60 de percheziţii, într-un dosar de abuz în serviciu la Casa de comerţ Unirea

A.D.
Miscellanea / 9 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

În urma percheziţiilor făcute la Casa Unirea, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat azi, că a luat decizia să trimită Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale, informează Ziare.Com.

"La Casa Unirea au fost anumite sesizări făcute de AGA către ministrul Agriculturii. În acel moment, am luat decizia să trimit Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale", a declarat ministrul Barbu, după şedinţa de Guvern.

"În momentul de faţă, am încredere în organele de cercetare penală, să îşi facă treaba şi îmi doresc ca banii să se cheltuie eficient şi prin acel raport de inspecţie fiscală şi măsurile luate de organele de cercetare, Ministerul Agriculturii şi Casa Unirii să recupereze banii de la aceste societăţi comerciale. Detaliile sunt în anchetă, eu mi-am făcut datoria, am sesizat organele de cercetare penală, sper să îşi facă treaba şi să avem un răspuns clar de la aceste instituţii", a afirmat ministrul Agriculturii.

"Eşecul Casei Unirea este că nimeni nu a luat în calcul dezvoltarea Casei Unirea cu investiţii şi aici vorbim de centrele de colectare care în momentul de faţă sunt aproape finalizate, urmează să fie lansate licitaţiile pentru proiectare şi execuţie. Mai mult, succesul este de a avea un volum mare pentru a putea negocia un preţ corect cu retailerii, ca să nu mai spună că nu au cantităţile necesare pentru a asigura efectivul de produse, pe tot întreg anul", a adaugat Florin Barbu.

În Bucureşti şi în 12 judeţe din ţară, au loc astăzi, şaizeci de percheziţii, într-un dosar de abuz în serviciu care vizează Casa de comerţ Unirea. Procurorii suspectează încheierea de contracte cu fermierii, prejudiciul produs statului fiind estimat la 10 milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb