Irina Radu, noul şef al TVR

Laura Boico
Media-Advertising / 10 mai 2016

Irina Radu (Sursă: Captură youtube)

Irina Radu (Sursă: Captură youtube)

Actualizare 17:33 Radu Carp: "PNL depune sesizare la CCR pentru felul în care a fost votată Irina Radu la TVR"

Radu Carp, secretarul executiv al PNL, a anunţat astăzi că liberalii vor depune o sesizare la Curtea Constituţională în câteva zile, deoarece nu au fost respectate procedurile parlamentare în cazul votului pentru Irina Radu la conducerea TVR, informează surse din presă.

"Probabil că acestea (sesizările privind votul din comisiile de cultură şi din plenul reunit-n.r) vor fi judecate cu celeritate pentru a detensiona situaţia şi aşa tensionată din cadrul televiziunii publice. Noi considerăm că vom avea câştig de cauză pentru că şi în 2012 s-a depus o plângere la CCR pe exact acelaşi motiv, încălcarea procedurilor parlamentare în privinţa numirii la acea dată a Consiliului de Administraţie, nu doar a preşedintelui-director general", a declarat Carp, la Parlament.

Carp a mai spus că sesizarea la CCR va fi depusă în câteva zile şi şi-a exprimat speranţa că decizia în acest caz se va da mai repede decât în 2012, când i-a luat Curţii trei luni să se pronunţe, din cauza vacanţei de vară.

"Dacă în adresa respectivă s-ar fi spus «vă înaintăm doi candidaţi», atunci sigur că n-ar fi fost niciun fel de problemă în a-i examina pe amândoi, dar cum poţi să votezi un candidat care nici măcar nu a fost propus, nu a întrunit condiţiile de fond şi de formă pentru a fi propus. Aici constă încălcarea legii, nu în audierea doamnei Ghiurco. (...) Problema este de ce a fost trimisă de către Comisiile reunite o a doua propunere care nu a fost înaintată Parlamentului", a mai spus el.

"Grupul parlamentar al PNL a refuzat să participe la ceea ce s-a întâmplat pe plen şi, în ciuda încălcării evidente a Legii 41, s-a trecut la votarea doamnei Irina Radu", a explicat Radu Carp.

Carp a precizat că Legea 41 spune că se examinează de Comisii candidatul stabilit cu prioritate de membrii CA, iar în adresa trimsă Comisiilor este specificat că Monica Ghiurco a avut şapte voturi, iar Irina Radu doar cinci.

"Grupul parlamentar al PNL a anunţat încă de prima dată când s-a comis acel abuz privind votul pe plen, în privinţa primei nominalizări a doamnei Ghiurco, a anunţat că va trimite o sesizare la Curtea Constituţională, aceasta a fost deja trimisă, aşteptăm răspunsul Curţii. (...) Dacă cele două contestaţii sau una dintre ele va avea câştig de cauză la CCR, este o mare problemă legată de actele care vor fi întocmite de conducerea numită ilegal astăzi de plenul Parlamentului", mai afirmat Radu Carp.

(S.A.)

-------

Actualizare 13:50 Protest spontan în curtea TVR, după numirea Irinei Radu la şefia televiziunii

Zeci de angajaţi din TVR au ieşit în curtea instituţiei astăzi, după anunţul de numire a Irinei Radu în funcţia de preşedinte-director general, aceştia fiind nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat procedura în Parlament, transmit surse din media.

Peste 70 de angajaţi ai TVR protestează în curtea instituţiei.

-------

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a admis, astăzi, propunerea de numire a Irinei Radu în funcţia de preşedinte, director general al SRTv, informează surse din media.

Decizia a fost luată cu 304 voturi "pentru" şi opt "împotrivă".

În sală au fost prezenţi 230 de deputaţi şi 82 de senatori.

Irina Radu a primit luni aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de preşedinte - director general al SRTv.

Ea a susţinut în faţa comisiilor de specialitate că TVR a câştigat un proces cu o companie internaţională de distribuţie de film, salvând astfel peste 4 milioane de dolari pentru televiziunea naţională.

Pe de altă parte, Irina Radu a subliniat că va încerca să-i convingă pe colegii săi din Consiliul de Administraţie că "acea poveste cu insolvenţa este doar o poveste".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Era nevoie de o persoana independenta , venita din afara sistemului , care sa decapuseze si sa depolitizeze institutia.

    D-na Radu a primit sprijin politic , fiind considerata o persoana care nu va tulbura apele si nu va produce surprize. 

    Pana acum ,aceasta doamna s-a exprimat la un nivel modest , repetand pana la exasperare necesitatea cresterii taxei tv , fara a prezenta o conceptie manageriala de ansamblu , in primul rand un program de reducere a cheltuielilor. 

    Este evident pentru toata lumea ca la TVR banii sunt cheltuiti cu nesabuinta.Un consiliu de administratie politizat care ia banii degeaba , prea multe canale , prea multi politicieni in postura de colaboratori, asa zisi realizatori, un refuz permanent de a se face publice salariile acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb