650 de proceduri de achiziţie şi vînzare organizate în ringul BRM

Ziarul BURSA #Companii / 5 iulie 2005

Lichiditatea tranzacţiilor din ringul Bursei Române de Mărfuri a crescut în primele şase luni ale anului 2005 la peste 250 de milioane de dolari, atît datorită expansiunii în teritoriu a activităţii BRM şi diversificării produselor care au făcut obiectul licitaţiilor, cît şi încrederii acordate autorităţilor contractante în instrumentele bursiere. Efectele liberei concurenţe s-au manifestat şi prin valoarea diferenţelor favorabile obţinute pentru ordonatorii BRM, de peste 26 milioane de dolari. Acestea reprezintă diferenţa dintre preţul de pornire al licitaţiei şi valoarea de adjudecare, negociată în ringul BRM prin sistemul strigării libere.

Cea mai activă lună de tranzacţionare înregistrată pînă la mijlocul anului 2005 a fost februarie, în care au fost organizate proceduri de achiziţie şi vînzare de: produse petroliere, reziduuri, anvelope, servicii de evaluare active, consumabile etc. în valoare de peste 84 milioane de dolari.

Cei mai activi ordonatori ai ringul bursier au fost, în ordinea valorilor de tranzacţionare: SNTFC CFR Călători SA cu aproximativ 68 milioane de dolari tranzacţionaţi, SNTFM CFR Marfă SA, care a ordonat proceduri de aproximativ 60 milioane de dolari, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, aflată pe locul 3 în topul BRM, datorită unei valori de tranzacţionare de aproape 32 milioane de dolari, CNCF CFR SA, M.Ap.N., U.M. 02574 etc. În teritoriu, reţeaua terminalelor BRM s-a extins în ultimele 6 luni, adăugînd în portofoliul său încă 2 puncte de lucru la Alexandria, şi respectiv Tîrgu Mureş. Celelalte terminale operaţionale au tranzacţionat atît mărfuri fungibile, cît şi non fungibile în valoare de aproximativ 22 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb