41,74% din tranzacţiile categoriei I s-au efectuat cu acţiuni "Braiconf"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 februarie 2005

Cu titlurile producătorului de îmbrăcăminte "Braiconf"(simbol BRCR) s-au realizat transferuri, marţi reprezentînd aproximativ 41,74% din volumul total al tranzacţiilor la categoria I. Transferurile au fost făcute cu pachete mici de acţiuni, la un preţ mediu unitar de 90.337 lei/acţiune în scădere cu 6,49% faţă de sesiunea bursieră de luni.

În ultimul an preţul mediu al acţiunilor BRCR s-a situat între un maxim de 113.000lei/acţiune, înregistrat la începutul lunii februarie a acestui an şi un minim de 41.000 lei/acţiune, nivel atins pe 17 februarie anul trecut. Cel mai mare volum de transferuri cu titluri BRCR a depăşit 26,8 miliarde de lei realizat într-un număr de 207 tranzacţii, respectiv peste 300 mii de acţiuni tranzacţionate, în ziua de 1 februarie anul curent. La aceeaşi categorie, cu acţiunile operatorului portuar "Socep" Constanţa ( simbol SOCP) s-au efectuat tranzacţii ce au depăşit 2,8 miliarde de lei, la un preţ în scădere cu 1,11% faţă de şedinţa din ziua anterioară. Numărul de acţiuni transferate reprezintă aproximativ 50% din totalul titlurilor transferate la această categorie.

Cu acţiunile "Asigurării Româneşti" ( simbol ASRA) continuă să se realizeze transferuri importante la categoria a IIa, res-pectiv numărul acestora reprezentînd peste 76% din numărul total al acţiunilor la această categorie. Cel mare mare număr de transferuri realizate cu titlurile ASRA a fost de 49 tranzacţii în 2 februarie, iar cel mai mic de 3 tranzacţii în data de 18 februarie anul curent. În cursul săptămînii trecute s-a obţinut cel mai mare volum de tranzacţionare de la lis-tare pînă în prezent cu acţiunile ASRA care a depăşit 41,5 miliarde de lei, la un preţ de închidere de 5.200lei/titlu. Preţul mediu din ultimul an s-a aflat între un minim de 1.600lei/acţiune în luna octombrie 2000 şi un maxim de 5.700 lei/acţiune la sfîrşitu lunii ianuarie anul curent.

La categoria de bază titlurile companiei "Biofarm" (simbol BOIF) au fost tranzacţionate în proporţie de o treime din numărul total al acţiunilor la această categorie, iar volumul total al tranzacţiilor perfectate cu acestea a depăşit 6,3 miliarde de lei, respectiv 30% din totalul transferurilor pentru categoria de bază. La aceeaşi categorie, acţiunile producătorului de aparate pentru distribuţie şi comandă electrică "Electrotel" (simbol ELOZ) au fost transferate la un preţ mediu de 70.000lei/acţiune, acesta fiind şi preţul de închidere de marţi. Volumul total al pachetului transferat luni a reprezentat aproximativ 11% din totalul la această categorie. Preţul mediu din ultimul an s-a aflat între un minim de 17.500lei/titlu înregis-trat în februarie 2000 şi un maxim de 81.000 lei /acţiune în noiembrie anul trecut. Din această perioadă pînă în prezent preţul s-a modificat cunoscînd o scădere semnificativă la 70.000 lei/acţiune în luna ianuarie anul curent, după care s-a menţinut pe un trend constant.

În cadrul sesiunii de marţi s-a efectuat o tranzacţie specială cu titlurile "Viromet" ( simbol VIRY) la un preţ de 16.900lei/acţiune şi un volum de peste 2,2 miliarde de lei.

Volumul total al transferurilor efectuate în cadrul sesiunii bursiere de ieri a depăşit 33,9 miliarde de lei, iar numărul acţiunilor transferate a fost de peste 5 milioane.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb