Mobilarea unui living de dimensiuni reduse este cu adevărat o provocare pentru ca acesta să arate cu adevărat bine. Este nevoie de răbdare şi alegeri cât mai inspirate pentru a crea un spaţiu funcţional dar care este şi aerisit în acelaşi timp. Şi cum livingul este acea încăpere în care ne petrecem serile sau ne invităm oaspeţii, acesta trebuie să fie cât mai bine organizat posibil pentru a avea cu adevărat acea atmosferă relaxantă pe care ne-o dorim.
1. Amenajează livingul folosind doar piesele de mobilă strict necesare
Într-un living de dimensiuni reduse, orice obiect de mobilier în plus va aglomera spaţiul. Este nevoie astfel să te limitezi doar la acele piese care te vor ajuta cu adevărat astfel încât la final să ai o cameră de zi cu tot ce ai nevoie, relaxantă şi confortabilă. O canapea, o comodă sau o bibliotecă cu câteva rafturi minimaliste în care să integrezi şi televizorul, 2 tabureţi şi o măsuţă pe care să o foloseşti pentru a servi cafeaua ar trebui să fie suficiente pentru ca livingul tău să fie aerisit.
2. Alege mobilier suspendat
Piesele de mobilier voluminoase vor aglomera cu siguranţă spaţiul. Pentru a fi eficient şi pentru a crea o cameră aerisită, soluţia perfectă este aceea de a te îndrepta către piese de mobilă suspendate. Corpurile de mobilă suspendate pe perete vor salva spaţiul la sol şi îţi vor asigura şi spaţiile de depozitare de care cu siguranţă ai nevoie.
3. Cumpără mobilă de calitate şi în culori deschise
Mobila în culori deschise va da impresia unui spaţiu mult mai mare şi mai ofertant. În funcţie de stilul de amenajare care îţi place, poţi alege mai multe variante şi palete de culori, însă de fiecare dată acestea trebuie să fie neutre, deschise sau pastelate. Pentru un design modern sau minimalist, piesele de mobilier albe sau bej se vor încadra perfect. Un living cu aer romantic poate fi creat folosind mobilă şi obiecte de decoraţiuni în culori pastelate. Pentru un living plin de viaţă şi tineresc, culori ca portocaliu, galben sau albastru azur sunt extrem de potrivite întrucât acestea vor aduce prospeţime.
La fel de importantă este însă şi calitatea mobilei pe care o achiziţionezi. Nu face rabat de la aceasta dacă vrei să ai un living ca din reviste.
Lems este producător cu o experienţă de peste 30 de ani ce creează mobilă românească ce respectă standarde înalte de calitate în execuţie şi design. În gama special creată pentru camerele de zi vei găsi piese cu adevărat interesante şi potrivite oricărui stil pe care îl agreezi. Fie că alegi din seturile complete pentru living, fie că alegi piese separate, de fiecare dată în magazinele Lems vei găsi ceva ce ţi se potriveşte şi la cele mai bune preţuri.
4. Alege piese de mobilier de dimensiuni mici
Mobila din lemn masiv şi voluminoasă este potrivită pentru spaţii largi şi livinguri impunătoare. Pentru o cameră de zi de dimensiuni reduse este mai eficient să alegi însă mobilă de dimensiuni mai mici şi realizată din materiale care par mai "uşoare". Mobila confecţionată din PAL sau MDF are o densitate mai mică decât cea a lemnului masiv şi integrată în living va face ca acesta să pară mai mare.
5. Cumpără mobilă funcţională
O canapea extensibilă faţă de un colţar de exemplu te va ajuta să obţii un spaţiu aerisit dar şi un loc de dormit în plus pentru atunci când ai oaspeţi. De asemenea, o masă extensibilă pe care să o foloseşti doar atunci când ai nevoie este mult mai utilă decât o masă voluminoasă ce va ocupa mult spaţiu din încăpere.