Moarte sau (Energie pentru) Viaţă pentru oamenii care stau în bezna caselor fără energie electrică

A.F.
Comunicate de presă / 3 septembrie

 Moarte sau (Energie pentru) Viaţă pentru oamenii care stau în bezna caselor fără energie electrică

MOARTEA va rezolva problema Caselor fără energie electrică locuite permanent din România în următorii 10 ani. Asociaţia Energia Inteligentă oferă alternativa, acestor persoane condamnate la întuneric, prin electrificarea caselor locuite permanent prin proiectul Energie pentru VIAŢĂ. Politicile de eradicare a acestei "RUŞINI" a României, propuse de acum 6 luni de Asociaţia Energia Inteligentă au rămas în mare parte fără ecou. Exceptând Ministerul Energiei, care prin Ministrul Energiei Sebastian Burduja, s-a implicat activ şi a sprijinit AEI în activitatea de electrificare a caselor în regim de voluntariat, Ministerul Mediului şi ANRE au rămas surzi la strigătul disperării care lasă an de an cca 500 de case neelectrificate, fără locatari.

Analizând modul în care a evoluat situaţia imobilelor fără energie electrică locuite permanent, între anii 2017 şi 2024, în judeţul Alba,constatăm următoarele:

-16% din imobile neelectrificate au fost electricificate în ultimii 7 ani,

-45% din imobilele fără energie electrică au fost abandonate/părăsite/distruse în ultimii 7 ani,

-74% din persoane au murit/părăsit locuinţele în ultimii 7 ani,

-media de vârstă a locuitorulkor care stau în case neelectrificate a crescut de la 67 la 74 ani, în ultimii 7 ani,

Extrapolând aceste date în 10 ani "MOARTEA" va rezolva problema Caselor fără energie electrică locuite. Sună groaznic!

Asociaţia Energia Inteligentă oferă alternativa acestor persoane sărmane prin electrificarea caselor locuite permanent prin Proiectul Energie pentru VIAŢĂ.

Asociaţia Energia Inteligentă a prezentat în luna aprilie 2024, rezultatele inventarierii locuinţelor neracordate la reţeaua de energie electrică din România şi a întocmit "Registrului Electronic Naţional al Gospodăriilor fără Energie Electrică din România" (RENGEER), care a relevat un număr de 5.494 de gospodării fără energie electrică, locuite de 11.611 de persoane, dintre care 4.777 au vârsta de până în 18 ani. Îngrijorător este faptul ca 87% din casele fără energie electrică nu au cadastru ceea ce face dificilă abordarea instituţională a rezolvării acestei probleme, 64% din persoanele care locuiesc în case fără energie electrică au venituri estimate sub venitul minim per persoană şi gospodărie în România, aşadar chiar şi racordarea acestora la o reţea de distribuţie, ar face dificilă plata energiei electrice consumată, în 53% din cazuri accesul la imobilele fără energie electrică este dificil, iar pentru 10% nu există drumuri de acces.

Urmare a acestei inventarieri Asociaţia Energia Inteligentă a propus dezvoltarea următoarelor direcţie în vederea eradicării sărăciei energetice extreme şi atingerea dezideratului - zero case locuite permanent fără energie electrică:

- Energie pentru Viata - programe responsabilitate socială care să permită electrificarea caselor greu accesibile, fără căi de acces şi care nu sunt atractive a fi electrificate în regim comercial prin programe specifice - activitate la care Ministerul Energiei s-a implicat activ

- Extinderea retelelor de distribuţie a energiei electrice fezabile - obligaţie impusă operatorilor de distribuţie în a 5 perioadă de reglementare - deşi ANRE a aprobat în cursul lunii iunie 2024 aceste Planuri, nu a ţinut seama de sugestiile AEI privind aprobarea unor indicatori pentru extinderea reţelei de distribuţie în anumite zone care îndeplinesc anumiţi indicatori tehnico-economici.

-Casa Verde pentru Sărăcie Energetică Extremă - deşi Ministerul Mediului doreşte lansarea unei noi ediţii a Programului Casa Verde peste 12 zile, aceasta nu are nici o componentă pentru casele care ar avea cu adevărat nevoie de aceşti bani - casele locuite permanent fără energie electrică aşa cum a sugerat AEI în luna aprilie 2024. Ministerul Mediului din nou a realizat un program pentru bogaţi (majoritatea celor care au accesat acest program în trecut aveau venituri peste salariul mediu din România) din banii săraciilor (pătura săracă largă a României contribuie masiv prin diferitele taxe la constituirea acestor fonduri).

Asociaţia Energia Inteligentă demonstrează de 4 ani că se poate, că opţiune este VIAŢA şi pentru oamenii care stau în întuneric. AEI a finalizat sâmbătă 31.08.2024, o nouă etapă în care a electrificat 9 case dintr-un cătun al oraşului Câmpeni, ajungând astfel ca în ultimii 4 ani să electrifice 51 de imobile (39 de case, 10 stâne şi 2 refugii montane), din 25 de localităţi şi 5 judeţe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb