Acţionarii "Cocor" au aprobat studiul privind dezmembrarea magazinului

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2012

Acţionarii "Cocor" au aprobat studiul privind dezmembrarea magazinului

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) "Cocor" a aprobat elaborarea unui studiu privind posibilitatea ca centrul comercial să fie dezmembrat, iar suprafeţele comerciale utile să fie vândute către chiriaşi, precum şi către alte persoane interesate, la un preţ minim de 5.000 euro/mp, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Preţul de vânzare ar urma să depăşească 50.000 euro/mp, pentru suprafeţe mai mici, potrivit comu-nicatului.

De asemenea, acţionarii au ratificat decizia Consiliului de Administraţie să încheie două antecontracte de vânzare a două spaţii comerciale, în valoare de două milioane euro, respectiv 1,9 mili-oane euro. Pentru primul spaţiu, cumpărătorul urmează să achite un avans de 174.025 euro şi să plătească restul în treizeci şi trei de rate lunare a câte 58.009 euro, în timp ce, pentru al doilea, avansul va fi de 158.359 euro, iar cele 33 rate lunare, de 52.777 euro, se mai arată în comunicat.

Iniţial, în adunarea acţionarilor programată pentru 8 şi 9 octombrie era programată ratificarea deciziei Consiliului de Administraţie (CA) al "Cocor" să încheie două antecontracte de vânzare a două spaţii comerciale, în valoare de 2,1 milioane euro, respectiv 1,9 milioane euro. Ulterior, la solicitarea lui Aurel Beşliu şi a companiei "Turn-over ABC", acţionari ai companiei, CA "Cocor" a decis să introducă pe ordinea de zi elaborarea studiului în cauză.

Acţionarii "Cocor" şi-au dat, în luna iulie, acordul pentru scoaterea la vânzare, pentru 50 milioane euro, a magazinului Cocor, alături de alte clădiri ale societăţii.

Mişcarea vine în urma aprobării strategiei de restructurare a societăţii propusă de CA, în sensul valorificării de active în condiţii avantajoase pentru societate în scopul rambursării totale sau parţiale a creditului sau refinanţarea parţială sau totală prin sistemul bancar, instituţii financiare sau în orice alt mod, inclusiv emisiunea de obligaţiuni sau renegocierea cu BCR a creditului.

Compania a vândut, până în prezent, o serie de spaţii comerciale pe care le deţine.

"Cocor" a scos la vânzare şi complexul hotelier cu acelaşi nume din staţiunea Neptun, la un preţ de pornire de 18 milioane de euro, care poate să scadă cu cel mult 40%.

"Cocor" este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Invest-ments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb