ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI "Am înaintat Guvernului un set de propuneri pentru dezvoltarea pieţei"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 septembrie 2019

Adrian Tănase, directorul general al BVB

Adrian Tănase, directorul general al BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a trimis Guvernului un pachet de măsuri pentru dezvoltarea pieţei noastre de capital, ne-a spus Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Domnia sa ne-a declarat: "Este adevărat că suntem în discuţii cu autorităţile. Am înaintat Guvernului un set de propuneri pentru dezvoltarea pieţei şi, în consecinţă, pentru depăşirea statutului curent de piaţă de frontieră. Este vorba îndeosebi de măsuri de stimulare a investitorilor individuali, pentru a-şi plasa resursele în piaţa de capital, participarea extrem de redusă a populaţiei la piaţă fiind, în opinia noastră, principala cauză a nivelului redus de dezvoltare al pieţei".

În data de 25 iulie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat în cadrul unei conferinţe că Partidul Social Democrat (PSD) va publica, la finalul lunii august sau începutul lunii septembrie a acestui an, o serie de măsuri şi paşi de parcurs care să asigure trecerea pieţei noastre de capital, care se află în prezent în categoria pieţelor de frontieră, la statutul de emergentă.

Domnia sa a subliniat că, printre măsurile avute în vedere sunt incluse şi listări ale unor companii din portofoliul statului.

La finalul lunii martie a acestui an, FTSE Russell, agenţia de rating a London Stock Exchange, a anunţat că menţine ţara noastră în categoria pieţelor de frontieră, cu o posibilă reclasificare la statutul de emergentă secundară.

FTSE a menţionat că piaţa noastră de capital nu îndeplineşte condiţia de lichiditate, astfel încât să poată susţine investiţii globale considerabile.

"România este păstrată pe Watch List (n.r. Listă de monitorizare) ca piaţă de frontieră, statut ce urmeaza să fie reanalizat în vederea unei posibile reclasificari ca piaţă emergentă în luna septembrie 2019", se arată în raportul agenţiei de evaluare.

Bursa de Valori Bucureşti a intrat pe lista de monitorizare a FTSE Russell în septembrie 2016, clasificarea pieţelor în cadrul FTSE Global Equity Index fiind evaluată în mod constant.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. bravooo ..... (si aplauze frenetice)

    Tot doamna dancila va rezolva si povestea asta cu emergenta. Neconflictuala si competenta

    1. IARTA-MA , CA VORBESC URAT , TOVARASE TANASE , DAR : [...] , DACA AI AJUNS SA CERI AJUTOR , UNOR COMUNISTI !!! CE TREABA AU EI , CU BURSA , CU PIATA DE CAPITAL ??? CE STIU EI DE ASTA ??? CE-I INTERESEAZA , PE EI , DE ASTA ??? CHIAR ESTI COPIL ??? EI AU SI ACUM IN CAP , INVATATURILE TOVARASULUI LENIN , CU , '''''' TOATA LUMEA , LA MUNCA , TOATA LUMEA , LA TREABA '''''' ; DAR DE MUNCIT , MUNCEAU NUMAI UNII !!! SAUUUU !!! URMARESTI , DUPA AIA , SA TE LAUZI IAR , CU '''''' EFORTURILE NOASTRE , PENTRU DEZVOLTAREA PIETEI DE CAPITAL ; PRIN EFORTURILE NOASTRE , AM REALIZAT ; AM DEPUS EFORTURI ; NE-AM AMBITIONAT SA ; etc , etc ! DUPA 70 DE ANI , TOT IN CURS DE DEZVOLTARE SANTEM !!!

      Micuță, frumoasă, puternică și debordând de sinceritate.

      Numai minciuni si incompetenta. De fapt PSD-ul tinteste confiscarea banilor din Pilonul 2 cu care sa-si mai acopere gaurile din buget. De fapt marii investitori si conducerea BVB aservita intereselor acelora nu ne vor pe noi investitorii de retail la bursa. Ei ar vrea sa investim indirect prin fonduri de investitii, sa iasa ceva si pentru acele entitati, etc. Vorbele nu se traduc in fapte, din incompetenta si rea voita.

    Nu pot sa cred ca ne amagim iar . impozitul de 10% SI CAS alunga investitorii..... + nesiguranta zilei de maine , te trezesti dimineata cu dari noi pe cap ....jale.....poate doar de investitori captivi sa ne facem rost an criza ce va veni .

    As incepe cu taxa de 1 ron....dupa care as continua cu banii clientilor furati de ssifuri...si continuam cu drepturile minoritarilor incalcate frecvent....apoi cu ttransparenta de la sifuri....

    Va mai zic ? 

    10000 euro pe luna pls.... 

    bravo Adrian , un motiv in plus sa arzi gazul dejaba

    investitori sunt satui de tine  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb