Zelenski speră la o "pace justă cât mai repede posibil" la summitul din Elveţia

F.D.
Internaţional / 15 - 16 iunie

Sursa foto: https://x.com/ZelenskyyUa

Sursa foto: https://x.com/ZelenskyyUa

Actualizare - Volodimir Zelenski: "Rusia poate negocia pacea mâine, dacă se retrage de pe teritoriul Ucrainei"

Rusia şi liderii săi "nu sunt pregătiţi pentru o pace justă", a acuzat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în finalul summitului privind pacea în Ucraina desfăşurat în Elveţia...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Declaraţia finală de la summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată de 80 de ţări

Declaraţia finală de la summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată doar de 80 din cele 93 de state participante, arată o listă publicată duminică de gazdele elveţiene, relatează Agerpres.

Între ţările care nu au susţinut declaraţia se numără şase state din grupul G20 al principalelor economii ale lumii - Brazilia, Mexic, Arabia Saudită, Africa de Sud, India şi Indonezia.

Nici Armenia, Bahrein, Thailanda, Libia, Emiratele Arabe Unite, Columbia şi Vaticanul nu au semnat.

Conferinţa de pace pentru Ucraina, organizată la cererea Kievului şi la care Rusia nu a fost invitată, a avut loc sâmbătă şi duminică în staţiunea elveţiană Burgenstock.

---

Actualizare - Ursula von der Leyen: "Summitul din Elveţia a adus pacea mai aproape de Ucraina"

Summitul din Elveţia din acest weekend a adus pacea mai aproape de Ucraina, dar nu se va ajunge la pacea reală doar cu un pas, iar drumul până la ea va necesita răbdare şi determinare, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în finalul discuţiilor găzduite în staţiunea Burgenstock...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Dmitro Kuleba: Summitul pentru pace în Ucraina reflectă poziţia Kievului

Conform ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, comunicatul final al summitului pentru pace în Ucraina a luat în considerare poziţia Kievului...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Luminiţa Odobescu: "Ucrainenii nu sunt doar victime ale agresiunii ruseşti, ei sunt apărători ai libertăţii şi democraţiei"

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a afirmat, la Summitul Global pentru Pace dedicat Ucrainei, că întreaga comunitate internaţională este obligată să continue să sprijine Ucraina "de angajamentul nostru comun de a susţine dreptul incontestabil al fiecărei ţări suverane de a decide privind viitorul său". "Ucrainenii nu sunt doar victime ale agresiunii ruseşti. Ei sunt apărători ai libertăţii şi democraţiei", a subliniat Odobescu...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Emmanuel Macron: Pacea în Ucraina nu poate fi o "capitulare" a ţării

Pacea în Ucraina nu poate fi o "capitulare" a ţării, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, prezent la summitul din Elveţia, relatează Agerpres.

"Suntem toţi hotărâţi să construim o pace durabilă şi aşa cum au menţionat mulţi dintre voi, o astfel de pace nu poate fi o capitulare ucraineană", a afirmat preşedintele francez. "Există un agresor şi o victimă", a adăugat el, spunând că "cercul ţărilor care participă la procesul de lucru în vederea elaborării unui plan de pace pentru Ucraina ar trebui să fie lărgit".

---

Actualizare - Preşedintele Finlandei: "Rusia a invadat Finlanda în cel de-al Doilea Război Mondial, am pierdut 10% din teritoriul nostru"

Conferinţa care are drept scop discutarea propunerilor de pace pentru Ucraina în staţiunea elveţiană Buergenstock are nevoie de o continuare cât mai curând posibil, a declarat sâmbătă preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, relatează Agerpres.

"Pentru că pacea este... întotdeauna un proces", le-a spus el celor peste 50 de lideri reuniţi la un hotel cu vedere spre lacul Lucerna.

"Avem 1.300 de kilometri de graniţă cu Rusia... Rusia a invadat Finlanda în cel de-al Doilea Război Mondial, am pierdut 10% din teritoriul nostru, inclusiv pământul unde s-au născut bunicii mei şi unde s-a născut tatăl meu", a mărturisit preşedintele finlandez.

---

Actualizare - Kamala Harris: "America este alături de Ucraina nu din caritate, ci pentru că este în interesul nostru strategic"

Vicepreşedintele american Kamala Harris a respins ca fiind absurde condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru negocierile de pace cu Ucraina, relatează dpa.

"Trebuie să spunem adevărul. El nu cere negocieri, cere să se predea", a afirmat Harris la reuniunea de pace în Ucraina din Elveţia, care a început sâmbătă.

"America este alături de Ucraina nu din caritate, ci pentru că este în interesul nostru strategic", a adăugat vicepreşedintele american, citat de dpa.

---

Actualizare - Reuters: Casa Albă afirmă că ultima propunere de pace a Rusiei pentru Ucraina este o "viziune absurdă"

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat sâmbătă că ultima propunere de pace a Rusiei pentru Ucraina la dominarea în continuarea asupra ţării şi reprezintă o "viziune complet absurdă"...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Volodimir Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de către comunitatea internaţională, relatează AFP.

"Când planul de acţiune va fi pe masă, acceptat de toţi şi transparent pentru oameni, atunci el va fi comunicat reprezentanţilor Rusiei, astfel încât să putem pune cu adevărat capăt războiului", a declarat preşedintele ucrainean în deschiderea primului summit pentru pace în Ucraina, care se desfăşoară în acest weekend în Elveţia, dar fără Rusia.

Vicepreşedintele american Kamala Harris a reiterat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de Ucraina.

"Dacă lumea nu reacţionează atunci când un agresor îşi invadează vecinul, alţi agresori se vor simţi încurajaţi, fără îndoială", a declarat ea în faţa celor aproximativ o sută de ţări şi organizaţii reunite până duminică în Elveţia pentru a redacta un prim proiect de plan de pace.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin "a avansat o propunere. Dar trebuie spus adevărul: el nu invită la negocieri, el cere capitularea" Ucrainei, a afirma ea.

Preşedintele kenyan, William Ruto, a salutat faptul că "pentru prima dată ne întâlnim pentru a vorbi despre pacea în Ucraina, mai degrabă decât despre războiul în Ucraina".

"Un angajament în favoarea păcii face inevitabile anumite concesii fundamentale", a subliniat el, apreciind că pentru a reuşi să se facă pace este nevoie de o "întâlnire între prieteni şi inamici".

"Rusia trebuie să fie la masa negocierilor", a insistat el. O opinie reluată de ministrul de externe saudit.

"Credem că este important ca comunitatea internaţională să încurajeze orice progres spre negocieri în serie, care vor necesita compromisuri dificile în cadrul unei foi de parcurs care să ducă la pace", a declarat prinţul Faisal bin Farhan Al Saud.

"Orice proces credibil va necesita participarea Rusiei", a insistat el.

Cât despre cancelarul german Olaf Scholz, el a subliniat că "pacea nu înseamnă doar absenţa războiului" şi a respins noţiunea de "realitate nouă" avansată de Kremlin, care ar oficializa controlul Moscovei asupra a 20% din teritoriul ucrainean.

"O încetare a focului imediată fără negocieri serioase nu ar aduce decât la un alt conflict îngheţat", a afirmat el.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat de asemenea că "îngheţarea conflictului" nu este o soluţie, ci "reţeta pentru viitoare războaie de agresiune".

Premierul britanic Rishi Sunak a cerut să se "definească principiile unei păci juste şi durabile bazate pe dreptul internaţional şi Carta Naţiunilor Unite".

"Aceasta este calea de urmat pentru a se ajunge la o încetare permanentă a ostilităţilor", a spus el.

Kremlinul a declarat sâmbătă că Occidentul a reacţionat neconstructiv la propunerile preşedintelui rus Vladimir Putin privind o nouă arhitectură de securitate şi discuţii de pace cu Ucraina, potrivit Reuters.

"Sunt foarte multe, foarte multe reacţii oficiale, declaraţii oficiale. De natură neconstructivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la o întrebare dacă a existat o reacţie oficială la propunerile lui Putin, au relatat agenţiile de presă ruse.

Putin a prezentat vineri ceea ce a declarat că sunt condiţiile prealabile ale Rusiei pentru începerea discuţiilor de pace cu Ucraina, afirmând că Moscova va pune capăt războiului doar dacă Kievul va fi de acord să renunţe la aspiraţia sa de a adera la NATO şi să-şi retragă trupele din patru regiuni revendicate de Moscova (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) - cereri pe care Kievul le-a respins imediat ca fiind echivalentul unei capitulări.

---

Actualizare - Zelenski speră la o "pace justă cât mai repede posibil"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa sâmbătă de a se ajunge la o "pace justă cât mai repede posibil", în debutul primului summit pentru pace în Ucraina care se desfăşoară în Elveţia, fără participarea Rusiei, relatează AFP.

"Tot ce va fi convenit la acest summit va face parte din procesul de restabilire a păcii de care avem toţi nevoie", a declarat Zelenski, adăugând:"Vom vedea cum se va scrie Istoria la acest summit".

"Împreună, noi facem primul pas spre o pace corectă", a spus preşedintele ucrainean, adăugând că "lumea este mai puternică" decât Vladimir Putin.

Vineri, preşedintele rus s-a invitat zgomotos în discuţii, cerând de facto capitularea Ucrainei înaintea oricăror convorbiri de pace.

Zelenski a denunţat "ultimatumul" în "stilul lui Hitler" al preşedintelui rus, care a lansat invadarea vecinului său ucrainean în februarie 2022.

"Dorim să inspirăm un proces pentru o pace justă şi durabilă", a declarat preşedinta elveţiană Viola Amherd, alături de omologul său ucrainean.

"În calitate de comunitate internaţională,noi putem pregăti terenul pentru discuţii directe între părţile beligerante", a adăugat ea. "Dacă vrem să inspirăm un proces de pace, Rusia trebuie să fie de asemenea implicată la un moment dat. Aceasta este clar pentru toţi".

Un al doilea summit este avut în vedere, la care Kievul speră că o delegaţie rusă va participa, explicase marţi şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

Reuniunea, care se desfăşoară în luxoasa staţiune Burgenstoc, va debuta printr-o şedinţă plenară sâmbătă după-amiază, care va fi urmată de un dineu.

Duminică, trei subiecte vor fi abordate în grupurile de lucru: securitatea nucleară, libertatea navigaţiei şi securitatea alimentară, precum şi aspecte umanitare, în special soarta copiilor ucraineni deportaţi în Rusia.

Vicepreşedintele american Kamala Harris, care îl reprezintă pe preşedintele Joe Biden revenit în SUA după participarea la G7 în Italia, a venit cu un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari, în special pentru sectorul energetic şi asistenţă umanitară.

Preşedintele francez Emmanuel Macron va participa la summit sâmbătă alături de alţi şefi de stat şi de guvern din G7(Germania, Canada, Italia, Japonia şi Marea Britanie).

Gazdele elveţiene au dorit să reunească cât mai multe ţări posibil, în special pe cele din Sudul global, dar printre ţările emergente din BRICS doar Arabia Saudită şi-a trimis ministrul de externe. Brazilia, India şi Africa de Sud vor fi reprezentate de trimişi de rang inferior.

Cât despre China, aceasta a avertizat că nu va participa atât timp cât Rusia nu va fi prezentă la discuţii.

Experţii sunt rezervaţi cu privire la rezultatele acestui summit.

"Kievului şi susţinătorilor săi le va fi greu să obţină rezultate tangibile la reuniune, dincolo de reafirmarea principiilor de integritate teritorială din Carta ONU", apreciază think tank-ul International Crisis Group.

---

Summitul privind pacea în Ucraina începe astăzi în Elveţia. Peste 90 de state şi organizaţii s-au înscris să participe la această conferinţă, în care Kievul speră să obţină un larg sprijin internaţional în favoarea planului său ce vizează încheierea războiului declanşat de invazia rusă în Ucraina în februarie 2022, relatează News.ro.

Guvernul elveţian anunţă într-un comunicat că summitul vizează "să definească în comun o foaie de drum" a modului în care Rusia să şi Ucraina să se implice într-un viitor proces de pace.

În ianuarie, Elveţia a acceptat să găzduiască un summit, la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi a încercat să obţină susţinerea unor ţări care întreţin relaţii mai bune cu Moscova decât marile puteri occidentale.

Rusia a respins acest summit drept o pierdere de timp. Ea nu a fost invitată să participe, potrivit Elveţiei, deorece a anunţat că nu este interesată.

Participanţii la summit urmează să abordeze probleme de interes internaţional - ca securitatea nuclear şi alimentară şi libertatea navigaţiei - şi probleme umanitare - ca prizonierii -, anunţă ministrul elveţian de Externe Ignazio Cassis.

Opinia Cititorului ( 61 )

  1. "summit de pace" sau o noua "baie de multime" pentru actoras? discutii sterile, o poza de grup si fiecare se intoarce acasa stiind ca razboiul va continua pentru ca lumea e in schimbare.....

    1. Pacea depinde si de celalat actoras, cel ced si-a atacat vecinii.

      orcii pot pleca din Ucraina oricand dc vor pace.  

      acum daca le-ai dat tu voie sa plece, asao rsa faca......

      actorașul adună miliarde pentru Ucraina cât n-au reușit kaghebiștii tăi să tragă de pe europeni pentru gaz. :

      Dacă depinde de celălalt,de ce nu a fost invitat și el !

      Lumea civilizată i-a acordat toate șansele lui Putler de a se comporta matur. Putler a picat toate testele. Nu se negociază cu teroriștii.

    Zele, uită-te, ora ta se apropie.

    1. ZELE,CONDUCE O TARA PE CARE A VANDUTO DEMULT.EL,ESTE DOAR O PAPUSA IN MAINILE PAPUSARILOR. TARA LUI ,A FOST DISTRUSA SI EL CONNTINUA SA SE CREADA PRESEDINTELE UKRAINEI. !

      Noroc ca ne explica putin ce si cum

      Am uitat pastilele de dimineață! :

    100 de natiuni fac front comun

    1. clar! sa vezi presiune pe putin dupa sueta din elvetia! o sa fie putin invidios pe poza de grup a actorasului...:)))

      nu s-a dus in Elvetia, ca era arestat pe loc. putea sa-l trimita macar pe fata lunga dc era serios cu pacea

      Putlerică al tău a ajuns Kim Jong Un 2. :

      Front comun cu frontu Salvării. Știm asta, am mai văzut.

      si totusi, pacea este necesara, nu?

      De asta va fi liniștit Sovietul tău, pentru pace veșnică. :

      el si Netanyahu, nu?

      Războiul trebuie sa continue!! Și va continua!

      România trebuie sa dispară și va disparea!

      Altceva baieti ce mai vreți sa știți? 

      Romania este “poporul”… ca sa dispara Romania tre sa dispara Poporul… ceea ce e putin probabil…

      Asa cum Crimeea a fost a Bulgariei si se numea Bulgaria… sau Bulgarii de au fost la Volga si se numea Bulgar Volga… sau asa cum Bulgarii impinsi in jos… s-au deplasat si pe pamant dac/trac la un moment dat si se numeau Bulgar Khanate … ca dupa sa coboar inceti si sigur (impinsi de altii pe rand in secole/milenii) azi unde se numeste Bulgaria… Dar locul nor nu este ala… e vin de sus … coborati treptat… 

      Si deci istoric Crimeea nu e a Bulgariei si nici Rusia actuala a Rusiei… Rusia care inseamna defapt “popor”… poporul initial… era un “sat”… cv mai sus… chair si fata de disputa Recenta “Kiev Rus”… pentru ca Rusnacilor le plac sa se opreasca la un anume an istoric … ca sau ce ii favorizeaza naratiunea prezenta de atac / cotropire expansiune. 

      Daca Luam Istoric: Rusii (poporul) au avut o parte mai mica de terent… iar pe sus prin terenul lor au fost si Polonezi (nu unde se afla polonezii in prezent) si lituanieni… si etc… toti impinsi treptat de agresiunea “rusnacului” izvorata dintr-un “sat”… 

      Cand Bulgarii (poporul) au pierdut Crimeea si au fost impinsi treptat in jos… spre teritoriul actual parte ucraina parte moldova parte transilvania… deasupra lor in dreapta erau suciti Poporul Maghiar… nu rusnaci nu Ucrainieni… si tot asa… treptat… popor pe pamant alungat… 

      s c c r e t 

      corectare la exprimare / tastare -> Si deci istoric Crimeea nu e a Rusiei…. daca ne oprim pe un an / ani… putem spune ca e a Bulgarilor! - cei vechi… nu a Bulgariei (ca tara) actuala… dar cum o tara = oamenii => Crimeea este / a fost a Bulgarilor/ Bulgaria…

      s c c r e t 

    Rusia nu-si doreste pacea si de aceea nu participa la intalnire.

    1. gresit! nota 4! treci la loc!

      rusnacule, ti s-a dus si propaganda ca rusia vrea pace.

      GHINION!

      Hai, incearca cu alta poveste! 

      atat ai putut? hmmmmm.......subtire rau!

      ce pace sa vrea ruzzia nazista cand au interzis prin lege cuvantul pace.

      noi avem voie sa behaim cat vrem despre pace, rusnacii se trezesc in parnaie 

    rusnacii in sase luni au marit pe front la 700 mi si astia vb de “sumit” pace.. ..

    unde ati vazut voi leu sa manance pulta victimei sa sa renunte la victima?! 

    poate doar daca sare avutoare sa sperie sau sa alunge leul de pe victima. ori alti lei sa goneasca ori sa manance impreuna din victima.. z 

    leul nostru nu a mancat din victama 1 picior… e deja prins in dura cu al doilea picior… inca putin si la “mate sau beregata sare”… 

    stiti cand Leul incele sa manance din victima de vie in pulpe/picioare? cand victima e prea mare si rezistenta ca sa moara strangulata imediat de leu.. si deci victima asista pe viu cu leul mananca din ea. in timp ce altii au timp de “summit de pace” intre “dobitoace”… 

    s c c r e t 

    1. Putler declară ce vrea el. pe front mai sunt doar câțiva bețivi.

      Multumesc pentru ca insistati sa ne impartasiti din intelepciune. La fiecare articol. Pe orice tema.

      vezi datele nu de la putin…

      s c c r e t 

      Putler a dat datele.

      Care date? Cine stie cu adevarat care sunt date reale?

      A, stai, acum ne compari valoarea mortiilor cu valoarea aurului si iti da ca Rusia este pe profit 

      Putler știe tot, e flacăra din lumânare... pt tine.

      compari datele furnizate de organele abilitate cu furnizarea lor… plus ca e un site ce arata (aproximativ) nr de soldati in timp real pe front si nr de mari arii militare aduse/distruse etc…

      e adevarat ca datele se pot manipula… dar atunci de ce in oglinda si cu lag ucrainienii au ridicat si ei nr soldatilor la linai de front in uram rusnacilor?! 

      inseamna ca si datele uk sunt false nu..?! 

      sau ca rusnaci au cu cv zeci de mii mai multi soldati pe linie decat ucrainienii…. 

      o informatie nu o iei niciodata dintr-o si fura sursa sau directie… din mai multe… 

      si apropo de aur… pibul rusiei deflat pe aur e de mult in crash… deci economie reala in scartiala… 

      raportat la “marfuri” in pret aur… cam ce isi doreau ei mai mult… 

      s c c r e t 

    bine normalitatea e demult data disparuta in vremurile astea, dar...summit de pace fara partile beligerante nu am mai auzit. poate ucraina face pace cu altii, cand ar trebui totusi cu rusii sa faca asta.

    1. Se va face o propunere ocupantului dupa ce se ajunge la o propunere agreata de aproape 100 de tari. putler si-a spus conditiile. mai dati-mi inca 500.000 de km patrati, si va las sa va retrageti. ridicol.

      e un exercitiu de piar asta cu 100 de state. astfel de summituri pot oricand sa fie depinde ce pui pe masa, dar nu vor avea efect. cine nu ar vrea un summit de +100 tari sa renunte nord coreenii la bomba atomica, dar..am fi departe de realitate ca se si intampla. summituri fara partile direct implicate sunt iluzii.

      Efectul e că Putler se bucură de câteva mld pe frontul pe care trimite bețivi cu saci de gunoi și covrigei.

      Putlerica, șase, vezi că vine sora medicală.

      E timpul să faci nani. 

      Că de obicei, sunt un troll la obiect, Putler e mândru de idioții lui utili.

      A fost somnul bun după tranchilizant ? Sau mărim doza? Câți Putleri visezi?

      Pacientul nostru, stăpânul nostru. 

      Putler e decât unu', mesia meu!

    NY Times a publicat tratatul de pace negociat la Istanbul in mar/apr 2022. Treaty on Permanent Neutrality and Security Guarantees for Ukraine.

    Ce acord bun era pentru Ucraina. Dar acum va ramane fara un sfert din teritoriu, cel putin. Si fara jumatate dintre locuitori. 

    1. Planul propus acum de Putin este mai rau pentru NATO si Ucraina decat acela din 2022. NATO nu il va accepta pentru ca inseamna infrangerea lor. Si asa vor fi infranti pe terenul de lupta. Si Ucraina va inceta sa mai existe ca stat. Rusii vor inainta pana la Kiev.

      Slab, atata poti?!

      Vreau sa ne spui ca sanctiunile nu au efect. Sau aia cu Bricsul. Sau alte povesti nemuritoare. 

      Rusia se prabuseste.

      In 3 ani este PA economic. Urss2 

      ia-ti pastilele

      Pacat ca Banca Mondiala nu te intreaba pe tine si nici pe idolul tau Ursula sau Scholtz.

      Rusia este a patra economie a planetei. Ia-ti pastilele.... adevarat, un sfat foarte bun. 

      MA DA asa bine-i in soviet ca toti fug in vest. de ce oare nu mergeti voi unde nici banca mondiala si nici nimeni altcineva nu stie cat de bine e.

    sa se facă pace, indiferent cum, sa nu mai moara oameni.

    cel mai important lucru, pentru noi, sa nu moara nici un roman în acest război. adică sa ne ferim de acest război, nu este războiul nostru.

    au murit destui romani în ultimul mare război mondial și nu mai pomenește nimeni nimic de ei.  

    1. Se face pace prin educarea Sovietului, exact cum vrei tu, indiferent cum. :

      ma voi astia cu nu e razboiul nostru sunteti ca si aia ce vad o batranica jefuita, si trec pe langa ca nu e treaba lor, sau un micut batut de altii mai mari, la fel nu e treba vostra.

      eh, asta vrea si putler, ca toti agresorii de altfel, sa fie lasati in pace cu victimele lor. pfff. frumos caracter.  

      din prea plinul caracterului tău, ai putea sa mergi în Ucraina, voluntar, sa ajuți "bătrânica" împotriva golanului rus. Vezi ca "bătrânica" este un stat sovietic, ajutata tot de golanul rus sa ajungă la mărimea asta, prin rapt teritorial inclusiv de la România. Eu zic ca nu interesează pe nimeni, în lumea asta, daca Donbassul plin de rusi face parte din Ucraina sau Rusia...treaba lor de rusi și malo-rusi. Sa fie pace, sa nu mai moara oameni...și fără victime romane în războiul asta, al lor.

    sa se facă pace, indiferent cum, sa nu mai moara oameni.

    cel mai important lucru, pentru noi, sa nu moara nici un roman în acest război. adică sa ne ferim de acest război, nu este războiul nostru.

    au murit destui romani în ultimul mare război mondial și nu mai pomenește nimeni nimic de ei.  

    1. Se face pace prin educarea Sovietului, exact cum vrei tu, indiferent cum. :

    negocierea inseamna ca fiecare parte va trebui sa ofere ceva , ukraina nu ofera nimic din pozitie complet pierduta ,daca Putin doreste numai cele 4 provincii el ofera restul ucrainei , o atitudine gresita ptr ca rusia este obligata de situatie sa aiiba ca obiectiv principal desfiintarea statului ucrainean de preferat pe cale pasnica ,politica ,pentru a preveni alt razboi de recucerire din partea ucrainei , poate apare chiar daca nu mai e zelenski alt lider carismatic precum hitler in spatele caruia se vor alinia producatorii de arme dornici de cistig in numele 'reintregirii ukrainei' , demilitarizarea chiar daca va fi acceptata nu va fi respectata si din nou luptele reincep ,rusia trebuie sa stie exact ce sa ceara fara a da dovada de lacomie , impartirea ucrainei intre ei si vecini pentru a avea indirect 'aliati' in caz de incercare de reinfiintare a ucrainei , sint mil de ucraineni prin europa ,pe de alta parte occidentul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa-i ofere ceva rusiei ,ceva care sa semene a victorie ptr a-i face sa se opreasca, daca nu se leapada de ucraina si mai ales de zele lucifer in fata caruia nu contenesc sa se inchine, riscul de lovituri nucleare in cel mai bun caz doar in ucraina ca inamic principal creste dramatic indiferent daca rusia mai inainteaza sau nu , daca avansul continua vor trebui cumva stopati ,ca nici un european nu doreste sa se trezeasca cu rusii la poarta spunind 'sintem noii vostri vecini' :)) , si vor trimite trupe nato nu conteaza numarul in care caz vor primi ultimatum nuclear iar in caz ca rusii au pb mari mai ales din cauza ca propriul teritoriu este atacat vor lua asta drept o justificare ptr acelasi ultimatum , in caz ca se ajunge la nucleare chiar daca va fi numai in ucraina aceasta trebuie dusa in incapacitate de lupta deci vor trebui mai multe lovituri , impactul pentru europa va fi catastrofal

    1. Negocierile de pace pleacă de la premisa că Sovietul pleacă acasă și plătește despăgubiri.

      Pai rusia ce ofera? nu va luam acum jumate de tara ci doar20% si restul il luam la anul? tu ti-ai da nevasta si apoi copiii? si casa? ca daca asa cere Putin asa e bine ca sa fie pace sa nu dea cu nucleara.

      :)) rusia 'ofera ' ca nu ia toata ucraina ci accepta o impartire cu vecinii care sint state nato , o incheiere pasnica fata de varianta nucleara , rusia nu are cale de iesire decit sa mearga inainte pentru indeplinirea obiectivului initial altfel sint pusi la zid ca stat ,ca popor ,nu vor putea plati in veci ce au facut , au ales calea fortei atunci sa mearga pina la capat , daca ucraina dispare nu are cine sa le mai ceara daune de razboi

    Toată lumea știe ca rusii ce-au luat luat rămâne restul vorbe daca apuca sa le taie ieșirea la mare o sa rămână din Ucraina teritoriile românești,poloneze,slovace etc.

    Ucraina ar trebui sa negocieze când este de negociat,mai târziu nu se știe. 

    1. ...

      dc nato nu negociaza, sau de fapt nu accepta conditiile lui putler, ci vin cu o contrapropunere ca de-aia e conferinta din elvetia, sa inceapa negocierea cu teroristul atomic, in fine e pt ca stiu ca pot castiga.

      logic nu. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb