251 milioane euro, ajutor financiar de salvare a CE Oltenia

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 25 februarie 2020

251 milioane euro, ajutor financiar de salvare a CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia va primi ajutorul de salvare de 251 milioane euro din partea Guvernului, deoarece împrumutul se încadrează în acest moment normelor europene privind acordarea ajutorului de stat, conform deciziei de ieri a Comisiei Europene.

Guvernul Orban a aprobat, în şedinţa din 4 februarie 2020, ordonanţa de urgenţă prin care Complexul Energetic Oltenia primeşte 1,2 miliarde de lei pentru achizitionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019.

Complexul Energetic Oltenia va trebui, în termen de şase luni de la primirea ajutorului de stat, fie să ramburseze împrumutul acordat, fie să prezinte un program de restructurare pe care Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri îl va notifica Comisiei Europene în vederea aprobării acestuia.

În comunicatul emis ieri de Comisia de la Bruxelles se arată: "Acordarea ajutorului de stat va permite companiei să-şi continue activitatea, în paralel cu implementarea unui program de decarbonare şi de restructurare care să conducă la diversificarea mixului energetic al companiei, prin implementarea unor proiecte de trecere de pe cărbune pe gaze şi surse regenerabile de energie".

Comisia a mai constatat că împrumutul va atenua riscul unui proces de insolvenţă care ar duce la pierderea potenţială a 13.000 de locuri de muncă într-o regiune caracterizată deja de niveluri relativ ridicate ale şomajului.

În urma acordării acestui ajutor de salvare, Complexul Energetic Oltenia va trebui să aibă în vedere: construcţia a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise aferente termocentralelor Rovinari, Turceni şi Işalniţa; construcţia unui bloc nou în cogenerare de 200 MW pe gaz natural la Craiova, construcţia unui bloc de 400 MW pe gaz natural la Turceni, precum şi construcţia a două blocuri de 400 MW pe gaz natural la Işalniţa, în paralel cu eficientizarea activităţilor de exploatare şi producţie.

CE Oltenia are o capacitate de producţie de 3,2 gigawati şi generează aproape 25% din energia electrică din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb