Acţionari ai THR-Marea Neagră în frunte cu Transilvania Investments au aprobat vânzarea unor hoteluri, restaurante şi terenuri prin licitaţie publică cu strigare, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Activele vizate sunt Hotelul Măgura cu anexele sale, la un preţ de pornire în licitaţie de trei milioane euro fără TVA; Complexul Vraja Mării, cu un preţ de pornire de două milioane euro fără TVA; precum şi două terenuri situate în staţiunea Saturn, cu suprafeţe de 21.366 de metri pătraţi şi 76.395 metri pătraţi, preţurile de pornire ale licitaţiilor fiind de 2,5 milioane euro, respectiv 7,5 milioane euro fără TVA.
Licitaţiile se vor desfăşura cu respectarea dreptului de preemţiune prevăzut în contractele de închiriere, dacă este cazul, conform documentelor THR-Marea Neagră.
De asemenea, a fost aprobată contractarea unui credit pe termen scurt/mediu în vederea acoperirii nevoilor temporare de lichiditate ale companiei, în valoare de maxim cinci milioane euro sau echivalentul acestei sume in lei.
Totodată, acţionarii au ratificat închirierea imobilelor Tosca şi Semiramis, din staţiunea Saturn. O altă decizie a AGA a fost alegerea lui Vasile Cosmin Turcu în Consiliul companiei, în locul lăsat liber de Şerban Marin.
THR-Marea Neagră este într-un proces de divizare parţială prin care o parte din patrimoniul companiei este transferat unei noi societăţi ce va fi de tip închis, denumită Hoteluri Restaurante Sud.
Divizarea a primit votul majorităţii acţionarilor THR-Marea Neagră, iar celor care nu au fost de acord cu operaţiunea, compania le va cumpăra acţiunile la preţul de 0,4414 lei pe titlu, stabilit de evaluatorul Darian. Preţul de retragere echivalează cu 73% din valoarea contabilă a acţiunii EFO, ceea ce a stârnit nemulţumirea unor investitori. În proiectul de divizare, evaluatorul aplică două metode - abordarea prin venit şi abordarea prin piaţă. În final, evaluatorul alege doar abordarea prin venit pentru care susţine că există o precizie mai bună decât cea a abordării prin piaţă.
Transilvania Investments deţine 79% din compania cu profil turistic, a cărei valoare de piaţă se ridică la circa 220 milioane de lei.
1. Devalzare
(mesaj trimis de Nic în data de 22.02.2024, 11:11)
A început operațiunea de devalizare a societății THR și a Transilvania Investment. A se urmări cine cumpără și la ce preț.
1.1. asta am spus de mult. (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.02.2024, 11:49)
exact.
e mai usor sa vinzi pe nimic decat sa faci ce ai promis cand ai venit la conducerea TRANSI.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.02.2024, 19:45)
Hai sa fim seriosi, cand spun,,actionari" spun de fapt fostul SIF Transilvania, care detine majoritatea, si care s-a facut stapan pe hotelurile si restaurantele fostelor IHR-uri, si acum dispune la bunul plac de aceste active.Dupa ce a numit ,,directori" care mai de care mai nepregatiti profesional, infatuati si fosti politisti care au adus societea in pragul falimentului facand cheltuieli nejustificate, au inchiriat toate activele ,iar acum incep sa le vinda...mai mare rusinea...din ,,cea mai mare societate de turism din sud-estul europei" s-a ales praful....in interesul cui, oare ????
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.02.2024, 21:16)
Super!
Acest spin-off va face o alianta strategica cu turoperatori internationali si vom ruina litoralul turcesc al Marii Negre. Bulgarii sint deja istorie.