ABIA LA UN AN DE CÂND ZIARUL BURSA I-A SEMNALAT SITUAŢIA ASF l-a sancţionat pe Bogdan Drăgoi pentru nerespectarea obligaţiilor de raportare

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 - 5 martie 2023

ASF l-a sancţionat pe Bogdan Drăgoi pentru nerespectarea obligaţiilor de raportare

SIF Banat-Crişana împreună cu SIF Muntenia au depăşit pragul de deţinere de 5% din BVB în primăvara lui 2020, dar au raportat acest lucru în 2022

Ziarul BURSA a semnalat publicului situaţia încă din februarie anul trecut

Autoritatea de Supraveghere l-a sancţionat pe Bogdan Drăgoi, preşedintele şi directorul general al SIF Banat-Crişana (SIF1), pentru că nu a respectat prevederile legale privind raportarea pragurilor de deţinere, după un an şi o lună de când ziarul BURSA i-a semnalat situaţia.

La începutul acestei luni, supraveghetorul pieţei noastre de capital l-a amendat cu 10.000 de lei pe conducătorul SIF1 deoarece nu a raportat depăşirea pragului de deţinere de 5% în emitentul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în prima parte a anului 2020, adică acum trei ani. În decizie, ASF arată că, întrucât SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia Invest, societate deţinută de SIF Banat-Crişana, este prezumat că cele două SIF-uri acţionează concertat în ceea ce priveşte emitentul BVB.

Or, conform legii pieţei de capital, în cazul în care o persoană depăşeşte pragul de 5% din drepturile de vot ale unui emitent, are obligaţia să informeze emitentul, piaţa şi supraveghetorul despre acest lucru în cel mult trei zile lucrătoare. Acest lucru s-a întâmplat în martie 2020, când SIF Banat-Crişana a achiziţionat 1,43% din BVB, depăşind împreună cu SIF Muntenia pragul de 5% din capitalul operatorului platformei noastre bursiere. SIF-ul nu a raportat trecerea pragului decât în februarie 2022, după ce chiar la începutul anului, depăşise de unul singur cota de 5% din bursă. La acea vreme, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia aveau 9,5% din operatorul pieţei noastre de capital.

După cum reiese din decizia ASF, care poate fi atacată în instanţă de către preşedintele societăţii de investiţii financiare, conducerii SIF Banat-Crişana i-a fost adusă la cunoştinţă situaţia, nu se spune când, printr-un raport. Dar SIF-ul a obiectat că, deoarece are anumite politci şi proceduri interne care nu permit existenţa unei cooperări, societatea consideră că nu acţionează în mod concertat cu SIF Muntenia în ceea ce priveşte BVB. Autoritatea a respins complet aceste obiecţii.

Tăcerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Ziarul BURSA a observat situaţia încă din ziua în care cele două SIF-uri au raportat împreună deţinerea la BVB, iar pe baza informaţiilor din rapoartele societăţilor a calculat că pragul fusese depăşit încă din perioada ianuarie - martie 2020, adică cu doi ani în urmă faţă de momentul în care se făcuse raportarea.

În data de 3 februarie 2022 ne-am adresat Autorităţii de Supraveghere Financiară, printr-o solicitare scrisă, în care am întrebat dacă nu cumva SIF Banat-Crişana ar fi trebuit să raporteze depăşirea pragului în 2020 şi dacă da, ce măsuri se impun şi de către cine. ASF ne-a transmis că va răspunde solicitării noastre, dar nu a făcut-o nici până acum.

Întreaga situaţie, din care iese în evidenţă modul de operare al Autorităţii de Supraveghere Financiară, pune în lumină deficienţe severe ale pieţei noastre de capital.

-Ziarul BURSA este un organ de presă, a cărui menire este să informeze publicul, inclusiv investitori în titluri listate la BVB. Ce fel de relaţie are ASF cu publicul şi investitorii, dacă nu răspunde unor solicitări în care îi sunt semnalate nereguli?

-De ce Autoritatea nu a descoperit situaţia în 2020, când a apărut? De ce a avut nevoie de încă un an după ce i-am semnalat-o, ca să ia o măsură? Oare dacă nu i-am fi atras atenţia ar fi reacţionat?

-Timp de aproape doi ani, din martie 2020 până în februarie 2022, au avut loc multe adunări ale acţionarilor BVB, fără ca aceştia să ştie din surse oficiale că SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au peste 5% din bursă. Or, pragurile şi depăşirea lor au relevanţă tocmai pentru informarea investitorilor, ca să se cunoască cine are pachete semnificative şi să se poată lua decizii în cunoştinţă de cauză. O amendă de 10.000 de lei pentru o astfel de omisiune, chiar şi fără intenţie, este simbolică;

-În toamna lui 2020, grupul coordonat de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, ce includea o serie de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri, a schimbat cu circa 30% din drepturile de vot conducerea SIF Oltenia şi şi-au impus proprii oameni. Pe atunci SIF-ul din Craiova avea 4,8% din BVB, iar acum are 6,8%. Oare cât din bursă controlează în realitate, direct şi indirect, grupul SIF1 - SIF4?

Piaţa de capital se bazează în primul rând pe încredere. Somnolenţa supraveghetorului, sancţiunile simbolice, bănuielile de favorizare a unor actori ai pieţei nu fac decât să risipească încrederea în piaţă şi în instituţiile sale. În plus, încurajează derapajele severe de comportant, cum s-a văzut în câteva cazuri din AeRO . Piaţa noastră este în realitate de frontieră, cu investitori puţini şi valori minuscule ale tranzacţiilor. Fără o supraveghere atentă şi corectă, fără sancţiuni prompte şi aspre, abaterile nu pot fi reduse, iar încrederea nu poate fi construită. Or, fără încredere, acea masă amplă de investitori locali despre care se tot vorbeşte este imposbil de format. Iar piaţa nu poate să devină un finanţator important al economiei.

Opinia Cititorului ( 34 )

  1. Ziarul BURSA, și domnul Iacomi, arată încă odată ce înseamnă jurnalism adevărat. Felicitări!

    Ați mai scris că această Cooperativa, SIF1, SIF4 și SIF5, de fapt controlează operatorul bursier. Iar cei care conduc bursa, cu Bogdan Drăgoi în frunte, încalcă cele mai simple reguli ale pieței. La ce ne putem aștepta de la micii jucători de la AERO? 

    Aceleasi vesnice gafe ale ASF. Nici sesizata nu are reactie. Ii face ziarul Bursa treaba de supraveghere. Protectie pe fata si falimente, astea sunt capitolele la care exceleaza aceasta institutie morbida.

    ASF simulează ca ia măsuri postfactum. ASF trebuie sa prevină dezastrele . In loc de asta acoperă pana devin devproportii ireversibile. In cazul asigurărilor plătim toți . In cazul pieței de capital la fel. Vom vedea peste câțiva ani dimensiunea dezastrului. Da, gruparea grafoi Lakis controlează toată piața și se vede in lichiditate și toți indicatorii . Asta nu deranjează deocamdată . Problema e ca piața îndeamnă economia întreaga . Dacă Lakis da ordin doboară intr-o zi prețul . Marcu pricepe ? Nu. Dascălu ? Gradinescu ? Nu. Eu sper ca mai sunt oameni lucizi in ASF care sa pună mâna și sa scrie. Altfel o sa înfunde pușcăria pana la urma. Nu ca ne-ar consola asta cu ceva. Hoțul cu un păcat , păgubitul cu zece. Ca la Romanica .Drăgoi mai e in bordul BRD? Aia cum or sta la masa cu un golanel neisprăvit de cafenea făcut mare de nea Base?

    1. După mintea ta masurile se iau înaintea faptei. Asta se întâmplă doar în Rusia sau dacă ești Nostradamos. Ce ai fumat astăzi?

      Dupa mintea ta care cauti scuze ASF, nu se poate actiona decat postfactum. In cazul de fata, da. DAR NU LA 3 ANI DE LA FAPTA. O amarata de depasire, nu vreun insider trading complicat. Trei ani! Ce nu intelegeti voi la ASF e ca tolerarea cooperativei va arata slabiciunea si impotenta. Va arata micimea si blatul. Astea erodeaza increderea si respectul pietei. Dle Marcu nu am sperante sa reusiti ceva, am vazut ce ati facut la asigurari. Daca puteti sa ii dati afara pe Dascalu si Gradinescu ati reduce subsatantial coeficientul de prostie si de indecenta din ASF.

      Nu se putea preveni dezastrul de la city? Putea, ca de aia se numeste supraveghere. Nu se putea preveni rugăciunea de la SIF 1? Ce repara mizeria asta de amendă? Nimic. Concertarea toxică a sifurilor e o mizerie de care stie toata lumea inclusiv ASF de la facerea ei. Da, ASF are structuri de supraveghere care pot și trebuie să prevină pagubele ca de aia plătim comisioane ca să își umfle ei bonusurile nesimtite.

      Nu scrie nimeni. Unii sunt infricosati de Marcu iar ceilalti sunt slugile lui. Toti se complac in situatie pentru ca sunt salarii foarte mari. Nu am speranta ca in ASF sunt oameni lucizi sau demni pentru ca nu au fost niciodata.

      Mori

    Mandatul actualului presedinte al ASF Marcu Nicu e un fiasco total. Un chix total. Uitati-va la asigurari in primul rand si la piata de capital. Amatorism si incompetenta.

    Marcu e capul caracatitei ASF care protejeaza Euroins si cooperativa din piata de capital. Rosu, Gradinescu si Dascalu sunt locotenentii lui Marcu care executa orbeste orice li se cere.

    pachete de peste 5% au impreuna cele 3 Sifuri( Sif 1,4,5) si din TLV, BRD si altele fara sa fie raportate pe bursa.

    Daca punem la socoteala si actiunile detinute de SIF 5 atunci avem o detinere si mai mare pentru ca se stie ca SIF 5 din 2020 e condus tot de SIF 1 si SIF 4 impreuna cu fondurile lor.

    Vedeti unde au lucrat inainte Cioaca si Tifu si cine ia adus la SIF 5. 

    1. se poate vedea si cum au intrat repede in combinatia SIF 1+ SIF 4 ce pachete de actiuni au cumparat SIF 5 si de la cine dupa investirea lui Cioaca si Trifu la SIF 5.

    Cea mai importantă parte din decizie este aia cu concertarea. Când au acționat pentru preluarea ostilă a SIF5 corupții din ASF nu au vrut sa vadă concertarea deși îi pleznea peste ochi, ca si acum. Felicitări Bursa!

    1. exact.

      dar sa nu uitam ca erau concertati si inainte de schimbarea legii cu pragurile. 

      asta se intoarce ca un bumerang impotriva lor.

    cu atatea amenzi si avertismente mai indeplineste regulamentul de avizare al ASF pentru CA-uri?

    Președinte al Consiliului de Administrație, Director General; membru CA ales de adunarea generală ordinară a acționarilor SIF Banat-Crișana din 3 martie 2015, 20 aprilie 2017, 6 ianuarie 2021.

    Profesie: economist 

    Naționalitate: română 

    Anul nașterii: 1980 

    PARCURS PROFESIONAL 

    Președinte al Consiliului de Administrație al SIF Banat-Crișana, Director General 

    Membru al Consiliului de Administrație al SIF Banat-Crișana – martie 2015 – prezent 

    Administrator (membru CA) – BRD-Groupe Société Générale – noiembrie 2019 – prezent 

    Administrator (membru CA) – Vrancart S.A. – decembrie 2015 – prezent 

    Administrator (membru CA) – Biofarm S.A. – decembrie 2015 – prezent 

    Membru CA – Administrare Imobiliare S.A. – septembrie 2015 – prezent 

    Consilier Prezidențial – Administrația Prezidențială – mai 2012 – decembrie 2014 

    Atribuții principale: 

    • Organizarea dialogului Președintelui României cu mediul de afaceri; 

    • Colaborarea cu mediul de afaceri și menținerea legăturii cu organizațiile reprezentative ale acestuia; 

    • Elaborarea de puncte de vedere și propuneri referitoare la proiecte de acte normative care au legătură cu domeniul de expertiză; 

    • Întocmirea unor analize și propuneri referitoare la poziția Președintelui României cu privire la problematicile mediului de afaceri intern; 

    • Reprezentarea Președintele României, prin mandat, la reuniuni interne și internaționale pe problematici ale mediului de afaceri român și internațional. 

    Ministru – Ministerul Finanțelor Publice – februarie 2012 – mai 2012 

    Atribuții principale: 

    • Conducerea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială cu privire la Scrisoarea de Intenție aferentă programului de tip preventiv încheiat cu FMI și a Scrisorii de Intenție către Comisia Europeană; 

    • Coordonarea grupului de lucru la nivel guvernamental însărcinat cu implementarea de politici fiscal-bugetare cu scopul prioritizării cheltuielilor bugetare; 

    • Coordonarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală cu scopul îmbunătățirii colectării de venituri prin implementarea unor noi măsuri; 

    • Înființarea și coordonarea departamentului de inspecție economico-financiară cu scopul monitorizării și verificării cheltuielilor realizate de către instituțiile și companiile de stat; 

    • Membru al Consiliului ECOFIN 

    • Banca Europeană de Investiții – Guvernator BEI – februarie – aprilie 2012 

    Secretar de Stat – Ministerul Finanțelor Publice – ianuarie 2009 – februarie 2012 

    Atribuții principale: 

    • Coordonarea Departamentul de Trezorerie și Datorie Publică, responsabil cu Strategia Datoriei Publice, emiterea de certificate de trezorerie și obligațiuni pe piețele de capital (internă și internațională), Programul GMTN (Reg S/144A); 

    • Responsabil cu negocierea cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială a Scrisorii de Intenție și a Memorandumului de Înțelegere; 

    • Negocierea împrumuturilor DPL și DDO cu Banca Mondială; 

    • Conducerea întâlnirilor cu investitorii români și străini în vederea prezentării reformelor și măsurilor implementate de România; deal și non-deal roadshows; 

    • Coordonarea relației cu agențiile de rating (Standard Poor’s, Fitch și Moody’s) 

    • Coordonarea Departamentului de Ajutor de Stat responsabil cu implementarea schemelor de ajutor de stat aferente proiectelor mari de investiții: Ford, Pirelli, Continental, Renault, Honeywell etc.; 

    • Coordonarea Departamentul de Fonduri Europene (ianuarie 2009 – martie 2011) responsabil cu promovarea cadrului legal al fondurilor UE în vederea îmbunătățirii ratei de absorbție a Instrumentelor Structurale în România; 

    • Coordonarea Departamentul ISPA responsabil cu monitorizarea proiectelor co-finanțate din fonduri ISPA; 

    • CEC Bank – Membru al Consiliului de Administrație – 30.04.2009 – 09.02.2012; 

    • EXIM Bank – Președinte al CIFGA – 12.01.2009 – 09.02.2012 

    • Fondul Proprietatea – Membru în comisia de selecție a managerului Fondului Proprietatea: 31.03.2008 – 05.10.2009; Președinte al Comitetului Reprezentanților Fondului Proprietatea SA: 29.09.2010 – 08.02.2012 

    • Banca Europeană de Investiții – Membru al Consiliului de Administrație – ian. 2009 – feb. 2012 

    • Banca de Dezvoltarea a Consiliului Europei – Membru al Consiliului de Administrație – ian. 2009 – feb. 2012 

    Director General, Departamentul Economic – Primăria Municipiului București – noiembrie 2007 – iunie 2008 

    Atribuții principale: 

    • Negocierea acordurilor financiare cu Instituții Financiare Internaționale; 

    • Negocierea în numele Primăriei București a finanțării de către JIBIC a Proiectului pentru construirea rețelei de metrou care va lega centrul orașului cu Aeroportul Internațional București, în valoare de 1,3 miliarde EUR; 

    • Coordonarea relației cu agențiile de rating (Standard Poor’s, Fitch și Moody’s); 

    • Elaborarea bugetului Primăriei Municipiului București aferent anului 2008 și obținerea aprobării acestuia de către Consiliul General al Municipiului București; 

    Secretar de Stat – Ministerul Finanțelor Publice – septembrie 2006 – noiembrie 2007 

    Atribuții principale: 

    • Coordonarea Departamentul de Trezorerie și Datorie Publică, responsabil cu Strategia Datoriei Publice, emiterea de certificate de trezorerie și obligațiuni pe piețele de capital (internă și internațională); 

    • Coordonarea Departamentului de Fonduri Europene responsabil cu promovarea cadrului legal al fondurilor UE; 

    • Coordonarea Departamentul ISPA responsabil cu monitorizarea proiectelor co-finanțate din fonduri ISPA; 

    • Implementarea programului PHARE și a Facilității de Tranziție pentru România; 

    • Negocierea cu Fondul European de Investiții a programului JEREMIE pentru România. 

    Consilier al Ministrului – Ministerul Integrării Europene – aprilie – septembrie 2006 

    Atribuții principale: 

    • Redactarea Programului Operațional Regional (alocare de 4 miliarde de Euro din Fonduri Europene); 

    • Pregătirea planurilor de afaceri pentru 90 de proiecte eligibile pentru finanțare din fonduri structurale (500 de milioane de Euro); 

    Vicepreședinte/Acț ionar – FocusSat SA România – octombrie 2004 – aprilie 2006 

    Atribuții principale: 

    • Lansarea primei platforme de televiziune digitală din România; 

    • Negocierea achiziției de spațiu pe Satellite Thor 3, de echipamente de emisie-recepție, de echipamente de criptare; 

    • Crearea rețelei de distribuție pentru produsele FocusSat formată din 500 de magazine la nivel național 

    • Introducerea, pentru prima dată în România, a sistemului de pre-plată pe piața TV; 

    • Vânzarea FocusSat (50.000 de abonați) către UPC România și Chello Media UK; 

    Asociat – Inquam Limited UK – noiembrie 2003 – decembrie 2004 

    Atribuții principale: 

    • Obținerea finanțării de 100 de milioane de Euro de pe piața financiară românească și americană în vederea extinderii rețelei Telemobil SA – ZAPP; 

    • Refinanțarea liniei de credit în valoare de 25 de milioane Euro pentru Telemobil SA – ZAPP; 

    • Pregătirea studiului financiar privind implementarea sistemului de internet wireless în subsidiarele Inquam. 

    Analist de afaceri – Inquam Limited UK – ianuarie 2002 – noiembrie 2003 

    Atribuții principale: 

    • Pregătirea planurilor de afaceri și a studiilor de fezabilitate pentru diferite oportunități de investiții ale Inquam Ltd în Marea Britanie și Franța; 

    • Participarea la preluarea Dolphin Telecom UK; 

    • Participarea la discuții cu Bear Stearns și Lehman Brothers pentru crearea unui fond de investiții în valoare de un miliard de Euro în domeniul telecomunicațiilor. 

    STUDII  

    Universitatea Tufts, Fletcher, Boston, Massachusetts 

    Specializare în Relații Internaționale – absolvită Magna cum Laudae 

    Specializare în Economie – absolvită Magna cum Laudae 

    Membru al Golden Key Honor Society 

    DISTINCȚII 

    Ordinu l Național Steaua României – grad de Cavaler 

    Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta – Mare Cruce pro Merito Melitensi 

    LIMBI STRĂINE CUNOSCUTE

    engleză, franceză, italiană 

    1. CV de securist. Asta nu a muncit niciodată în viața asta. Functii peste functii politice care in care s-a format ca mare combinator. Din combinatii in alte combinatii pana o sa isi după gâtul ca Hrebe care si a târât și copilul la pușcărie. Ca și Base cu Ioana lui. Sa nu uiti domnule Marcu, cand te-ai mai vedea la sindrofii cu personajul asta sa ii pupi mana ca de nu, o sa iti traga o flegma in ochi.

      I-a pupat-o deja.

      Dragoi nu isi da seama ca asta nu CV, e o lista gretoasa de sinecuri.

    Deci ce a facut ASF-ul?

    17 februarie 2020 

    SIF BANAT-CRIŞANA: 

    "Vom da curs solicitărilor grupului format în jurul SIF Oltenia" 

    "Situaţia de fapt supusă analizei şi deciziei AGEA este achiziţionarea de acţiuni SIF Banat-Crişana de către SIF Muntenia, operatiune care întruneşte condiţiile impuse de art. 107 alin. 1 din Legea 31/1990 şi reprezintă acţiuni proprii fără drept de vot, conform art. 105 alin 2 din Legea 31/1990", se arată în comunicatul SIF Oltenia. 

    SIF5 spune că acţiunile deţinute de OPUS - ch artered Issuances SA/AA Luxembourg şi FIA Roumanian Strategy Fund AA/Vaduz la SIF Banat- Crişana sunt asimilate de lege acţiunilor proprii SIF1 şi nu dau drept de vot în AGA SIF Banat-Crişana, deoarece entităţile enumerate, au caracterul de persoane controlate, întrucât SIF Banat-Crişana, prin intermediul societăţii controlate SIF Muntenia, are puterea de a exercita sau exercită efectiv o influenţă dominantă sau control, întrucât deţine 100% din titlurile emise de aceste fonduri. 

    Potrivit SIF Oltenia, dovada că aceste acţiuni sunt deţinute chiar de SIF1 

    se regăseşte în Decizia Consiliului Concurentei din 20 iunie 2013, care a constatat că: "În conformitate cu dispoziţiile art. 46 alin. (2) lit. a) din Legea concurenţei nr. 21/1996 (...) şi ale Regulamentului privind concentrările economice, se emite decizia de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin dobândirea de către SIF Banat-Crişana a controlului direct asupra SAI Muntenia Invest şi, indirect, asupra SIF Muntenia, constatând că, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal". 

    În plus, SIF-ul din Craiova invocă şi o decizie ASF din noiembrie 2019, prin care -a reţinut că: "În baza prevederilor art. 2 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 24/2017, potrivit cărora, până la proba contrară, sunt prezumate că acţionează în mod concertat «societatea-mamă împreună cu filialele sale, oricare dintre filialele aceleiaşi societăţi-mamă între ele, precum şi o persoană juridică împreună cu o persoană fizică sau altă persoană juridică care se află într-o relaţie similară celei dintre o societate-mamă şi o filială. Orice filială a unei filiale este considerată o filială a societăţii-mamă» şi «organismele de plasament colectiv cu societatea de administrare a investiţiilor şi cu societatea-mamă a societăţii de administrare a investiţiilor, precum şi organismele de plasament colectiv administrate de aceeaşi societate de administrare între ele", se prezumă că SIF Banat-Crişana acţionează în mod concertat cu SIF Muntenia". 

    Practic, există două acte administrative de autoritate emise de două Autorităţi publice diferite cu atribuţii de prevenire şi control a concentrăilor economice, respectiv de supraveghere şi control al entităţilor reglementate, care reţin că SIF Banat Crişana deţine controlul indirect asupra SIF Muntenia, spune SIF5 

    "Ca urmare, demersul SIF Oltenia este legitim, probator şi juridic, având drept scop protejarea interesului ce derivă din calitatea de acţionar la SIF Banat-Crişana", se mai arată în comunicatul SIF-ului din Craiova. 

    În martie, acţionarii SIF1 se vor întâlni pentru a aproba modificarea actului constitutiv al societăţii, în conformitate cu Legea FIA, conducerea SIF Banat-Crişana urmând să completeze ordinea de zi a adunării cu punctele solicitate de grupul format în jurul SIF Oltenia. 

    ASF a creat si dezastrul de la Harinvest .... a intervenit prescrierea faptelor iar pericolul sistemic de a fi furat de brokeri ramane ... justitia ii face scapati ...

    conudecea noua de la Sif 5 adica Cioca si Trifu dupa venirea lor au retras procesele din instanta impotriva Sif 1 si Sif 4.

    asta a fost scopul lor sa apere conducerea Sif 1. 

    actuala conducere poate fi trasa la raspundere pentru ca nu apara interesele actionarilor Sif 5.

    1. Cina sa vada si sa inteleaga si sa vrea sa fie impartial si sa aplice legea? Gradinescu?

      Nu ați avut voi pana în prezent un om mai corect și cinstit cum este dl vice Gradinescu. Pentru ca este incoruptibil a stârnit multe revolte în anumite medii de afaceri

      Perfect adevărat! AsF le-a dat cu legea peste bot unor banditi din piață de capital care se credeau eterni și intangible.

      Mah, tu esti Gradinescu altfel nu sa explica. Numai tu crezi asta despre tine. Iesi din bula ta de sinecurist imbuibat cu 10000 euro pe luna si uitate-n jurul tau. Desert. Totul e mort. Din cauza ta fraierule, ca esti corupt si prost. Daca n-ar fi asa nu ar fi tabula rasa in piata de capital. Tu vorbesti ma care esti sluga lui Buica si al lui Dragoi? Tu mah care nu pricpi nimic din nimic. Tu mah care ai distrus o piata cu coruptia ta ca toti sunteti corrupti si vanduti. Mars!

      Ba Marcu este mult mai cinstit, incoruptibil si inteligent decat Gradinescu, desi si Gradinescu este inteligent. pe ei amandoi nu-i intrece decat Bogdan Dragoi, care este mai inteligent si mai cinstit si mai incoruptibil decat amandoi. Ce zic eu?! Dragoi este mai inteligent decat el insusi! Altfel tata Dragoi l-ar fi dezmostenit ca la ei in familie nu merge cu nepotisme.

      Piata e plina de oportunități, daca-ti place munca.

      Fii coerent amice

      Cu conditia sa nu fii retard ca daca esti iti trebuie neaparat o numire politica.

    ASF nu e-n stare sa vada cum se face Suveica pe BNET,ce tranzactii de manipulare executate de insideri si acolitii lor.ASF nu e nici din secolul trecut cu supravegherea,e in preistorie.

    1. fratii logofeti au creat si ei un Sif dupa modelul vechilor FPP-uri( SIF-uri) actuale FIAR.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb