Acţionarii Transgaz (TGN) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, aderarea transportatorului de gaze la grupul European Hydrogen Backbone (EHB), conform unui anunţ al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Până în prezent, doisprezece transportatori de gaze din unsprezece ţări europene s-au alăturat iniţiativei EHB, ce are drept scop dezvoltarea unei reţele de conducte de hidrogen pe o suprafaţă de 39.700 de kilometri pătraţi, în 21 de ţări din Europa.
De asemena, acţionarii Transgaz au dat undă verde încheierii unui contract de consultanţă juridică pentru analizarea şi negocierea condiţiilor legale, financiare şi comerciale în vederea asocierii cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mari, cu scopul atragerii de finanţări în valoare cumulată de până la 626 milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură transport amestec de gaze naturale şi hidrogen.
La finele lunii noiembrie a anului trecut, transportatorul de gaze a încheiat un contract de împrumut în valoare de 220 milioane de lei de la Banca Comercială Română (BCR), pentru o durată de doisprezece ani, în vederea finanţării şi/sau refinanţării unui proiect investiţional al companiei, respectiv Dezvoltări ale Sistemului Naţional de Transport (SNT) în zona de Nord-Est a ţării în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum şi a asigurării capacităţilor de transport spre/dinspre Republica Moldova.
Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Transgaz a raportat un profit net de 105,5 milioane de lei, în scădere cu 49% faţă de cel din perioada ianuarie - septembrie 2020, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare s-au ridicat la 954,58 milioane de lei, cu 5% sub cele din primele trei trimestre din 2020.
Transgaz îşi va publica rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut în data de 25 februarie.
Statul, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,51% din transportatorul naţionale de gaze, a cărui valoare bursieră este de circa 2,6 miliarde de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de STATY în data de 26.01.2022, 09:54)
PE 25 FEBRUARIE , ADICA CAT MAI TARZIU CU PUTINTA ........ STIU EI , CE STIU .........
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2022, 13:55)
nu exista un studiu de impact asupra instalatiilor din blocuri.
Exista risc?
Poate aparea o stratificare pe conductele nefolosite o timp oarecare?
In acest caz , este necesar o reevaluare risc explozie?
Sunt necesare conditii transport speciale?
Exista un studiu al academiei romane pe acest palier?
Dar al celor de la INCERP?
Avem oameni pregatiti la Gaze?
Daca buseste un spital , raspunde cel care a luat decizia introducerii?
Gazul metan intra in limite de explozie intre 5 si 75%
Amestecul cu hidrogen , are limita mult mai extinsa ...Se ia in considerare?