20 de companii din România au participat la roadshow-ul organizat de RDBC

A.D
Comunicate de presă / 8 octombrie

Romanian Dubai Business Council (RDBC), organizaţie non-profit dedicată dezvoltării relaţiilor comerciale dintre ţara noastră şi Emiratele Arabe Unite (UAE), a organizat în perioada 23.09-02.10.2024 un nou roadshow realizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie din Dubai. Reluarea acestei iniţiative la scurt timp de la prima ediţie a roadshow-ului, care s-a desfăşurat în perioada mai - iunie 2024, a survenit ca urmare a succesului înregistrat şi a cererilor venite din partea firmelor aflate pe lista de aşteptare, s-a transmis de catre RDBC, într-un comunicat la redacţie.

"Prima ediţie a roadshow-ului organizat de către RDBC în parteneriat cu Dubai International Chambers şi la care au participat 20 de companii din România a fost un real succes. Deşi au trecut doar câteva luni de la desfăşurarea sa, una dintre firmele româneşti din domeniul construcţiilor care a participat la iniţiativa noastră a obţinut deja proiecte în valoare de 4 milioane de euro şi urmează să îşi deschidă prima sucursală din Dubai în această lună, marcând un pas semnificativ în expansiunea internaţională. Şi singurul fond privat de investiţii din România a anunţat deschiderea unei sucursale în Dubai şi reproiectarea strategiei, în parteneriat cu consultanţi din UAE, pentru a servi mai bine investitorii şi portofoliul lor cu noi produse, create şi adaptate la noua economie globală. De asemenea, un consorţiu lider în piaţa de IT, cu mai mult de 1.300 de angajaţi şi cu proiecte în portofoliu de peste un miliard de euro, este pregătit să ofere soluţii inovatoare pe piaţa din Orientul Mijlociu", a declarat Genoveva Turcu, fondator al RDBC şi al Asociaţiei pentru Dezvoltare Economică Bilaterală România - Emiratele Arabe Unite.

Recunoscând influenţa tot mai mare a ţărilor din Europa Centrală şi de Est în economia globală şi apetitul crescut al alianţei BRICS în stabilirea unei cooperări cu această zonă, Genoveva Turcu pledează pentru o colaborare sporită cu Ungaria. Delegaţia maghiară, formată din actori economici importanţi, cu cunoştinţe extinse despre realităţile politice şi economice internaţionale, a demonstrat o creştere şi un potenţial impresionante, îmbogăţind şi mai mult cooperarea regională.

Principalele obiective ale noului roadshow organizat de către RDBC în România şi Ungaria au inclus:

- Consolidarea parteneriatelor existente, întâlniri-cheie cu corporaţii importante, cel mai mare producător de alimente proaspete din Ungaria şi cu liderul în telecomunicaţii şi servicii digitale.

- Dezvoltarea de noi parteneriate: noi companii româneşti pe piaţa Emiratelor Arabe Unite prin facilitarea discuţiilor cu entităţi influente, precum Camerele de comerţ din ambele ţări şi Agenţia Maghiară de Promovare a Investiţiilor (HIPA).

- Familiarizarea cu specificul mediului de afaceri: multe workhsopuri pentru a aborda provocările şi oportunităţile specifice industriei, în special în sectoarele construcţiilor, medical, food, energie şi IT.

"Roadshow-ul organizat de către RDBC este parte integrantă din strategia de expansiune globală a UAE care vizează consolidarea poziţiei Dubaiului ca hub global de afaceri. În acest sens, punem la dispoziţia companiilor care intenţionează să îşi extindă prezenţa în Orientul Mijlociu o gamă completă de servicii menite să le faciliteze integrarea şi dezvoltarea rapidă pe pieţele internaţionale", a subliniat Genoveva Turcu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb