Adrian Simionescu vrea să cumpere 25% din Vienna Investment Trust cu bani din buzunarul propriu

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2009

Adrian Simionescu: "Am preluat societatea în 1998, când era într-o situaţie foarte dificilă şi am construit-o cărămidă cu cărămidă".

Adrian Simionescu: "Am preluat societatea în 1998, când era într-o situaţie foarte dificilă şi am construit-o cărămidă cu cărămidă".

Preşedintele casei de brokeraj spune că a negociat la sânge cu actualii acţionari ai intermediarului pachetul pe care îl va achiziţiona

Adrian Simionescu, unul dintre cei mai vechi brokeri din piaţă şi actualul preşedinte-director general al casei de brokeraj "Vienna Investment Trust", speră că tranzacţia prin care va achiziţiona 25% din capitalul social al intermediarului se va finaliza în următoarele două trei-luni după ce, săptămâna trecută, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi-a dat acordul în acest sens. Tranzacţia face parte dintr-un "option plan" stabilit în 2007, când Credit Europe Bank a vândut austriecilor de la Vienna International Holding pachetul majoritar pe care îl deţinea la casa de brokeraj, pe atunci "Finans Securities".

"Am avut, atunci, o discuţie cu noul acţionar, care mi-a oferit perspectiva de a cumpăra acţiuni în cadrul societăţii, termenul în acest sens fiind deschis pe o perioadă mai mare de timp. Tot atunci am stabilit procentul maxim pe care pot să îl achiziţionez şi preţul pe acţiune", a declarat, pentru ziarul Bursa, Adrian Simionescu.

Preşedintele "Vienna Investment Trust" ne-a spus că achiziţia unui procent din SSIF este o intenţie mai veche de-a domniei sale, însă ea a putut fi materializată de-abia acum, deoarece o bună bucată de timp după preluarea companiei de către austrieci s-a concentrat asupra creşterii profitabilităţii. Andrei Simionescu spune că planurile sale au dat roade în ultimii ani, dovadă stând faptul că societatea a înregistrat, în primele şase luni ale anului, unul dintre cele mai mari profituri din ultima perioadă.

"Vienna Investment Trust" a avut, în luna iulie, o cotă de piaţă de 0,56%, la Bursa de Valori Bucureşti după ce a intermediat tranzacţii în valoare de 5,58 milioane de lei.

Domnia sa ne-a mai spus că a purtat negocieri dure cu actualii acţionari ai intermediarului în privinţa mărimii pachetului pe care îl va achiziţiona, având în vedere că ar fi dorit să cumpere chiar şi mai mult de 25% din societate. Totodată, preşedintele "Vienna Investment Trust" a preferat să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei, dar ne-a menţionat că este vorba despre o sumă destul de însemnată pe care este obligat, potrivit legii, să o asigure din surse proprii.

"Legea spune că trebuie să dispui de lichidităţi din surse proprii, nu poţi, de exemplu, să faci rost de banii necesari printr-un credit. De aceea mi-am pregătit din timp banii de care am nevoie, deşi, în această perioadă, aş fi putut găsi foarte multe oportunităţi de investiţii", a menţionat domnul Simionescu.

Decizia de a investi într-o societate de brokeraj într-o perioadă în care mulţi dintre intermediarii autohtoni se luptă să supravieţuiască este cel puţin surprinzătoare, însă Adrian Simionescu consideră că piaţa de capital autohtonă nu şi-a îndeplinit încă rolul şi crede că are un potenţial imens pentru viitor. De asemenea, domnul Simionescu spune că perspectivele societăţii pe care o conduce sunt foarte bune şi nu are nicio rezervă în a investi în ea.

"Eu cred foarte mult în piaţa româ­nească de capital, motiv pentru care mă implic direct. Ce altă dovadă mai bună decât achiziţia unui pachet dintr-un SSIF vă pot oferi în acest sens?", întreabă retoric domnul Simionescu, adăugând: "Am preluat societatea în 1998, când era într-o situaţie foarte dificilă şi am construit-o cărămidă cu cărămidă. Îmi doresc foarte mult să achiziţionez aceste acţiuni şi cred că prin noiembrie am putea finaliza tranzacţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb