebuie să beneficieze de o bună pregătire de luptă şi de dotări corespunzătoare, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis, astăzi, cu prilejul plecării în misiune a Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".

"Prezenţa dumneavoastră în Afganistan, precum şi cea a colegilor dumneavoastră în Balcanii de Vest face parte dintre responsabilităţile ce decurg din statutul României de membru al comunităţii europene şi euroatlantice. Ţara noastră şi-a asumat obligaţii pe care trebuie să le respecte. În acelaşi timp, experienţa acumulată în aceste teatre de operaţii şi conlucrarea cu celelalte armate prezente în Afganistan contribuie la structurarea unei Armate române moderne, performante, mobile, capabilă să-şi îndeplinească în bune condiţii misiunile specifice. Ca preşedinte, cred că este nevoie ca Armata să beneficieze de o bună pregătire de luptă şi de dotări corespunzătoare", spune Iohannis în mesajul citit de consilierul prezidenţial Ion Oprişor la ceremonia de plecare în teatrul de operaţiuni a militarilor.

Potrivit şefului statului, Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" reprezintă o "unitate de elită, profesionalizată, capabilă să-şi asume misiuni de înaltă responsabilitate atât în interiorul graniţelor naţionale, cât şi în afara lor''. ''Oriunde valorile în care credem şi pe care le apărăm sunt puse în pericol", adaugă preşedintele.

El precizează că în ultimii ani Armata României a avut o prezenţă constantă, integrată misiunilor desfăşurate sub egida ONU, OSCE, NATO şi UE în Africa, Asia, precum şi în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, peste 40.000 de militari români luând parte la diferite operaţii şi misiuni în afara teritoriului naţional.

"Prin toate acţiunile sale, România şi-a dovedit capacitatea de furnizor de securitate. Acest statut trebuie consolidat, atât prin măsuri de politică externă, cât şi prin măsuri ce vizează creşterea capacităţii operaţionale a Armatei", adaugă şeful statului.

Preşedintele Iohannis subliniază că misiunea militarilor în Afganistan este una dificilă şi are ca obiectiv "normalizarea vieţii în această ţară, dar şi de luptă împotriva terorismului, un flagel care afectează nu doar poporul afgan, ci şi Europa".

"Am convingerea că, prin pregătirea şi spiritul de echipă care vă caracterizează, prin nivelul interoperabilităţii cu celelalte forţe din teatru, veţi interveni cu maximum de profesionalism în orice situaţie, indiferent de dificultate", spune Iohannis.

Preşedintele le cere militarilor să dovedească faptul că Armata română este un bun ambasador.

"Veţi participa la misiuni de luptă, dar aveţi, totodată, şi responsabilităţi în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor pentru susţinerea poporului afgan în efortul de instaurare a păcii, a stabilităţii sociale şi politice în această ţară greu încercată. Aştept să vă întoarceţi acasă cu satisfacţia şi mândria misiunii îndeplinite, să dovediţi, ca şi până acum, că Armata României este un bun ambasador al ţării noastre! Sunt alături de dumneavoastră şi îmi exprim, încă o dată, întregul sprijin pentru ceea ce urmează să faceţi în continuare", precizează Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb