Ţara noastră, în topul ţărilor cu cele mai multe servere de comandă destinate atacurilor la serverele companiilor

Laura Andrei
Miscellanea / 13 mai 2017

 Ţara noastră, în topul ţărilor cu cele mai multe servere de comandă destinate atacurilor la serverele companiilor

România a intrat în Top 10 al ţărilor cu cele mai multe servere de comandă şi control pentru atacuri informatice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), ocupând la ora actuală locul 6, reiese dintr-un raport realizat de experţii Kaspersky Lab, dat vineri publicităţii.

Potrivit sursei citate, Coreea de Sud rămâne lider în ceea ce priveşte numărul serverelor de comandă şi control (C&C) detectate, urmată de Statele Unite ale Americii şi Olanda. În acelaşi clasament, China iese din Top 3 pentru prima dată de când a început monitorizarea specialiştilor Kaspersky Lab, coborând pe poziţia a 7-a. De asemenea, Japonia, Ucraina şi Bulgaria au părăsit clasamentul primelor 10 ţări cu cel mai mare număr de servere C&C, acestea fiind înlocuite de Hong Kong, România (care ocupă locul al şaselea) şi Germania, potrivit Agerpres.

În primul trimestru din 2017, sistemul Kaspersky DDoS Intelligence a înregistrat atacuri DDoS împotriva unor resurse din 72 de ţări, cu opt mai puţine decât în ultimul trimestru al anului 2016. Olanda şi Marea Britanie au înlocuit Japonia şi Franţa în top 10 ţări cu cele mai multe victime DDoS.

Conform raportului de specialitate, în general, în T1 din 2017 cel mai mare număr de atacuri (994) a fost observat pe 18 februarie, iar cel mai lung atac DDoS a durat 120 de ore. Trimestrul trecut, cel mai lung atac a durat 292 de ore.

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracţiune cibernetică, având ca ţintă website-uri importante şi mai rar computerele personale.

Sistemul DDoS Intelligence (parte din Kaspersky DDoS Protection) este creat pentru a intercepta şi analiza comenzile trimise către boţi prin servere de comandă şi control (C&C) şi nu are nevoie să aştepte până când utilizatorii dispozitivelor sunt infectaţi sau atacaţi pentru a aduna date.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb