ADRIAN TĂNASE, BVB: "Sper ca tehnologia să rezolve problemele pieţei noastre de capital"

T.T.
Piaţa de Capital / 13 mai 2019

"Sper ca tehnologia să rezolve problemele pieţei noastre de capital"

Principala problemă a pieţei noastre de capital este lipsa investitorilor, iar tehnologia poate rezolva problemele pieţei prin digitalizarea acesteia, a declarat, astăzi, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul lansării EVOTE, primul sistem de votare în timp real.

Domnia sa a susţinut:"Principala problemă a pieţei noastre de capital este faptul că nu avem foarte mulţi investitori. Noi, cei de la Bursa de Valori Bucureşti, ne dorim să sprijim investitorii, de aceea îmi doresc ca tehnologia să rezolve toate problemele, să nu mai existe paperwork şi totul să se desfăşoare în sistemul electronic. EVOTE sprijină acest lucru de aceea, încă din primul minut în care am auzit despre această iniţiativă, am decis să o susţinem."

De asemenea, ministrul Energiei, Anton Anton, prezent la eveniment, a afirmat că are încredere în producţiile româneşti, platforma EVOTE fiind una dintre acestea.

Domnia sa a explicat: "După ce colegii mei de la minister mi-au explicat tot felul de lucruri legate de numărul de acţionari, despre cât de complicat este să numărăm voturile, cum se plictiseşte toată lumea sau e suspcicioasă, am înţeles că EVOTE simplifică lucrurile. De asemenea, această platformă este o producţie românească, iar eu cred în producţiile noastre."

Potrivit reprezentanţilor EVOTE, această platformă vine în ajutorul digitalizării domeniului investiţiilor, care prevede tot ceea ce înseamnă exercitarea dreptului printr-un sistem de vot în timp real.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dnul Tănase am vazut produsele romanesti din IT unul dintre ele este sistemul ANAF de tot cacatu

    ami vine sa plang doar cand ma gandesc ca vine timpul sa il accesez .. sistemul de sanatate la pamant cel cu accesare prin cardul de sanatate etc etc

    1. imi vine sa plang......

    ce nu se intelege la nuvel de ASF este ca piata, bvb in speta, inseamna transparenta, decenta, oprtunitati egale, dorinta de a vrea sa fii in piata, incredere in piata. noi nu avem nimic din toate acestea, avem ASF, avem multipotenta, avem un kkt

    1. Când vom reuși să ne transformăm în oameni cinstiți e posibil să meargă altfel lucrurile. Păcat de țărișoara asta ,mult încercată, au reușit să bage si Oltchimul în faliment iar noi acționarii am rămas fără bănuții investiți. Unde e instituția care ar trebui să apere acționarii de aceste marsavii!?? Oare nu era normal ca să fie transferate acțiunile la actualii cumpărători ai Oltchim.... suntem furați la tot pasul si credeți că vor mai veni alți investitori OnoratDomn Tănase!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb