Acţionarii Cocor Turism vor reorganizarea companiei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 februarie 2014

Acţionarii Cocor Turism vor reorganizarea companiei

Acţionarii "Cocor Turism" (simbol GALA) au aprobat intenţia de reorganizare a companiei, aflată în insolvenţă de la începutul anului, precum şi numirea Turnover ABC ca administrator judiciar, potrivit unei raportări remise Bursei de Valori Bucureşti BVB.

Acţionarii minoritarii de la "Cocor Turism" au susţinut în ultima perioadă că vor să se retragă din companie şi încearcă, de ani de zile, să primească acelaşi tratament ca SIF "Transilvania" (simbol SIF3), care, în 2009, a obţinut dreptul de retragere în schimbul sumei de 2,26 de lei pentru fiecare acţiune dintre cele 2,25 de milioane de titluri pe care le deţinea la compania hotelieră.

Acţionarii care nu erau de acord cu această mişcare au primit atunci posibilitatea să se retragă din societate, însă hotărârea AGA menţionează un preţ de retragere doar pentru SIF "Transilvania", precizând că preţul de retragere pentru oricare alt acţionar va fi stabilit de către un expert independent, numit de judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului (ORC). La acel moment, CNVM (predecesoarea ASF) l-a sancţionat pe preşedintele CA al "Cocor Turism" cu o amendă în valoare de 5.000 lei, în considerarea faptului că în cadrul procedurii de retragere nu s-a asigurat un tratament egal pentru toţi acţionarii emitentului.

La finalul anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea lui Daniel Stoica, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al societăţii "Cocor Turism" (simbol GALA), cu o amendă în cuantum de 30.000 lei.

Conducerea magazinului "Cocor" (COCR) estimează că a încheiat anul 2013 cu un rezultat de 13,79 milioane de lei, după o pierdere de 16,22 milioane de lei, în 2012, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În luna august 2013, Cocor a anunţat că şi-a achitat integral datoriile către bugetul de stat şi, totodată, că a plătit, în avans, ratele către BCR, până la sfârşitul anului. Anterior, societatea anunţase că nu va mai fi executată silit, întrucât agrease un program de restructurare cu Banca Comercială Română.

Firma Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%).

Compania Cocor, cu o capitalizare de 28.358.954 lei, are un capital social în valoare de 12.067.640, împărţit în acţiuni cu o valoare nominală de 40 de lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb