Acţiunile "Alumil Rom Industry" vor fi listate la BVB în câteva săptămâni

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 ianuarie 2007

Acţiunile Alumil Rom Industry vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în câteva săptămâni de la închiderea completă a ofertei publice şi finalizarea decontării, a declarat ieri directorul general al BVB, Stere Farmache, citat de Rompres. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat din nou, pe o perioadă de cel mult 10 zile, începând din data de 18 ianuarie, decontarea acţiunilor alocate în cadrul ofertei publice iniţiale de acţiuni Alumil Rom Industry. CNVM a declanşat, la sfârşitul lunii decembrie, o investigaţie în cazul ofertei publice de acţiuni Alumil, după ce autoritatea de supraveghere a pieţei de capital a primit o serie de sesizări conform cărora printre cei care au subscris au existat persoane care nu aveau suficiente fonduri în raport cu subscrierea făcută.

Comisia a considerat necesară instituirea unor măsuri asiguratorii pentru protecţia investitorilor implicaţi în oferta publică primară iniţială de vânzare de acţiuni Alumil şi a suspendat pe 20 decembrie, pentru o perioadă de două săptămâni, decontarea acţiunilor alocate în cadrul acestei operaţiuni.

"Sperăm într-o soluţie favorabilă şi constructivă", a spus Farmache, care a adăugat că listarea nu va dura prea mult deoarece Bursa procesează cu operativitate maximă solicitările bine întocmite.

La rândul său, preşedintele BVB, Septimiu Stoica, a declarat citat de Rompres, că regretă că s-a ajuns în acest impas, deoarece Bursa are nevoie de noi oferte publice, de noi emitenţi.

Alumil Rom Industry, cea mai mare companie din România în sectorul furnizării şi procesării profilelor din aluminiu, a lansat pe 8 decembrie, la Bursa de Valori Bucureşti, o ofertă publică de acţiuni, în valoare de circa 8,4 milioane euro. Oferta a fost intermediată de Alpha Finance România şi s-a încheiat la data de 18 decembrie, fiind oferite 6,25 milioane acţiuni noi, la preţul de vânzare de 4,60 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb