ACTUALIZARE SIF Oltenia va repartiza dividende de peste 90 milioane de lei

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2014

SIF Oltenia va repartiza dividende de peste 90 milioane de lei

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au decis să distribuie dividende în valoare de 0,16 lei brut pe acţiune, ceea ce înseamnă o sumă totală de 92.826.514 lei care va merge către acţionari. Restul profitului din 2013, de 37.173.548 lei va fi repartizat către sursele proprii de finanţare, potrivit raportului remis Bursei de Valori Bucureşti în urma Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor de astăzi.

De asemenea, acţionarii au hotărât astăzi şi numirea lui Nicolae Stoian, a lui Carmen Popa, respectiv a lui Iulius-Grigore Postolache în funcţiile de membrii ai Consiliului de Administraţie al societăţii, ei urmând a-şi exercita atribuţiile corespunzătoare funcţiei numai după vizarea acestora de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

---

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5), convocaţi pentru Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor cu scopul de a aproba cota de repartizare din profitul înregistrat anul trecut, sub forma de dividende, "au luat absenţă" la şedinţă, doar deţinătorii a 26,985% din capitalul social prezentându-se la AGOA, conform unui comunicat al companiei, remis Bursei de Valori Bucureşti.

Pe ordinea de zi a AGA de la SIF Oltenia a mai figurat şi alegerea a trei membri în CA, pe locurile rămase vacante la finalul lunii martie în urma demisiilor lui Petre Ghibu, Daniela Toader şi Ana-Barbara Bobircă, care au fost aleşi în 2013, în urma susţinerii din partea omului de afaceri Florin Pogonaru.

Adrian Simionescu, preşedintele Vienna Investment Trust, unul dintre aspiranţii pentru poziţia de membru al CA, a renunţat la candidatura sa, potrivit unui document publicat de Bursă.

Pentru alegeri, pe lângă Adrian Simionescu, şi-au mai înscris candidaturile şi cei doi membri CA provizorii - Nicolae Stoian şi Carmen Popa, dar şi Iulius Postolache, director de investiţii Allianz Ţiriac Pensii Private.

Acţionarii sunt aşteptaţi astăzi, la cea de-a doua convocare, pentru a decide ce procent din profitul de 130 milioane lei, de anul trecut, va merge către distriubuirea de dividende, cât şi pentru a hotărî cine va ocupa cele trei poziţii vacante din consiliul de administraţie.

Pentru adunarea generală de ieri, CA a propus acţionarilor acordarea a 71,4% din profit sub formă de dividende sau păstrarea întregului câştig în companie.

Preşedintele SIF5, Tudor Ciurezu, s-a arătat în favoarea variantei de dividend de 0,16 lei/acţiune.

Domnia sa ne-a precizat că, la AGA din aprilie, cei mai mulţi acţionari au votat în favoarea propunerii de dividend înaintată de Gheorghe Iaciu şi fondurile ING, de 0,21 lei/acţiune, însă aceştia nu au reprezentat majoritatea celor prezenţi la vot.

"Peste 40% dintre acţionarii care au participat la Adunarea Generală au optat pentru propunerea de dividend mai mare (n.r. 0,21 lei/acţiune), iar peste 30%, pentru propunerea mai mică (n.r. 0,16 lei/acţiune), iar restul nu au votat, motiv pentru care nu s-a ales niciuna dintre variante", ne-a declarat Tudor Ciurezu.

Preşedintele SIF Oltenia consideră că, la AGA de astăzi, nu mai există riscul de împărţire a voturilor.

La AGA de la sfâşitul lunii aprilie, fondurile ING, împreună cu omul de afaceri Gheorghe Iaciu, au cerut un dividend de 93,7% din profitul marcat de SIF5 în anul precedent, adică 121,8 milioane de lei sau 0,21 lei/acţiune, iar Consiliul de Administraţie a avut aceeaşi propunere ca şi pentru AGA de ieri, şi anume acordarea a 71,4% din profit sub formă de dividende.

Pentru şedinţa de ieri, fondurile ING şi Gheorghe Iaciu au renunţat la propunerea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb