ZIARUL BURSA

26 ianuarie 2022
Ediţia din 21.01.2025
Grafică de Marius Alexe

Am lansat cryptobancnota Trusty Extra Algorithmic Paper Asset

Marius AlexePiaţa de Capital / 26 ianuarie 2022

Marius Alexe

Nu există "investesc în crypto", în crypto nici nu prea se speculează, în crypto se cumpără la "Doamne ajută" 

Cryptomoneda este un concept deja depăşit, lumea nu mai vrea monede, fise. Dacă vrei să câştigi serios, trebuie să laşi cryptomărunţişul şi să treci la cryptobancnotă.

Am lansat prima cryptobancnotă, printez bani cu chipul meu, la cea mai rapidă tiparniţă - ăsta e avantajul cryptobancnotei mele, nici nu se compară cu cea de la BNR.

Korkmaz Ergun, directorul executiv al Borsa Istanbul. Sursa: facebook.com

Record de listări la Bursa din Turcia, în 2021

A.V.Internaţional / 26 ianuarie 2022

52 de societăţi au lansat oferte publice iniţiale la Borsa Istanbul, anul trecut, atrăgând un total de circa 1,6 miliarde de dolari  

Piaţa din Turcia, pe locul al 13-lea la nivel mondial

Bursa de Valori din Turcia a consemnat, anul trecut, un nivel record istoric în privinţa numărului de oferte publice iniţiale (IPO) atrase, conform anunţului făcut de Borsa Istanbul, care menţionează că 52 de companii s-au listat pe această piaţă în 2021, în pofida pandemiei de Covid-19.

Putin nu vrea să cucerească Kievul, ci Moscova

Ben MadadiInternaţional / 26 ianuarie 2022

Ben Madadi

Kremlinul spune că vorbele despre invazie sunt isterice. Putin neagă orice intenţie de a invada Ucraina. Eu sunt de acord, şi îl cred în totalitate. Totuşi, Putin a trimis un număr fără precedent de soldaţi, în istoria Rusiei moderne, lângă frontiera Ucraineană. De ce a făcut asta?

Economiile avansate contribuie decisiv la creşterea comerţului global

Călin RecheaInternaţional / 26 ianuarie 2022

Călin Rechea

Volumul comerţului global şi-a accelerat creşterea anuală şi în noiembrie 2021 până la 6,4%, de la 5,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2%, după un avans de 1,1% în luna anterioară, conform ultimului raport World Trade Monitor de la institutul olandez CPB (www.cpb.nl) (vezi graficul 1).

Asia Centrală, lovită de o pană masivă de curent

Asia Centrală, lovită de o pană masivă de curent

V.R.Internaţional / 26 ianuarie 2022

Milioane de persoane din Kazahstan, Kârgâzstan şi Uzbekistan au rămas, ieri, fără energie electrică 

Trei ţări din Asia Centrală - Kazahstan, Kârgâzstan şi Uzbekistan - au fost afectate, ieri, de o pană masivă de curent care a întrerupt activităţile unor infrastructuri importante, anunţă AFP. Milioane de persoane au avut de suferit de pe urma incidentului, în condiţiile în care reţelele celor trei ţări sunt interconectate.

Dizolvarea reperelor

Cornel CodiţăEditorial / 26 ianuarie 2022

Cornel Codiţă

Dacă vrei să pierzi pe cineva, persoană sau comunitate, cel mai sigur mijloc este să îi iei busola sau să i-o strici, ceea ce e cam tot una. Să îi dizolvi sau să îi distorsionezi puternic capacitatea de orientare într-un cîmp de evenimente, întîmplări, căi şi soluţii de acţiune.

"Consumatorii casnici de gaze naturale se vor confrunta în aprilie cu creşteri de preţ de 100-120%"

DUMITRU CHISĂLIŢĂ, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ENERGIA INTELIGENTĂ: "Consumatorii casnici de gaze naturale se vor confrunta în aprilie cu creşteri de preţ de 100-120%"

M.G.Miscellanea / 26 ianuarie 2022

Chisăliţă: "În loc să se ştie că legea de compensare a fost făcută prost, s-a venit cu tot felul de elemente de ascundere a acestui fapt: ba că facturile sunt greşite, ba că furnizorii nu au făcut ce trebuia" 

Consumatorii casnici de gaze naturale ar putea să se confrunte, în aprilie, după expirarea schemei de compensare şi plafonare, cu creşteri de preţ de până la 120% faţă de preţurile pe care le aveau anul trecut, a afirmat, ieri, Dumitru Chisăliţă, specialist în gaze naturale şi preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI), în cadrul conferinţei "Criza energetică - soluţii la problemele momentului" organizată de publicaţia DC News.

Putin îi sperie pe investitori - pieţele încep să includă în preţuri riscul unui război în Ucraina

ANALIZĂ XTB ROMÂNIA: Putin îi sperie pe investitori - pieţele încep să includă în preţuri riscul unui război în Ucraina

M.G.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2022

Gazprom şi principalele bănci ruseşti, vizate de sancţiuni 

Dispoziţiile optimiste din pieţele financiare de la începutul noului an nu au fost de durată, iar pieţele încep să includă în preţuri, printre altele, riscul unui război între Ucraina şi Federaţia Rusă, arată specialiştii XTB România într-o analiză remisă Redacţiei.

Virgil Popescu, ministrul Energiei

VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ENERGIEI: "În februarie şi martie mărim plafonul de consum al energiei pentru măsura compensării"

M.G.Politică / 26 ianuarie 2022

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: "Când există o politică a statului manifestată printr-un act normativ, aşteptarea este ca societăţile din energie să colaboreze loial, nu să caute nod în papură pentru a nu aplica legea" Daniela Daraban, directorul executiv al ACUE: "Furnizorii nu reprezintă cauza preţului crescut pe care cetăţeanul şi consumatorul industrial îl vede în factură" Daniel Zamfir, senator PSD: "Cel puţin şase luni de zile trebuie să intrăm într-o zonă cu preţ reglementat; S-a discutat în partid" Cristina Prună, deputat USR: "A trecut deja peste un an de zile de când schema şi ghidurile pentru Fondul de modernizare trebuia să fie gata; Polonia şi Cehia au atras deja câte 300 de milioane de euro şi noi stăm şi ne uităm" 

Pentru lunile februarie şi martie guvernul va majora prin OUG plafonul de consum până la care se aplică măsura compensării şi plafonării preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazelor naturale, a declarat, ieri, ministrul Energiei Virgil Popescu, în cadrul conferinţei "Criza energetică - soluţii la problemele momentului", organizată de publicaţia DC News.

În cadrul întâlnirii, delegaţia condusă Florin Jianu a ridicat atenţia cu privire la mai multe subiecte, propunând din partea mediului antreprenorial şi o serie de soluţii.

Măsuri propuse de antreprenori pentru depăşirea crizei din energie

G.M.Companii / 26 ianuarie 2022

Reprezentanţii antreprenorilor i-au prezentat, ieri, premierului Nicolae Ciucă problemele cu care se confruntă întreprinderile private mici şi mijlocii din ţara noastră. Discuţia a avut loc în contextul unei serii de întrevederi pe care şeful Guvernului le-a organizat în ultima perioadă cu reprezentanţii mediului de afaceri din ţara noastră, în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru depăşirea situaţiei actuale generată de creşterea preţurilor din energie.

"Piaţa imobiliară este afectată de inflaţie şi de creşterea explozivă a costurilor de construcţie"

MATEI MALOŞ, CEO DIRECTIMO: "Piaţa imobiliară este afectată de inflaţie şi de creşterea explozivă a costurilor de construcţie"

A.V.Companii / 26 ianuarie 2022

"Estimăm dezvoltarea unui nou segment - locuinţele smart economy"  

Piaţa imobiliară este afectată de inflaţie şi de creşterea explozivă a costurilor de construcţie din ultimul an, conform domnului Matei Maloş, CEO Directimo, care, în acest context, estimează dezvoltarea unui nou segment, corelat cu piaţa occidentală - locuinţele smart economy, "eficiente din perspectiva utilizării spaţiului şi optimizate din punct de vedere arhitectural, astfel încât să satisfacă cererea solvabilă din piaţă".

Acţionarii Transgaz au aprobat aderarea companiei la European Hydrogen Backbone

Acţionarii Transgaz au aprobat aderarea companiei la European Hydrogen Backbone

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 ianuarie 2022

Compania vrea să obţină finanţare de peste 600 milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură transport amestec de gaze naturale şi hidrogen 

Acţionarii Transgaz (TGN) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, aderarea transportatorului de gaze la grupul European Hydrogen Backbone (EHB), conform unui anunţ al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Finanţarea atrasă din piaţa de capital ne ajută să ne dezvoltăm pe piaţa externă"

"Finanţarea atrasă din piaţa de capital ne ajută să ne dezvoltăm pe piaţa externă"

A consemnat Cristian DogaruPiaţa de Capital / 26 ianuarie 2022

(Interviu cu George Barbu, CEO ABN Systems) 

"Suntem în proces de autorizare a produselor Tellur în India şi Egipt" "Vom folosi o parte din suma atrasă inclusiv pentru extinderea în Statele Unite, unde am început să vindem primele produse Tellur, din 2021"

Reporter: Cum aţi apreciat modul în care s-a derulat IPO-ul companiei? Ce credeţi că a determinat o oarecare rezervă din partea investitorilor -canibalizarea cu alte plasamente private din decembrie, deteriorarea parametrilor macro la nivel de ţară şi global, politica de dividende a companiei?

Anca Dragu

Cazul Anca Dragu, dezbătut de CCR

I.Ghe.Politică / 26 ianuarie 2022

Sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.131/2021 pentru revocarea din funcţia de preşedinte a doamnei Anca Dragu, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România, se află pe ordinea de zi de astăzi a plenului Curţii Constituţionale a României. Dezbaterea sesizării are loc la peste două luni de la revocarea din funcţie a Ancăi Dragu, de către coaliţia de guvernare PSD- PNL-UDMR, care în aceeaşi zi l-a înscăunat pe Florin Cîţu preşedinte al Senatului.

Ordonanţa "serviciilor", pe masa CCR

Ordonanţa "serviciilor", pe masa CCR

I.Ghe.Politică / 26 ianuarie 2022

Plenul Curţii Constituţionale va dezbate astăzi trei sesizări privind proiectul de lege adoptat de Parlament prin care a fost aprobată aşa-numita ordonanţă Prună - OUG 6/2016 - ce legifera unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Două dintre sesizări au fost formulate de Avocatul Poporului, iar una de către un grup de deputaţi aparţinând Alianţei pentru Unirea Românilor, Partidului Social Democrat, Partidului Naţional Liberal, deputaţi neafiliaţi şi un deputat aparţinând grupului Minorităţilor Naţionale.

Ceasurile revin la modă

Ceasurile revin la modă

O.D.Miscellanea / 26 ianuarie 2022

Afectate de popularitatea enormă a telefoanelor inteligente, dar şi de pandemie, ceasurile clasice revin în atenţia publicului.

Ne menţinem în topul ţărilor corupte din Uniunea Europeană

POTRIVIT INDICELUI DE PERCEPŢIE Ne menţinem în topul ţărilor corupte din Uniunea Europeană

George MarinescuAnticorupţie / 26 ianuarie 2022

La nivel global, România este pe locul al 66-lea, la egalitate cu China, Vanuatu şi Sao Tome&Principe - fiecare cu câte 45 de puncte 

Bulgaria, Ungaria şi România ocupă primele trei locuri în topul privind indicele de percepţie a corupţiei în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, situaţia fiind neschimbată în ultimii trei ani, conform recentului raport întocmit de Transparency International pentru anul trecut şi publicat ieri.

"Nu putem să minimalizăm şansele unui conflict armat în zona graniţei Ucrainei. Asta nu înseamnă că Româ­nia va fi implicată în acest război; e clar că nu va fi niciun fel de implicare, oamenii pot să stea liniştiţi din acest punct de vedere. Însă, atunci când în apropierea ta se întâmplă ceva, trebuie să intri într-o stare, dacă nu de alarmă, măcar de veghe", a ţinut să liniştească populaţia, recent, Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale.

ŞEDINŢĂ CSAT Conflictul ruso-ucrainean - între apatia lui Klaus Iohannis şi frenezia liderilor AUR

George MarinescuPolitică / 26 ianuarie 2022

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării vor discuta astăzi, înce­pând cu ora 13, la Palatul Cotroceni, situaţia privind tensiunile de la graniţa ruso-ucraineană, precum şi despre măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
O nouă sesiune corectivă la bursa noastră

BVB O nouă sesiune corectivă la bursa noastră

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 ianuarie 2022

Prime Transaction: "Acţiunile Banca Transilvania au asigurat peste 22% din rulaj" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o nouă sesiune corectivă în şedinţa de tranzacţionare de ieri, ce a fost prima a săptămânii, într-o zi...

MACRO NEWSLETTER 26 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 26 ianuarie 2022

Macroeconomie / 26 ianuarie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în decembrie 2021, până la 14,2%, de la 13,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 1,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo