Acţionarii TMK - Artrom au aprobat majorarea capitalului social

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital / 5 aprilie 2019

Acţionarii TMK - Artrom au aprobat majorarea capitalului social

TMK - Artrom va emite maximum 75 milioane de noi acţiuni

Acţionarii TMK - Artrom (TMK) au aprobat, în adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) de astăzi, majorarea capitalului social al producătorului de ţevi din oţel cu un aport în numerar în sumă maximă de 188,25 milioane de lei, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea de piaţă se va realiza prin emiterea de maximum 75 milioane de acţiuni cu valoare nominală de 2,51 lei fiecare, în scopul obţinerii de lichidităţi pentru diminuarea datoriilor societăţii, care la finalul anului 2018 erau în sumă de 1,1 miliarde de lei, cu 29,8% peste cele din 2017, ca urmare a dublării celor pe termen lung, până la 555,34 milioane de lei, la finalul anului 2018, de la 276,08 milioane de lei, la finele anului anterior.

De asemenea, amintim că anul trecut, TMK Artrom a cumpărat producătorul de oţel TMK Reşiţa de la TMK Europe, firma-mamă a Artrom, pentru care a plătit 62,2 milioane de euro, sumă plătibilă pe o perioadă de 5 ani.

Majorarea capitalului social se va realiza prin contribuţii în numerar cu suma maximă de 188,25 milioane de lei, de la valoarea curentă de 291,58 milioane de lei, la valoarea maximă de 479,83 milioane.

Data de înregistrare pentru majorarea de capital este 7 mai 2019, iar preţul de emisiune al noilor acţiuni va fi stabilit de către Consiliul de Administraţie luând în considerare condiţiile prevalente ale pieţei.

În comunicatul emitentului se mai arată: "Consiliul de Administraţie va lua în considerare, atunci cand va determina preţul de emisiune al noilor acţiuni, preţul de vânzare per actiune pe care urmează sa îl stabilească acţionarul vânzător în oferta publică secundară avută în vedere de către acţionarul majoritar al societăţii, dacă aceasta se va concretiza".

Operaţiunea se va efectua cu respectarea dreptului de preferinţă al acţionarilor (durata de exercitare este de o lună, perioada exactă urmând a fi determinată ulterior de CA) care le dă dreptul să subscrie în cadrul majorării de capital social un număr de acţiuni proporţional (integral sau parţial) cu deţinerile lor.

TMK - Artrom a obţinut în anul tocmai încheiat un profit net la nivel consolidat de circa 79,58 milioane de lei, cu 198,8% peste cel din anul 2017, în condiţiile în care cifra de afaceri a producătorului de ţevi a urcat cu 17,8%, în 2018, până la 1,396 miliarde de lei.

TMK Europe cu sediul în Dusseldorf deţine 92,73% din TMK Artrom.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB se ridică la 418,21 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb