ADVERTORIAL Austrotherm investeşte şi se extinde în România

Media-Advertising / 24 noiembrie 2022

Fabrica EPS din Călan/Deva intră în funcţiune

Fabrica EPS din Călan/Deva intră în funcţiune

Calan (24 noiembrie 2022) - Austrotherm, lider în domeniul termoizolaţiilor ecologice în Europa Centrală şi de Est, a inaugurat cea de-a treia fabrică de termoizolaţii la Călan, în apropiere de oraşul Deva din Transilvania. Fabrica Austrotherm EPS produce pentru piaţa din România. Cu aceasta noua deschidere de fabrica pionierul în domeniul izolaţiilor este acum în măsură să livreze in vestul României polistiren expandat ecologic intr-un timp mai scurt şi într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic. Instalaţia de producţie de ultimă generaţie este proiectată pentru fabricarea atât a polistiren expandat alb Austrotherm, cât şi a Austrotherm EPS-PLUS "gri", care oferă o izolare şi mai bună. Clădirea de 3.800 m² include spaţii de producţie, depozite şi birouri. 15 noi angajaţi şi-au găsit un loc de muncă la Calan. Costurile de investiţie pentru proiectul Greenfield se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

"Când, dacă nu acum, să ne preocupe mai mult economisirea energiei? Creşterea dramatică a preţurilor la energie a ajuns de mult şi în România. Termoizolaţiile Austrotherm reduc considerabil costurile de încălzire. În special Austrotherm EPS PLUS este ideal pentru termoizolarea faţadelor şi acoperişurilor", declară Domnul Klaus Haberfellner, directorul general al grupului Austrotherm, cu privire la motivele pentru care continuă să investească în România."Transilvania este în prezent una dintre regiunile din centrul şi nord-vestul României cu o situaţie economică bună. O treime din principalii clienţi ai Austrotherm România se află în această regiune. Fabricile EPS Austrotherm Bucuresti si Horia - situate la o distanţă mai mare şi-au atins deja limitele de capacitate productie."

Austrotherm investeşte şi se extinde în România

Klaus Haberfellner, Director General al Grupului Austrotherm: "Dacă nu acum, când are mai mult sens economisirea energiei? Creşterea dramatică a preţurilor la energie a sosit de mult si în România. Materialele izolante Austrotherm reduc masiv costurile de încălzire"

Noua locaţie din Transilvania completează în mod optim locaţiile de producţie ale Austrotherm din sud (Bucureşti), nord-est (Horia) şi vest (Arad). "Timpul de livrare către clienţi va scădea considerabil de acum încolo. Ne concentrăm acum în mod clar pe rute de livrare mai scurte şi pe o mai mare flexibilitate pentru clienţii noştri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, să oferim livrări combinate de materiale izolante EPS şi XPS", adaugă Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România.

Austrotherm investeşte şi se extinde în România

Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România: "Timpul de livrare către clienţi va scădea considerabil de acum încolo. Accentul nostru este acum clar pe rute de livrare mai scurte şi o flexibilitate mai mare pentru clienţii noştri"

Austrotherm este în România din 1999

Austrotherm a început să dezvolte piaţa românească încă din 1999 cu o fabrică EPS în Bucureşti. Austrotherm a debutat astfel pe o piaţă emergentă care, cu o populaţie de aproximativ 19 milioane de locuitori, oferă şi astăzi un potenţial de creştere. În 2006, a urmat deschiderea celei de-a doua fabrici de EPS Austrotherm la Horia, în nord-estul României. În 2008, în această locaţie a început, de asemenea, producţia de Austrotherm XPS. În 2022 Austrotherm a preluat producătorul de izolaţii XPS "Zentyss" din Arad, în vestul României. Austrotherm este astfel unul dintre cei mai importanţi producători de izolaţii din România.

În anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obţinut o cifră de afaceri de 517 milioane euro şi avea la 31.12. 2021 un număr de 1.200 angajaţi. Grupul Austrotherm, care este deţinut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unităţi de producţie de materiale izolante în 12 ţări. Pe lângă sediul central din Wopfing şi fabricile din Pinkafeld şi Purbach, pionierul izolaţiilor este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Croaţia, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria şi Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajaţi la 31 decembrie 2021.

Pentru întrebări:

Austrotherm Romania

Roxana Ghioca, Manager General

Bucuresti, Sector 6, Bd Iuliu Maniu nr. 598

roxana.ghioca@austrotherm.ro

www.austrotherm.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb