2,98% rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna ianuarie 2024

T.B.
Macroeconomie / 29 februarie

2,98% rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna ianuarie 2024

La sfârşitul lunii ianuarie 2024, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu 0,03 pp, se arată într-un comunicat al ANOFM, remis redacţiei.

Numărul total de şomeri la finele lunii ianuarie 2024 a fost de 239.815 de persoane, mai mare cu 4.179 de persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare, potrivit sursei citate.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 57.644 au fost şomeri indemnizaţi şi 182.171 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 5.228 de persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 1.049 de persoane faţă de luna precedentă, transmite sursa.

Pe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele lunii ianuarie se prezintă astfel: 69.639 şomeri provin din mediul urban şi 170.176 şomeri provin din mediul rural, arată datele comunicatului.

Numărul şomerilor femei la 31 ianuarie 2024 era de 113.650 de persoane, în timp ce numărul şomerilor bărbaţi era de 126.165 de persoane, precizează ANOFM.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 - 49 de ani (56.674), urmaţi de cei cu vârsta peste 55 ani (50.170), la polul opus aflându-se persoanele între 25 - 29 de ani (14.804), se mai arată în comunicat.

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (28,82%), precizează sursa menţionată. Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 33,27% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,80%, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. rata nemuncii in piata e mai mare de atat.

    s c c r e t 

    Ăștia calculează două feluri de șomaj, două cifre diferite iar cei din media folosesc aceste cifre fără să explice oamenilor modul de calcul evident șomajul real este cea de mai sus calculat la populația activă,dar televiziunile de știri folosesc șomajul calculat pe populația de până la 74 de ani,mod de calcul impus de comisia europeană,o cifră falsă total nerealistă unde șomajul devine mai mare,iese vreo 5 la sută parcă,e nonsens,cum naiba poate fi șomer unul de 70 de ani cand vârstă de pensionare este 65 de ani,plus la acest mod de calcul mai sunt băgați și oamenii din rural care nu lucrează ce-i drept dar nici nu caută de lucru,e o prostie totală ,nu poți avea doi indicatori pentru somaj,manipulare de doi bani

    1. cel mai bun indicator este nr participare in munca impartit la (total populatie -minus total pensionari - minus total copii) mai ai si varianta unde adaugi si tineri someri ce devin o parte din ei adulti someri in fata!

      ai 5si cv 6 mil activi in munca la o populatie de 19 sa zicem rotunjit… sacadem 4si cv mil pensionari … 4 mil si cv tineri fara locuri munca… 3 si cv copii si ramane un rest de 1 si cv mil care nu muncesc… si da media corecta a “somajului” de x1,5 sau x2 statistica declarata! 4,47% - 5,96%… 

      PS: si oricum nu este bine pentru economie sa munceasca toti! Stiu ca nu este “convenabil” de spus asta la tv sau in presa ! 

      O economie echilibrata tre sa nu atinga somaj de 1-2% chiar si ala declarat pentru ca asta inseamna ca actiunea prociclica a gov si banca centrala a fost prea puternice si poate anunta dezastru pe partea coborarii! 

      Cu cat o economie tine somaj pe minime sub 3-2-1% cu atat se aduna toxicitati ce pot exploda in fata! 

      Cel mai bun ciclu e cel cu somaj de pana in 3! dar toti cand ajung la maneta vor sa mai traga putin de ea! 

      s c c r e t 

      Zici ca nu e bine sa fie somaj zero? Nu trebuie sa faci probleme ca in 15-20 de ani șomajul va fi peste 20 la sută, oamenii vor fura sau vor face lucruri ilegale să poate supraviețui, datorită robotizării, măsuri de protecție a mediului și imigrația masivă legea junglei va deveni legea de bază în societate,sincere condoleanțe pentru tânăra generație,apoi de unde ai luat cifra aia de 19 milioane de locuitori în România, în România sunt maxim 17 milioane de locuitori,cifra aia de 19 milioane furnizată de INS este un fake, în ceea ce privește șomajul în lumea occidentală acum este un minim istoric,ceea ce este bine pentru generația mea,dar pe termen mediu vine dezastrul ,acum este cel mai mic somaj care va fi vreodată niciodată nu va mai fi șomajul așa de redus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb