Litigiul cu privire la vînzarea-cumpărarea unui pachet de acţiuni "Asirom" a fost soluţionat de către Tribunalul Bucureşti, care a respins acţiunea formulată de reclamantul Nicolae Ion. Astfel, au fost respinse şi cele două capete de cerere, dintre care unul privea suspendarea tranzacţionării acţiunilor "Asirom". Cabinetul de avocatură "Clip Ionel", împuternicit de Postelnicu Tiberiu Bica, precizează, cu privire la litigiul invocat de către apărătorul lui Ion Nicolae, Bica Robert, că obiectul acestuia îl reprezintă "obligaţia de a da", izvorîtă în urma unei promisiuni bilaterale de vînzare-cumpărare de acţiuni, promisiune ce a fost reziliată de plin drept, din vina exclusivă a lui Ion Nicolae. Cabinetul "Clip Ionel" a remis la Rasdaq un comunicat în care preciza că, la momentul în care Pos-telnicu Tiberiu Bica a vîndut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la "Asigurarea Românească Asirom", acestea nu erau indisponibilizate sau grevate de vreo sarcină, astfel că putea dispune de ele cum dorea, iar vînzarea acestora s-a efectuat respectîndu-se prevederile legale care privesc piaţa de capital. Comunicatul mai sus amintit precizează: "Domnul avocat susţine că pachetul de acţiuni a fost înstrăinat în mod nelegal, dar nu arată în nici un fel temeiul de drept care a fost încălcat în momentul înstrăinării pachetului de acţiuni, din care ar rezulta nelegalitatea".
Cabinetul de avocatură precizează că nu poate fi susţinută nici afirmaţia prin care faptul că s-a declarat apel împotriva sentinţei mai sus amintite, vînzarea-cumpărarea de acţiuni s-ar fi făcut cu rea credinţă, atîta timp cît sentinţa a fost favorabilă. În plus, în materie comercială, hotărîrea dată în prima instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială sînt executorii, iar exercitarea apelului nu suspendă de drept executarea.
Cabinetul de avocatură consideră cererea făcută de Ion Nicolae, prin avocat, nefundamentată, cu vădită rea credinţă, atît timp cît cunoaşte situaţia de fapt şi de drept, care ar conduce spre aplicarea de sancţiuni.