A început mitingul clienţilor cu credite în CHF, în Piaţa Victoriei

Bănci-Asigurări / 14 iunie 2015

A început mitingul clienţilor cu credite în CHF, în Piaţa Victoriei

Actualizare 17:45 Protestatarii au început să părăsească Piaţa Victoriei, unde se mai află acum în jur de 200 de oameni.

La ora de vârf a protestului au fost aproximativ 500 de persoane.

---

Mitingul clienţilor cu credite în CHF a început de aproximativ jumătate de oră, în Piaţa Victoriei, unde se află între 200 şi 300 de persoane, iar organizatorii se aşteaptă ca mai mulţi protestari să sosească în continuare.

Persoanele prezente la miting au pancarte cu sloganuri precum: "Avem procurori de doi lei/ Râd toţi bancherii de ei"; "DNA, DIICOT... de ce nu anchetaţi/Bancherii privilegiaţi"; "Preşedintele fără glas.../ La probleme spune «pas»".

Liderii Grupului clienţilor cu credite în CHF mizau pe o prezenţă de 5.000 de oameni la proteste.

Mitingul a fost autorizat între orele 15:30 şi 18:30, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Împrumutaţii protestează faţă de "atitudinea pasivă a clasei politice în problema creditelor acordate în CHF, faţă de atitudinea părtinitoare a BNR pentru a proteja instituţiile bancare şi, nu în ultimul rând, faţă de dezinformările şi abuzurile sistemului bancar împotriva propriilor clienţi", potrivit unui comunicat al Grupului.

Debitorii solicită o lege a conversiei creditelor din valută în moneda naţională, aceasta fiind, în opinia lor, "singurul act normativ care poate rezolva, pe fond şi definitiv, problemele cauzate de creşterea exploziva a valutelor".

Împrumutaţii în CHF nu sunt la primul protest, aceştia organizând, în mod repetat, pichetări şi plăţi fragmentate, în monede, ale ratelor.

Începând cu data de 17 martie 2015, împreună cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi sub medierea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Grupul clienţilor împrumutaţi în CHF a demarat un proces de negociere cu şapte bănci care au acordat credite în franci elveţieni, în baza unui mandat de reprezentare a peste 1.500 de împrumutaţi.

Mitingul anunţat pentru astăzi are scopul să atenţioneze şi să responsabilizeze clasa politică, în totalitatea ei, fără să nominalizeze un anumit partid, mai ales în contextul politic actual, se mai arată în comunicat.

Debitorii cer instituţiilor publice - Parlament, Guvern, ministere, Banca Naţională a României, Preşedinţie - "să dea dovadă de responsabilitate şi implicare" în rezolvarea şi gestionarea situaţiilor nefericite în care se află clienţii băncilor împrumutaţi în valută.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E clar, legatura de la cauza la efect este simpla: Basescu si basistii din banci sunt de vina. 

    1. un imbecil s-a luat cu un intelept in gura si acum sunt foarte multi intelepti care au devenit imbecili. Eu nu m-am schimbat, am ramas un imbecil pentru ca sunt consecvent, deoarece sunt cel mai mare bou...

      cel mai mare bou care a luat credit, nah ca ti-am completat ce nu ai terminat de bestie ce esti !

      Salutare maestre! ma bucur, chiar ma asteptam/intrebam daca punctezi. 

    La cel mult 500 (cu familii cu tot). Cam asta este. Hai să nu mai scriem nimic despre debitorii în CHF. Ce sens mai are Bursa să tot agitați apele? Chiar nici lor nu le mai pasă. Iar mie cu atât mai puțin.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb