Adrian Câciu: "Noul PNRR, fără procentul de 9,4% privind cheltuielile cu pensiile"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2023

Sursa foto: facebook / Adrian Câciu

Sursa foto: facebook / Adrian Câciu

English Version

Negocierile pentru modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) s-au încheiat şi noua formă a documentului nu va mai conţine procentul de 9,4% din PIB privind cheltuielile privind sistemul public de pensii, a afirmat ieri Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la finalul şedinţei de guvern.

Adrian Câciu a spus: "Negocierile pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au încheiat. La acest moment, noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Estimăm că această dezbatere inter-services în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN (n.red. - Consiliul Afaceri Economice şi Financiare) să aibă loc la începutul lunii decembrie. (...) Pe 8 sau 9 decembrie va fi acest ECOFIN. În noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB".

Menţionăm că ECOFIN este alcătuit din miniştrii de finanţe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Nenea asta din Buzau, un mare ilustru care ne va conduce pe cele mai inalte culmi ale capitalismului. La fel ca seful sau!

    1. useriștii satrapului ghinea și condamnatei macavei tocmai au suferit șutul final. Acronimul articolului e lovit în... echipă. :

      Postac la PSD?

    Daca valoarea procentului din PIB nu mai este strict conditionata la Bruxelles si ea poate creste( nu ni se spune care este cresterea acceptata )atunci problema pensiilor si cele doua cresteri asteptate in 2024devin realitate .Din acel moment alegerile sunt cistigate de catre PNL si PSD .Opozitia nu mai are ce oferi .

    1. E posibil să nu mai ai bani de subvenții, cum ar fi programul Rabla Plus, vouchere de vacanță blat Horeca. Poți avea tot felul de surprize în viață.

      SE fac pe credit maririle de pensii

    Pentru asta e necesara coalitia ,negocierea intre partide pe masurile critice : pentru ca se pot regla unele lucruri in bugetul general (adica la ministerul finantelor ) prin colaborare si suport cu ministerul fondurilor europene ...prin acest plan PNRR . Eu zic sa nu mai criticam pe d Bolos ca nu a facut rectificare ,cred ca e mai bine cum stapaneste cheltuielile publice prin fondul de urgenta bugetara . Pentru ca toti stim ca la rectificarea bugetara toate ministerele (care au in spate cererile salariale ale angajatilor ,facturi restante ,promisiuni pt sindicate etc ) fac cereri foarte mari ,desi toti sunt preveniti ca trebuie sa restringa cheltuielile.E un lucru bun daca o parte din pretentiile care includ unele beneficii si asistenta sociala sa fie satisfacute de MIFP.

    1. probabil cetatenii vor incepe sa inteleaga si nu vo mai fi influentati de vorbele goale din presa de scandal .

    puneti 40% din pib din prima, macar sa stim o treaba

    Traiasca specialele! Acum se pot inmulti pensiile speciale.

    Au scapt si netaiate.... 

    Bine ca nu puteti sa dositi asa de usor si banii astia...altfel mai faceti o facultate, dar "cu executare".

    Are grija ea Codruta, de acolo de la UE, nu scapa nimeni! 

    Mai bine va apucati de treaba: spitale, scoli, reorganizarea administrativa, infrastructura rutiera si feroviara, energie (gazele din Marea Neagra, energia eoliana, solara si nucleara).

    Daca nu puteti, lasati pe altii, la anul sunt alegeri! 

    1. Ciorduța nu poate abuza pe nimeni de la Bruxelles așa că n-are niciun rezultat până acum.

    Specialele și nesimtilele vor urca până la cer.Vor fi cele mai mari din Europa și fara niciun mijloc de a le opri.Nu contează că nu sunt bani.Pentru astea se vor găsi întotdeauna ,nesimțirea nu are leac.

    Asta cu 9.4% nu are relevantă de vreme ce acum pensiile sunt cam 8.5% din PIB, ideea este cât suporta economia sa crești pensiile fără a arunca totul în aer. Nimeni nu știe cu adevărat, ceea ce e clar este ca impozitarea efectivă în România nu mai este atractiva pentru investițiile serioase. Anul acesta deja ISD sunt la minus 40% pe primele 9 luni.

    1. ISD pe 2022 au fost la nivel record. ISD au fost nespecifice în anii de bulă a creditării 2006-2008, 2021-2022. Normal e să ajungă la jumătate. Abia dacă se duc la -80% s-a spart balonul.

    Ati ajuns deja la 9,4 % ? de trebuia renuntat la prag ?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb