ACTUALIZARE 13:30 Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest

E.D.
Anticorupţie / 16 iulie 2014

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână vor rămâne în arest preventiv, a decis, astăzi, Tribunalul Constanţa.

Tribunalul Constanţa a respins cererile formulate de Mircea Basescu şi Marian Căpăţână privind înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la o instanţă superioară.

După două ore de audieri în prezenţa avocaţilor, la Tribunalul Constanţa, în şedinţa de Cameră preliminară, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, ambii trimişi în judecată de DNA Bucureşti pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune, au plecat către Bucureşti, împreună, fiind transportaţi cu aceeaşi dubă a poliţiei.

---

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi astăzi la Tribunalul Constanţa, care judecă dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, instanţa urmând să decidă şi în cazul cererii de revocare a arestării.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă a Poliţiei, la Tribunalul Constanţa, unde au ajuns în jurul orei 8.45, transmit sursele de presă.

Nici Mircea Băsescu şi nici Marian Căpăţână nu au făcut declaraţii la intrarea în sediul Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa luni, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru astăzi.

Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, care trebuia să se judece ieri la Tribunalul Bucureşti. Instanţa şi-a declinat competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Tribunalului Constanţa, unde se judecă şi dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă.

Cererea lui Mircea Băsescu de revocare a măsurii arestrării preventive urmează să fie luată în discuţie astăzi de judecătorii Tribunalului Constanţa.

După ce va fi prezentat Tribunalului Constanţa în dosarul de trafic de influenţă, Mircea Băsescu ar urma să fie dus din nou în arestul Poliţiei Capitalei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi pe Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb