A SCĂZUT NUMĂRUL VICTIMELOR Terorismul, în regres

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 decembrie 2018

Terorismul, în regres

Numărul persoanelor ucise în atacuri teroriste în lume a scăzut cu 27% în 2017 comparativ cu 2016, cu un total de 18.814 decese, relevă Indexul Terorismului Global publicat de Institutul pentru Economie şi Pace (IEP).

Acest număr este în scădere puternică pentru al treilea an consecutiv, după ce a fost la cel mai înalt nivel în 2014, precizează acest centru de reflecţie cu sediul la Sydney, care îşi bazează statisticile pe date colectate de Universitatea Maryland din SUA. În Europa de Vest, numărul deceselor în acte de terorism a scăzut semnificativ, ajungând de la 168 în 2016 la 81 în 2017. "Cifrele preliminare pentru 2018 sugerează că această tendinţă va continua, cu mai puţin de zece morţi înregistraţi în Europa Occidentală din ianuarie şi până în noiembrie", a adăugat IEP în raportul său. "Gruparea Stat Islamic şi-a pierdut mare parte din atractivitate din cauza înfrângerilor militare şi a posibilităţilor reduse de a comite atentate în Europa", spune Steve Killela, preşedintele IEP. Sporirea capacităţilor de combatere a terorismului şi îmbunătăţirea tehnicilor de supraveghere au contribuit la această reducere semnificativă a numărului victimelor terorismului în Europa. Cinci ţări - Afganistan, Irak, Nigeria, Somalia şi Siria - au înregistrat peste o mie de morţi fiecare în 2017, iar 19 ţări, peste o sută, se mai arată în raport. În 2017, Afganistanul a fost ţara cea mai afectată de terorism, cu 434 de atacuri comise împotriva unor poliţişti şi militari şi cu 256 de atacuri împotriva unor civili. Irakul fusese în 2016 ţara cel mai puternic lovită de terorism. Stat Islamic "a rămas în 2017 gruparea teroristă care a produs cele mai multe decese, deşi numărul persoanelor ucise care i-ar putea fi atribuite a scăzut cu 52% comparativ cu anul precedent", adaugă raportul.

Cea mai sângeroasă acţiune teroristă din 2017 a fost comisă de gruparea islamiştilor shebab din Somalia, care a ucis 587 de persoane într-un atac cu maşină capcană asupra unui hotel. Urmează Egiptul, cu atacul asupra Moscheii al-Rawda în Sinai comis de Stat Islamic şi soldat cu 311 morţi şi 122 de răniţi. Raportul atrage de asemenea atenţia asupra sporirii, în America de Nord şi în Europa Occidentală, a "terorismului politic de extremă-dreapta", care a făcut 17 morţi în 2017, comparativ cu niciun mort cu patru ani în urmă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb