Acţionarii Oil Terminal nu au fost de acord să pornească acţiuni împotriva administratorilor

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iulie 2013

Acţionarii Oil Terminal nu au fost de acord să pornească acţiuni împotriva administratorilor

Acţionarii Oil Terminal (simbol OIL) au respins, ieri, propunerea Broadhurst să pornească acţiunea în răspundere împotriva administratorilor companiei Sorin Ciutureanu, Paul Costache, Ioan Negrea, Tiberius Dănuţ Epure, Mădălina Hristu şi Luminiţa Răduică, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarul minoritar Broadhurst (deţine 7,63% din acţiunile companiei controlate de stat) făcuse această propunere deoarece respectivii administratori nu s-au delimitat de faptele comise de administratorul Silviu Ioan Wagner şi pentru care a fost demarată procedura de atragere a răspunderii.

Acţionarii OIL au solicitat compartimentului de control intern să realizeze o analiză din care să reiasă dacă administratorii au încălcat prevederile legale.

Şi alte propuneri ale Broashurst au fost respinse, precum cea de reziliere a contractelor încheiate cu SC Oil Prod SRL, precum şi a tuturor contractelor de închiriere încheiate de Oil Terminal fără licitaţie. Consiliul de Administraţie va trebui să facă o analiză a acestor contracte, cea de anulare a indemnizaţiilor de şedinţă pentru reprezentanţii Ministerului Economiei în AGA, precum şi anularea contractelor de comodat prin care autoturismele societăţii au fost puse gratuit la dispoziţia unor persoane din Ministerul Economiei-Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Totodată, acţionarii au aprobat granţii pentru două linii de credit.

Acţionarii au analizat, în AGA, activitatea administratorului Dan Bărbulescu.

Aceştia au luat act de analiza prezentată ca urmare a solicitării Direcţiei Corp Control Ministru Ministerul Economiei, privind acţiunile administratorului Dan Bărbulescu în mass-media privitoare la managementul societăţii şi situaţia patrimonială a sa precum şi implicaţiile acestor acţiuni, potrivit raportului companiei, unde se mai arată: "Se solicită administratorului Dan Bărbulescu să îşi exercite mandatul conform prevederilor art. 144 din Legea nr 31/1990.

Se solicită preşedintelui consiliului de administratţie să asigure aplicarea interdicţiilor prevăzute de legislaţia pieţei de capital, referitoare la utilizarea de informaţii privilegiate de către administratorul Dan Bărbulescu.

Se solicită Consiliului de Administraţie şi compartimentului de control intern/audit realizarea unei analize din care să reiasă dacă în urma activităţii depuse, dl. Dan Cristian Bărbulescu a încălcat hotărârile AGA/CA, dispoziţiile actului constitutiv sau prevederi legale în vigoare, inclusiv referitoare la confidenţialitate, acţiuni în urma căriora este estimat-evidenţiat un prejudiciu produs societăţii".

Dan Bărbulescu, administrator al companiei, a făcut o serie de acuzaţii privind corectitudinea datelor afişate de societate.

Oil Terminal a înregistrat, după primele trei luni ale acestui an, o pierdere de 2,07 milioane lei, cu 85,5% mai redusă decât pierderea din perioada similară a anului trecut, se arată într-un raport al companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb