Votul la alegerile prezidenţiale şi la parlamentare a fost un vot de protest, iar Călin Georgescu - "candidatul fără chip" într-o ţară puternic polarizată, afirmă fostul premier Adrian Năstase, informează Agerpres.
"Călin Georgescu a fost "candidatul fără chip", alternativa la cei care nu au înţeles, ca reprezentanţi ai partidelor, importanţa dimensiunii naţionale din mesajul politic, într-o ţară puternic polarizată. Votul la prezidenţiale (şi la parlamentare) a fost, evident, un vot de protest. Georgescu a vrut "să ardă" etapele, folosind persoane de proastă calitate în campania sa, oferind, în final, argumente celor care l-au demonizat. Înainte de alegeri, liberalii nu concepeau să "împartă" puterea. Voiau şi Preşedinţia, şi Guvernul. Cu 13% din voturi, s-ar putea ca rezultatul final să fie mai modest. Sau cine ştie? PSD voia să "împartă" puterea, dar pare că "felia de pizza" pe care au obţinut-o (22% din voturi) nu e prea consistentă", a arătat luni Adrian Năstase, într-o analiză a rezultatelor alegerilor, postată pe blogul personal.
Preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu a amintit că bătălia electorală este în legătură cu "drumul european" al României, drum decis deja în 1995 prin consens politic, potrivit Agerpres.
"Aveam impresia că drumul acesta a fost decis la Revoluţie şi la masa rotundă de la Snagov (1995) de către toate partidele. (...) "Suveranismul" este şi o reacţie la un anumit tip de hegemonie care îşi camuflează interesele sub masca unor "valori şi principii". Problema este că societatea globală nu este o invenţie a lui Soros, ci o consecinţă a schimbărilor tehnologice (şi politice) de după al Doilea Război Mondial. Abilitatea statelor mai mici este de a-şi acomoda interesele cu modificările din lumea globală. Şi de a rezista "condiţionalităţilor democratice" impuse de organizaţiile lui Soros. Mi se pare paradoxal ca acum "suveraniştii" să ceară anchete care să fie făcute de către Trump sau să apeleze la "organizaţii supranaţionale", gen OSCE, GRECO, Consiliul Europei etc. Deci, de către "străinătate", în condiţiile în care ei nu vor să stea "în genunchi", în faţa lor", a explicat fostul premier.
Adrian Năstase s-a întrebat retoric, în analiza sa, şi dacă "este normal ca foşti ambasadori americani să sugereze românilor cum să voteze", notează Agerpres.
"Am înţeles, ruşii sunt răi (au şi fost cu noi, în decursul istoriei), dar este normal ca foşti ambasadori americani să ne sugereze cum să votăm", a scris el.
Fostul premier a calificat "interesantă" "radicalizarea jurnaliştilor şi transformarea unora dintre ei in procurori-acuzatori", transmite Agerpres.
"Am descoperit cu ocazia acestor alegeri existenţa unor paraziţi din societate - influenceri, care manipulează, iresponsabil, minţile unora dintre cei care merg la vot. Internetul, din păcate, are şi această faţă neagră, ce va fi accentuată, curând, de inteligenţa artificială. Am auzit, la o televiziune, că la PSD a fost cineva din conducere care a cerut excluderea lui Ponta din partid, probabil pentru că nu a vrut să voteze cu Elena Lasconi în turul doi al prezidenţialelor. În condiţiile în care, după rezultatele de la primul tur, el a fost singurul capabil să-şi revină "din pumni" şi să apere partidul în dezbaterile TV, când ceilalţi îşi dădeau demisia. Se pregăteşte oare o fuziune PSD - USR? Şi o altă întrebare - au fost de acord liderii PSD cu scrisoarea Elenei Lasconi pentru Trump? "Partidele pro-europene", democratice sunt, oare, acum, partidele de sub pulpana lui Soros sau este vechea poveste a dosarelor puse pe masă? Ideologia lor pare, oricum, o marfă perimată", a concluzionat preşedintele FET.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2024, 21:03)
ca si in romanul omul fara chip sau cap ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2024, 23:07)
Ca-n romanul Candidatul cu 1000 de masti, fiecare fabricata de AI , pentru fiecare, tic toker exact pe gustul lui. Da exact.
La mine prin rotatie, a ajuns romanul Calin Nebunul de M. Eminescu.
2. L-ati scos si pe asta
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2024, 21:41)
de la naftalina?
3. SIGHISOARA
(mesaj trimis de eu în data de 09.12.2024, 22:01)
Unde ai camuflat banii de la participatia la proiectul Sighisoara ? imi vreau banii inzecit. te-as caracteriza pe aici, dar imi sterge redactia comentariul.dar cerd ca subintelegi cum te mai laud!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2024, 22:14)
Ce treaba are psd cu usr? Ady Nastase poate ne spune si despre banii luati de la Petrom in urma cedarii catre austrieci. Sau despre industria cedata si ea , catre rusi.
Ca vine cu fumigene precum ca psd se va uni cu usr, asta n-o mai crede nimeni.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2024, 22:24)
Candidatul fara chip a vrut sa sara etapele pt ca dc il iei la bani marunti n-are o idee coerenta in cap. Dau totul gratis, pune stampila aici.
De luni, vedeti voi(cei ce comentati, am o destinatie de vacanta, se cheama Siberia, sau la alegere, poti sa ajungi donator de organe, dc vrei sa traiesti mai mult, chiar si in corpul altor persoane)
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 06:53)
Asta nu il vota pe cg? Acum ne explica ca era rau? Da acum cateva zile ce ziceam despre acelasi speta?
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 08:55)
Sobi sar din barca, au un simt special ce-i anunta din timp ca se scufunda.
7. fără titlu
(mesaj trimis de sabin în data de 10.12.2024, 07:37)
Uite cine vorbeste! Am vazut o fotografie cu el si fiu-sau stand tantosi langa CG la lansarea unei carti de-a lui!
Nici atunci sclerozatul nu avea chip?
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 07:58)
un hot, asta e Nastase.
A vanndut PETROM
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 08:53)
Eu vad ca Petrom e tot aici. Statul dc il vrea inapoi, il poate cumpara inapoi. Care-i stresul?
8.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.1)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 10.12.2024, 09:40)
Nu ai ochi nici minte!
Petromul a avut profit in ultimii 2 ani cate 2 miliarde,pastrand Petrobrazi,inchizand si vanzand Arpechimul,alte hoteluri ale petrom si pt toate aceste a platit pana intr un miliard,apoi a efectuat mariri de capital,statul fiind la si altii!
Ar trebui sa putrezeasca in puscarie el si cei de la fpp,fps care au facut tranzactia,confiscare averilor si anularea hotiei facute!
8.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 09:56)
Mai incet cu pianul pe scari, ca am actiuni SNP si chiar urmaresc compania. N-a fost nici o marire de capital.
E cea mai profitabila companie din Romania, si cel mai mare contribuabil la bugetul de stat.
8.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.3)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 10.12.2024, 10:00)
Nu acum,statul a avut 49,austr 51,au marit capitalul social ,romanii nu au facu acelas lucru si cref
D ca Romania are sub 10% din Petrom!
Cand au cumparat Petromul,actiunile omv s au dublat!
Multumim Nastase si tradatorilor din fpp si fps!
8.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 10:02)
Statul are 20%, nu 10%, actiunile s-au dublat, din cauza expertizei si managementului adus de OMW.
Statul poate sa si cumpare actiuni inapoi dc doreste, nu-i o tragedie.
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2024, 09:49)
Partidele astea 2 PSD, AUR, vad ca-si tot schimba membrii intre ei.
Inteleg ca sunt niste nostalgici ceausisti pe acolo, nu ca economia, mai ales sistemul vor sa-l schimbe, sistemul ala in care membrii CCCP sau DUMA sunt niste oligarhi de neatins, ca n-are cine sa li se opuna , in schimb omul simplu, dc li se opune cu ceva ajunge transat pt organe pe piata neagra sau locatar permanent cu casa si masa gratis in Siberia.
Sistemul ala unde ei sunt si legea si armata si politia si n-are nimeni ce sa le faca vreodata. Sistemul ceausist, unde Dragnea, Nastase, Becali, Mazare si altii n-ar fi ajuns in veac la puscarie, dar erau pline puscariile de comentaci de-astia cum scriu si eu acum, ca-i libertate.